Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (46)

Božská relikvie

Božská relikvie (1986)

Na začátku, když Jackie skočí z jedné skály na druhou, má rukavice, v dalším záběru je nemá, ale v dalších záběrech je opět má.

Stůj při mně

Stůj při mně (1986)

Každý rok 23. července město slaví „Den Stand By Me“ s různými druhy akcí na různých filmových místech po celém městě. Například se vyrábí spousta cukrovinek PEZ v tehdejší dobové podobě, které se ve filmu objevují.

Stůj při mně

Stůj při mně (1986)

Více než 100 občanů města Brownsville (skutečné místo natáčení snímku) se objevilo jako kompars ve filmu.

Stůj při mně

Stůj při mně (1986)

Obchod se smíšeným zbožím, do kterého je Gordie poslán nakupovat jídlo, které si zapomněli přinést na svou cestu, je nyní opuštěnou budovou na 91979 Territorial Road, na severovýchodním rohu Franklin Road, jihozápadně od Junction City, asi 10 mil severozápadně od Eugene.

Stůj při mně

Stůj při mně (1986)

Ačkoli je děj filmu zasazen do roku 1959, na konci filmu zazní píseň z roku 1961 se stejnojmenným názvem, jako je název filmu, tedy „Stand by me“ od Bena E. Kinga.

Marnie

Marnie (1964)

O několik let později prohlásila Tippi Hedren, že jí je Hitchcock natolik posedlý, že jí během natáčení věnoval několik sexuálních narážek a zasahoval jí i do jejího osobního života. Dále také uvedla, že jí Hitchcock zničil kariéru, protože 2 roky po natočení filmu Marnie nemohla sehnat pro sebe uplatnění.

Marnie

Marnie (1964)

Vůz, kterým ve filmu jezdí Mark Rutland (Sean Connery), je Lincoln Continental z roku 1963.

Mechanik zabiják

Mechanik zabiják (1972)

Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii.

Mechanik zabiják

Mechanik zabiják (1972)

V závěrečné scéně, kdy k domu Artura Bishopa (Charles Bronson) přijíždí Steve (Jan-Michael Vincent) v taxíku, je před domem zaparkován jeho Ford Mustang Mach 1. Z dálky je vidět, že ve voze není žádný vzkaz, ale když se Steve vrátí z domu, aby ve svém voze odjel, u vnitřního zpětného zrcátka je vzkaz o uložení bomby.

Ďábelské ženy

Ďábelské ženy (1955)

Véra Clouzot zemřela ve věku nedožitých 47 let. Příčinou smrti byl infarkt, tedy stejná příčina, jako tomu bylo u její postavy Christiny Delassalle v tomto snímku.

Norské dřevo

Norské dřevo (2010)

Podle knihy zemře Naoko (Rinko Kikuchi) svou vlastní vůlí oběšením na větvi stromu. Ve filmu pouze zazní, že Naoko zemřela, ale již bez dalšího upřesnění.

Krásná vyzvědačka

Krásná vyzvědačka (1927)

Mnohokrát byla premiéra filmu přesouvána, neboť film neodpovidal potřebám tehdejší cenzury. Na plátna kin se dostal rok po svém natočení, tedy v roce 1928.

Návrat Maxe Dugana

Návrat Maxe Dugana (1983)

Ve filmu se bok po boku objevil otec Donald a syn Kiefer Sutherland. Později se spolu dvojice objevila také ve snímku Čas zabíjet (1996).

Reklama