Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (175)

The Car: Road to Revenge

The Car: Road to Revenge (2019)

Auto v titulní roli je upravený Chrysler 300 C. V cameo roli se tu objeví i vůz odkazující na původní film Auto (1977), ale je to jen lacině přemaskovaný další Chrysler 300 s nalepeným předkem. V prvním filmu byl v titulní roli Lincoln Continental.

Socialistický Zombi Mord

Socialistický Zombi Mord (2014)

Děj je zasazen do roku 1985, ale několikrát je tu v přímém záběru počítač Amiga 500 (a to i na plakátu na zdi), který přišel na trh až v roce 1987, a který navíc nikdy nebyl ve vybavení socialistických škol.

Skyfall

Skyfall (2012)

Ikonický Aston Martin DB5 se ve filmu objevuje ve třech různých podobách. Kromě tohoto dnes neuvěřitelně vzácného a drahého auta byly použity ještě makety v měřítku 1:3, vytištěné na 3D tiskárně, a pak také přemaskované starší Porsche 928, které bylo upraveno přímo v dílnách Aston Martinu.

Skyfall

Skyfall (2012)

V závěru filmu v kapli má James Bond (Daniel Craig) suché šaty, ačkoliv chvilku předtím strávil celý ponořený v ledové vodě. Přinejmenším by tedy měl po sobě zanechávat mokré stopy na podlaze.

2012

2012 (2009)

V jedné scéně ukazuje Rus Jurij (Zlatko Burić) na Antonov 225 Mrija a hrdě říká: „Ruský obr!“ Ve skutečnosti byla jediná postavená Mrija ukrajinská a ironií osudu jí úmyslně zničila ruská armáda 25. února 2022 při útoku na Ukrajinu.

Ruiny

Ruiny (2008)

Květy, napodobující zvuk vyzvánění mobilního telefonu, se jej neměly jak naučit. Jak je ve filmu řečeno, signál v okolí nebyl dostupný.

Poslední obrněný vlak

Poslední obrněný vlak (2006)

Nepříliš dobře odvedená práce na počítačových efektech má za následek, že má jeden z přistávajících německých kluzáků zrcadlově obrácené nápisy imatrikulace na ocasní části trupu.

X-Men: Poslední vzdor

X-Men: Poslední vzdor (2006)

Když jde Wolverine (Hugh Jackman) do lesa za Magnetem (Ian McKellen), utrpí dvě bodná zranění na břiše, která poškodí i jeho bílé triko. V dalších záběrech ale po dírách není ani památky.

Varan vs. Kobra

Varan vs. Kobra (2005) (TV film)

Ve scéně, kdy jedna z postav střílí po kobře u domu, vypálí ze své pistole bez nabíjení sedmapadesátkrát v kuse. V další podobné scéně o několik minut později téměř stokrát.

Inkvizitor

Inkvizitor (2005)

Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou.

Varan vs. Kobra

Varan vs. Kobra (2005) (TV film)

Stíhačky útočící na ostrov se změní z typu F-16 Falcon na typ F-4 Phantom II, a poté zpět zpět na F-16.

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Když jede Shaun (Simon Pegg) na začátku filmu autobusem, zní u toho hudba z osmibitové videohry "Lazy Jones", verze pro Commodore 64 od Davida Whittakera.

Hellboy

Hellboy (2004)

John Meyers (Rupert Evans) přijede do Hellboyova (Ron Perlman) sídla na československém skůtru CZ 175 (typ 501) "Čezeta", v Česku všeobecně známém pod přezdívkou "prase". Skůtr byl pro film dovybaven mohutnou přední světelnou rampou.

Stepfordské paničky

Stepfordské paničky (2004)

Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky.

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Peteův (Peter Serafinowicz) Renault na začátku filmu v některých záběrech má a v některých nemá firemní logo na kapotě, i když se mezitím nehnul z místa.

Agenti dementi

Agenti dementi (2003)

Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný.

Loď duchů

Loď duchů (2002)

Po nalezení parníku vyprávi kapitán remorkéru strašidelnou historku o lodi Mary Celeste. Říká, že loď opustila posádka a ta sama urazila7 tisíc mil, proplula Gibraltarem a doplula do Středozemního moře. Ve skutečnosti byla 4. 12. 1872 nalezena na širém oceánu a přes Gibraltar ji pak dopravili zcela nezáhadně její nálezci.

Powerpuff Girls

Powerpuff Girls (2002)

Přestože je ve filmu všechno kresleno nanejvýš stylizovaně, anonymně a neurčitě, dal si kreslíř až překvapivě pečlivou práci, aby bylo jasně rozpoznatelné auto profesora Utonia. Je to Studebaker Avanti. V seriálu jezdí autem anonymním.

Taxi, taxi

Taxi, taxi (2000)

Pro hlavní automobilovou roli bylo použito celkem osm Peugeotů 406. Po skončení natáčení se jich ujala různá muzea. Několik z nich je přímo v muzeu Peugeotu v Sochaux, kde se nachází i pásová verze z Taxi 3 (2003).

Reklama