foto

Sam Heughan

  • nar. 30.4.1980 (38 let)
    New Galloway, Dumfriesshire, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Cizinka (TV seriál) (2014)

    - Autorka knižní předlohy Diana Gabaldon se rozhodla děj zasadit do Skotska poté, co viděla Frazera Hinese v sérii epizod šesté řady Pána času (od r. 1963) nazvané "The War Games", který zde nosil kilt a ztvárnil postavu Doktorova společníka Jamieho McCrimmona. Podle jeho postavy také pojmenovala hlavního mužskou postavu - Jamieho Frasera (Sam Heughan). (Pria)

  • Cizinka (TV seriál) (2014)

    - Do role Jamieho Frasera byl jako první obsazen herec Sam Heughan.  Autorka knižní předlohy Diana Gabaldon se k tomu později vyjádřila: "Ó můj bože, tenhle muž je Skotem do morku kostí a Jamiem Fraserem celým svým srdcem. On Jamieho pouze nehraje, on jím je." (Zdroj: en.wikipedia.org) (Jolinar)

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bloodshot
2018 Špión, který mi dal kopačky
2016 When the Starlight Ends
2014 Emulsion
Srdce lehkosti
2011 A Princess for Christmas (TV film)
2010 First Light (TV film)
Young Alexander the Great
2009 Breaking the Mould (TV film)
2007 Inspektor Rebus II.- Uzly a kříže (TV film)
Very British Sex Scandal, A (TV film)

TV seriály

2018 Cizinka (TV seriál)
Epizoda 13 (S04E13)
Epizoda 12 (S04E12)
Epizoda 11 (S04E11)
další epizody (13)
2017 Cizinka (TV seriál)
Nový svět (S03E13)
Otrokář (S03E12)
Želví polévka (S03E11)
další epizody (13)
2016 Cizinka (TV seriál)
Vážka v Jantaru (S02E13)
Poslední příležitost (S02E12)
Má je pomsta (S02E11)
další epizody (13)
2015 Cizinka (TV seriál)
Výkupné za lidskou duši (S01E16)
Vězení Wentworth (S01E15)
Pátrání (S01E14)
další epizody (8)
2014 Cizinka (TV seriál)
Z obou stran (S01E08)
Svatba (S01E07)
Velitel posádky (S01E06)
další epizody (8)
2010 Any Human Heart (TV seriál)
2007 Party Animals (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Skleněný král (S10E03)
2004 Island at War (TV seriál)
2002 River City (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2006 Legendy Divokého západu (TV seriál)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace