Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny zdařilého psychologického filmu je trojice losangeleských podvodníků: atraktivní čtyřicátnice Lilly Dillonová, její syn Roy a jeho snoubenka Myra Langtreeová. Zatímco Lilly pracuje pro sázkovou kancelář na dostihovém závodišti, Roy se živí drobnými podvody. Myra byla kdysi partnerkou excelentního podvodníka Colea, kterého však mnohamilionové podvody přivedly k nervovému zhroucení a trvalému pobytu v ústavu pro choromyslné. Nyní by Myra chtěla rozjet další podobné podniky s Royem, ale ten si uvědomuje, že na něco takového nemá a odmítá to, přestože by to znamenalo možnost vymanit se z vlivu panovačné matky. Kolotoč intrik, vzájemného sledování, podvádění, podrážení a vydírání se nezadržitelně blíží tragickému vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Předloha: Jim Thompson -- V Americe celkem klasika (check rottentomatoes, 4 nominace na Oscara, v žebříčcích se řadí mezi nejlepší neo noiry 90.let), ale já se přikláním spíš ke zdejšímu hodnocení. Moc utahané, statické a hlavně Cusack je nezajímavý herec, jeho postava ve mně nedokázala vyvolat žádný zájem. Výborná Anjelica Huston a pár pamětihodných jednotlivostí. Přitom zaděláno bylo na hodně, v cyničnosti je Jim Thompson rozhodně znát. Z méně známých neo noirů s koulema zkuste radši Romeo Is Bleeding. P.S. Původně měl film režírovat Scorsese, ale nakonec jen produkoval a dohodil Stephena Frearse. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na švindlířich bol hlavným švindľom hlavne fakt, že taká Anjelica Huston sa snažila byť zatraceně sexy, ale ona bola len zatracená. Vhodná do travesty show. 4 nominácie na Oscara ma ale prekvapili. Nuž, asi nebolo v tom roku z čoho vyberať. Film je z obdobia zlatého veku top filmov, tento sa medzi ne nezaradil. Pár podvodov tu vyšlo, ale inak dosť nevýrazné. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ostuda! Co to jakože mělo být? Drama thriller o trojce úchylných idiotů? Tohle se vážně nedá sledovat. Jediná náplň filmu kromě nevinných oček Johna Cusacka, amerických prachů a drsňáckých dialogů je pouze nahá Annette Bening. Nemá to absolutně žádný příběh, ani zápletku. Nikdo tam není reálný, natož sympatický. Blbej mladík, slečna- prostitutka, a mladíkova střelená máti. Nepřišlo mi to ani napínavý, ani psychologicky zajímavý, dokonce mi to nepřišlo ani zábavný. Vlastně je to naprostý odpad, a jednu hvězdičku dávám pouze za Anjelicu Huston, protože opravdu velmi dobře hraje, a moc jí to slušelo i v téhle podobě. Žel mě tady nebral ani John, kterého mám jinak velmi ráda, protože působil uměle a přihlouple. Nehodil se tam. Scénář byl hrozný po všech stránkách a na filmu jsem nenašla ani jedno plus. Taky se mi hnusí místní komentáře, kteří dávají vyšší hodnocení filmu právě kvůli nahé Beningové. Hnus!!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Donald E. Westlake .. Ničím výjimečný snímek, snad jen trochu zajímavá je psychologie vztahu podvodníka Roye a jeho matky. Podvody a fígle jsou poskládány z řady slavnějších motivů fint a fíglů vybraných i z takových skvostů, jako je Podraz apod. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Freudovský-oidipovský neo-noir o trojici podvodníčků, ve kterém není náhoda, že přítelkyně hlavního hrdiny je mladší verzí jeho matky, ke které se pro změnu její gangsterský boss chová jako k dceři. Annette Bening září svou kombinací nevinnosti, vtipu a podlosti. Nízké hodnocení je způsobené pravděpodobně nepochopením daného žánru, respektive jeho daných pravidel a mantinelů. V jeho rámci je to kvalitní a originální slowburn záležitost, mimo něj je to jen pomalá divná detektivka. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama