Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (43)

22 Jump Street

22 Jump Street (2014)

Ve scéně, kde ústřední dvojice poprvé vejde do kostela se zázemím 22 Jump Street, řekne Schmidt (Jonah Hill), že kapitánova kancelář vypadá jako "cube of ice". Herec, který ztvárnil kapitána Dicksona, se jmenuje Ice Cube.

Ajťáci - Večeře

Ajťáci - Večeře (2007) (epizoda)

Když se Roy (Chris O'Dowd) na konci epizody ptá, zda by si mohl půjčit jednu z videoher, drží v ruce "Assassins Creed Brotherhood" - třetí díl této herní ságy, která se dočkala i několika filmových interpretací.

Ajťáci - Večeře

Ajťáci - Večeře (2007) (epizoda)

Moss (Richard Ayoade) a Roy (Chris O'Dowd) hrají deskovou hru s názvem "War on Terror". Jde o hru z roku 2006, která byla namířena proti válečnému konfliktu v Iráku. Ve stejném díle se Moss omylem dostane do televizního rozhovoru o tomto konfliktu, když si ho spletou s ministrem obrany.

Captain America: Návrat prvního Avengera

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

"The miracle twins," tedy "zázračná dvojčata," v potitulkové scéně jsou Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), kteří se později objevili ve filmu Avengers: Age of Ultron (2015). Jejich otcem je ale Magneto, který patří do komiksového světa X-Men, na který mělo v době vzniku filmu práva studio Fox. Existovala proto dohoda mezi Marvelem a Foxy, která zaručila, že přestože se tyto osoby ve filmu objeví, nebudou oslovovány svými "přezdívkami".

Cooties

Cooties (2014)

V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí.

Cooties

Cooties (2014)

Po titulcích následuje ještě krátká potitulková scéna se školníkem.

Díra

Díra (2019)

Posledním patrem je patro s číslem 333. Toto číslo bývá označováno jako symbol či znamení, že modlitby člověka byly vyslyšeny a jeho strážní andělé jsou nablízku.

Eurotrip

Eurotrip (2004)

Při odletu hlavní partičky z Ameriky je na letišti možné zahlédnout českou poštovní schránku.

Hranice nemožného - Pokrevní linie

Hranice nemožného - Pokrevní linie (2011) (epizoda)

Když se agent Francis (Kirk Acevedo) dohaduje s agentem Leem (Seth Gabel), kdo řekne Oliviině (Anna Torv) matce o jejím únosu, pronese Francis frázi: "Are you talking to me?" Cituje tím postavu Roberta de Nira ze slavného filmu Taxikář (1976). Lee netuší, o čem je řeč, a Francis se mu snaží napovědět, že jde film od režiséra Coppoly, autor např. snímků Kmotr (1972) nebo Apokalypsa (1979). Ovšem v "naší dimenzi" je autorem Taxikáře (1976) Martin Scorsese.

Hranice nemožného - Červ

Hranice nemožného - Červ (2009) (epizoda)

Dr. Bishop (John Noble) mluví o Ancylostoma duodenale, neboli měchovci. Parazita ukazuje na monitoru počítače, ale to, co vidíme, je larva brouka rodu Zofobas, která je ovšem nesrovnatelně větší. Měchovci nejsou ve většině svých stádií ani viditelní pouhým okem. Zofobas se hojně využívá ke krmení terarijních zvířat. Jde o neškodné zvíře krmící se organickými zbytky.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997) (seriál)

Jaffské bojové umění zvané "mastaba", které je k vidění například v epizodě Bojovník (2002) nebo v epizodě Svornost (2002), odpovídá brazilskému bojovému umění "Capoeira".

Inherent Vice

Inherent Vice (2014)

Mapa, kterou můžeme vidět na stěně v kanceláři doktora Blatnoyda (Martin Short), je takzvaná  "Goode´s homolosine projection". Jedná se o mapu světa navrženou geografem jménem John Paul Goode, která bere v potaz poměry velikostí mezi kontinenty a vodními masami. Protože všem známá klasická atlasová mapa světa je v důsledku špatného rozložení značně deformovaná - například Grónsko je na této mapě větší než Austrálie. Ve skutečnosti je ovšem Austrálie 3,5x větší než největší ostrov světa - Grónsko.

Králové léta

Králové léta (2013)

Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi.

Reklama