Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Zajímavosti k filmům (243)

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013)

Natáčení začalo 13. března 2011 v německém městě Braunschweig, ve studiích Potsdam Babelsberg. Záběry skal, objevující se cca v čase 37:50, byly točeny z unikátního kamenného mostu v Baste v Saském Švýcarsku, nedaleko od českých hranic. Natáčení skončilo 3. června 2011.

Hřebík v hlavě

Hřebík v hlavě (2015)

Natáčení provázely značné problémy. V květnu 2008 od filmu odstoupili Jessica Biel a Jake Gyllenhaal poté, co producenti neměli peníze, aby jim zaplatili. V červnu 2008 odešla část štábu, protože jejich služby nebyly řádně zaplaceny, a nakonec v červenci 2010 od projektu po neshodách málem odešel i sám režisér.

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)

Nedlouho před oficiálním představením filmu na Comic-Conu jedna z fanynek ságy zahynula pod koly automobilu. Před prezentací snímku za ni byla držena minuta ticha.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Po dokončení snímku získal Christopher Nolan za velkolepou trilogii hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy. Stal se v 41 letech do té doby nejmladším filmařem, jemuž se takové pocty dostalo.

Mocný vládce Oz

Mocný vládce Oz (2013)

Danny Elfman, který se s Raimim rozešel ve zlém po filmu Spider-Man 2 (2004), přísahal, že bude raději dělat číšníka, než aby znovu zažil podobnou zkušenost, kterou zažil s Raimim. Přesto však hudbu k filmu složil.

Mocný vládce Oz

Mocný vládce Oz (2013)

Snímek započíná v Kansasu, kde je prezentován v černobílém, standardním 2D, 35mm formátu a obstarožním poměru stran 4:3. Poté, co se přesouvá do země Oz, obraz se roztáhne do širokoúhlého 2,39:1, obarví se, změní do 3D a zvuk se přepne do Dolby Digital Surround.

Mocný vládce Oz

Mocný vládce Oz (2013)

Film je částečnou adaptací titulu „Čaroděj ze země Oz“ od amerického spisovatele Lymana Franka Bauma.

Harker

Harker (2019)

Snímek měl původně režírovat Jaume Collet-Serra, avšak natáčení se nezúčastnil z důvodu účasti na dalších projektech.

Drsňačky

Drsňačky (2013)

Během natáčení došlo k nehodě, kdy se autobus, který převážel členy štábu, střetl s autem. Naštěstí nikdo nebyl těžce zraněn.

Your Voice in My Head

Your Voice in My Head (2017)

Po filmech ze ságy o Harry Potterovi se Emma Watson a David Yates sešli již u 5. spolupráce.

Reklama