Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Asi žádný z hitman filmů neměl pro mě takovouhle až reálnou atmosféru (70s jsou holt 70s). Moc se toho nenamluví, děj plyne pomalu, ale skoro vůbec to nenudí, což jsem byl docela překvapený. Bronsonovi role sedne jak ušitá. Styl prvního a druhého Přání smrt je tu už hodně cítit. Winner tohle umí. A závěr je prostě jen taková lahodná sarkastická tečka na konec. -"You always have to be dead sure. Dead sure or dead." ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Příběh osamělého zabijáka.¬         Tenhle příběh není hloupý. Jde vlastně o snímek s akčními prvky a psychologizujícím pozadím. Nenudí, obrazy na sebe navazují samozřejmě a logicky; pravda, nic překvapivého asi neobjevíme, proto také dodávám, že nejde o žádný trhák, nad nímž by zaplesalo srdce příznivce filmového kumštu, ale pouze o dobře udělaný a dobře koukatelný snímek, jenž je ale tak dobrý, že na něj nezapomenete a možná se k němu i vrátíte. Co víc si přát, že?! Budeme si snad donekonečna pouštět kultovní snímky, omleté jako oblázky v říčním nánosu? Tenhle snímek doporučuju (samozřejmě těm, co se nechtí dívati zrovna na komedii nebo romantiku...).¬                 Snímek navíc doprovází velice zvláštní hudba pana Jerryho Fieldinga, zdá se mi s atonálními vložkami; působí opravdu zvláštně ač vhodně a je výborně vladěna do záběrů. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Charles Bronson a Jan-Michael Vincent, slušná akce, napětí -vadí pomalejší tempo/// Rok vzniku je na filmu velice znát, především na jeho tempu, které se s dnešními akčňáky nedá vůbec srovnávat, proto budu hodnotit s přihlédnutím k tomuto faktu. Charles Bronson hraje zápornou postavu nájemného zabijáka, který se s ničím nemaže a ke všemu přistupuje s chladnou hlavou, prostě na všechno má času dost. Přesto za výsledky které za sebou nechává by se nemusel stydět ani ten největší zabiják z největších. Potěší závěrečná akční sekvence v Itálii, takhle nějak měl vypadat celý film. I tak dobrá zkušenost, protože se chystá remake, tak alespoň budu mít s čím srovnávat./// Celkem 71%/// ()

Derek 

všechny recenze uživatele

stylova praca od dua winner a bronson (ktory spolu dalu svetu death wish seriu) s mnozstvom silnych momentov (bronsonova priprava, akcia v neapole) ale i s par neduhamy akcnych becok zo 70'tich rokov (citit to na rozpocte a televiznej hudbe). v porovnani so stathamovskym remakeom o nieco pomalsie ale stale zabava... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Mechanic je béčkový akčňák s Charlesem Bronsonem v hlavní roli. Jeho postava je samozřejmě chladná a nekompromisní. Jednou ho ovšem přepadne úzkost, a tak si přibere parťáka, což možná nebyla nejmoudřejší věc, která se dala dělat. Ze začátku se mi snímek zdál skoro jako němý. Prvních 15 minut nikdo nepromluví a my jen sledujeme Mechanika, jak se připravuje do akce. Děj je úplně jednoduchý a velmi dobře předvídatelný, žádné nečekané překvápko zde není. Je to samozřejmě plnohodnotná střílečka plná hlášek a trochu i toho filozofování, ale žádnou díru do světa to neudělá. Myslím, že film balancuje na rozhraní 3 a 4 hvězd a určitě stojí za to. Jsem ještě zvědav na remake s Jasonem Stathamem, ale nedělám si iluze. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Celkový počet mŕtvol: 25. (m.a.t.o.)
  • Potápěčská scéna s lodí nebyla natočena v Neapoli, kam se přesunula produkce filmu, ale ve skutečnosti byla natočena v Kalifornii. (DruidKarel)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama