Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (157)

To

To (2017)

Některé z kontroverzních pasáží z knihy zahrnujících děti byly z filmu vypuštěny. Např. masturbace mezi Patrickem (Owen Teague) a Henrym (Nicholas Hamilton). Patrick, který zabíjí svého bratra. Beverlyin otec (Stephen Bogaert), který bije svoji dceru (Sophia Lillis). A scéna s orgiemi v kanálu.

To

To (2017)

Když se Andy Muschietti dostal k režii, studio chtělo, aby použil stejný scénář, který plánoval použít původní režisér Cary Joji Fukunaga, přičemž jedinými úpravami bylo vynechání kontroverznějších scén. Např. sex Henryho Bowerse (Nicholas Hamilton) s ovcí, ejakulace na narozeninový dort, nebo otec (Stephen Bogaert) Beverly (Sophia Lillis), který se pokouší dceru znásilnit. Muschietti požádal, aby mu bylo umožněno mírně upravit scénář, aby byl věrnější románu. K těmto změnám patřilo přidání Lepera (Javier Botet), Billovo (Jaeden Martell) koktání a také změna jmen. Muschietti také plánoval zařazení scény, ve které Richie (Finn Wolfhard) a Mike (Chosen Jacobs) používají domorodé tradice, aby získali vizi, která podrobně popisuje, jak se před miliony lety dostal Pennywise (Bill Skarsgård) na Zem. Kvůli nákladné počítačové grafice, která byla pro tuto scénu potřeba, byl byla ale scéna ze scénáře vypuštěna.

To

To (2017)

Všichni hlavní děti, s výjimkou Richieho (Finn Wolfhard), se samostatně setkají s Pennywisem (Bill Skarsgård) ještě předtím, než vstoupí do domu na adrese Neibolt Street. Ačkoli většina těchto událostí byla pro film změněna, Eddieho (Jack Dylan Grazer) a Beverlyino (Sophia Lillis) setkání s klaunem jsou podobná jako v románu.

To

To (2017)

Režisér Andy Muschietti uvedl, že Stephen King v knižní předloze popsal ikonografii teroru 50. let, a dodal, že má pocit, že nyní je třeba celý svět znovuobjevit a aktualizovat. Prohlásil, že ve filmu nebudou žádné mumie ani vlkodlaci a že hrůzy budou mnohem překvapivější.

Rváčův deník

Rváčův deník (1995)

Film se stal jedním z několika předmětů v soudním řízení podaném krátce po natáčení v roce 1997 na Heath High School, kde byla skupina čtrnáctiletých studentů zastřelena, když se modlili. Známý advokát Jack Thompson, který podal žalobu, tvrdil, že tento film, stejně jako několik společností pro videohry, dvě internetové stránky s pornofilmem a film Takoví normální zabijáci z roku 1994, byly přímo zodpovědné za ovlivnění střelce. Případ byl ale v roce 2001 uzavřen.

Rváčův deník

Rváčův deník (1995)

Basketbalové scény byly natočeny na Forest Hills High School, bývalé střední škole Scotta Kalverta, která se nachází v Queensu v New Yorku.

Rváčův deník

Rváčův deník (1995)

Jim Carrol si zpočátku neuvědomoval, kdo byl Leonardo DiCaprio. „Když mi poprvé řekli, že to bude Leo, nevěděl jsem, kdo to je,“ řekl Carroll The Los Angeles Times. „Kdyby řekli, že dítě z Growing Pains (od r. 1985), tak bych to věděl.

Rváčův deník

Rváčův deník (1995)

Populární mylná spekulace tvrdí, že River Phoenix měl hrát Jima Carolla, předtím, než tragicky zemřel. To není úplně pravda. Phoenix byl velkým fanouškem knihy a jak filmová verze vstoupila do různých fází pohotovosti, byl vždy přední běžec. Nicméně, on roli odmítl, protože v té době se snažil rozšířit dospělé role než dětské.

3:10 Vlak do Yumy

3:10 Vlak do Yumy (1957)

Ačkoliv většina westernů byla tenkrát vyráběna v barevně, Delmer Daves a Charles Lawton Jr. se rozhodli natočit film černobíle. Lawton ještě na čočkách kamery používal červené filtry, aby krajina získala výraznější vzhled.

Souboj pohlaví

Souboj pohlaví (2017)

Film zobrazuje i lásku Billie Jean King (Emma Stone) s Marilyn (Andrea Riseborough). To, co bylo soukromé až do roku 1981, se stalo veřejným, když Marilyn žalovala Kingovou. Kariéra Kingové byla skoro zničena a trvalo roky než se na to zapomnělo.

Souboj pohlaví

Souboj pohlaví (2017)

Emma Stone byla zpočátku obsazena jako Billie Jean King, ale problémy s plánováním ji přiměly se role vzdát. Brie Larson byla nakonec na roli přijata, ale po několika měsících natáčení opustila. Poté, co byl Emmě Stone rozvrh zrušen, byla schopna vzít roli zpět.

Reklama