foto

John Noble

  • nar. 20.8.1948 (69 let)
    Port Pirie, South Australia, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Noble, australský filmový a televizní herec, především však divadelní režisér, se narodil 20. Srpna roku 1948 v Port Pirie, Austrálii.

Jako umělecký režisér Stage Company v Jižní Austrálii, se John Noble aktivně účastnil velkého kulturního rozmachu Jižní Austrálie v 70. A 80. letech. Účinkoval se všemi hlavními státními uměleckými společnostmi. Režíroval také v divadle London’s West End a účinkoval na Edinburghském festivale ve Skotsku. Produkoval více než 70 nových australských her a režíroval velice úspěšnou hru Percy and Rose.

V roce 1982 dělal předsedu v Australském festivalu dramatů a byl členem i předsedou Asociace společenství divadel. Na umělecké škole Brent Street vyučoval herectví. Nyní vlastní soukromé herecké studio, kde se specializují především na přednes, změnu akcentů či filmové a televizní přípravu.

Jako herec se objevil v několika seriálech jako STARGATE, UNIT nebo JOURNEYMAN. V seriálu 24 HOURS hrál ruského konzula Anatoly Markova. Jeho mezinárodně nejznámější role je postava Denethora v LORD OF THE RINGS. Jeho poslední filmové zářezy jsou WHITE NOISE: THE LIGHT či ONE NIGHT WITH THE KING. Aktuálně hraje vyšinutého profesora Dr. Waltera Bishopa v seriálu z produkce J.J.Abramse FRINGE, který vysílá televize Fox.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herecká filmografie

Filmy

2016 Guardians of Luna
2014 Pašerák
2013 Neporazitelný Superman
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising (TV film)
2010 Cesta na vrchol
Poslední vládce větru
2006 Noc s králem
Voodoo Lagoon
Zběsilý útěk
2004 Fracture
Životní příběh Natalie Woodové (TV film)
2003 Pán prstenů: Návrat krále
2002 Odpadlík (TV film)
Oheň (TV film)
Pán prstenů: Dvě věže
2000 Opičí maska
Virtuální hrozba (TV film)
1999 Airtight (TV film)
1993 The Nostradamus Kid
1990 Call Me Mr. Brown
1989 Sting in the Tail, A
1988 Dreaming, The

TV seriály

2017 Salvation (TV seriál)
Coup de Grace (E10)
Chip Off the Ol' Block (E06)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
Return of the Mack (S03E05)
Ospalá díra (TV seriál)
Tomorrow (S04E12)
The People v. Ichabod Crane (S04E04)
2016 Jak prosté (TV seriál)
Dohoda (S04E24)
Neviditelná ruka (S04E23)
Morland v podezření (S04E22)
další epizody (9)
2015 Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
Ospalá díra (TV seriál)
Čas běží (S02E18)
Procitnutí (S02E17)
Pod povrchem (S02E16)
další epizody (7)
Jak prosté (TV seriál)
Cena za obchod (S04E06)
Klub dvojníků (S04E03)
Důkaz věcí nevídaných (S04E02)
další epizody (4)
2014 Devil's Playground (TV seriál)
Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Opus magnum (S02E10)
Máma (S02E09)
další epizody (13)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
Golem (S01E10)
Pojídač hříchů (S01E06)
Hranice nemožného (TV seriál)
Vzdor osudu (S05E13)
Svoboda (S05E12)
Chlapec musí žít (S05E11)
2012 Hranice nemožného (TV seriál)
Anomálie XB-6783746 (S05E10)
Černý Blotter (S05E09)
Lidský druh (S05E08)
další epizody (25)
2011 Hranice nemožného (TV seriál)
Neviditelný (S04E07)
Ti, které jsme opustili (S04E06)
Obnovení (S04E05)
další epizody (20)
2010 Hranice nemožného (TV seriál)
Marionetta (S03E09)
Vchod (S03E08)
Únos (S03E07)
další epizody (22)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Červ (S02E09)
Srpen (S02E08)
další epizody (20)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
Krajina vzpomínek (S01E09)
Rovnice (S01E08)
další epizody (10)
2007 Cestovatel (TV seriál)
Pirate Islands: The Lost Treasure of Fiji (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 6: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S06E13)
Day 6: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (S06E12)
Day 6: 4:00 p.m.-5:00 p.m. (S06E11)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Kamelot (S09E20)

Dokumentární

2011 Temné události (TV seriál)
2005 Pán fanoušků: Společníci Prstenu
2004 Cameras in Middle-Earth
Costume Design
Designing Middle-Earth
J.R.R. Tolkien: The Legacy of Middle-Earth - a.z.
Music for Middle-Earth
2003 Editorial: Refining the Story - a.z.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace