Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři příběhy spojené knihou NECRONOMICON - tajemným svazkem, který obsahuje vše z minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Kniha plná magie a tajemných kouzel. První příběh o oživování mrtvých, druhý příběh o zastavení smrti, třetí příběh o podivných vetřelcích - všechny spojuje tajemná kniha a jedno poučení: Pokud člověk chce zvrátit běh osudu, vždy dojde pouze k vlastní zkáze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Jino 

všechny recenze uživatele

Lovecraftova zvrácenost je v příbězích sice cítit, ale ty jsou nicméně natočené docela nezáživným stylem, až se nakonec divím, jak se mi to mohlo vůbec líbit. Necronomicon tak zůstává přehlídkou gore bez nějaké větší hororové atmosféry (první díl se o ni snažil asi nejvíc). Avšak ty povedené efekty a oku lahodící masky, mě ji v tomto případě dokázaly alespoň z části nahradit. 70% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

H.P. Lovecraft je bezpochyby jeden z největších spisovatelů všech dob. Už delší dobu je mým snem napsat alespoň jednu povídku, která by se přiblížila ke kvalitám třeba takového Volání Cthulhu, nebo Dagona. Zatím jsem neuspěl.... Nicméně film docela slušně kopíruje atmosféru Lovecraftových děl a mobstra jsou bizarní, stejně jako v předlohách. Ale co mi vadí je zbytečná transformace už tak dokonalých povídek (viz. The Cold). Kdybych měl hodnotit jednotlivé části, tak by to bylo asi takhle Základní děj s Necronomiconem - 60%....... 1. povídka - 80%...... 2. povídka - 70%...... 3. povídka - 40% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Povidkovy film z dilny Briana Yuzny, samozrejme na motivy del H.P. Lovecrafta. Tri naprosto rozdilni reziseri zfilmovali povidky The Rats in the Walls, Cool Air, The Whisperer in Darkness a cele to obalil Yuzna pribehem o Lovecraftovi a jeho patrani po Necronomiconu. V roli slavneho spisovatele se naprosto logicky neobevuje nikdo jiny nez Jeffrey Combs a cely pribeh o tom jak pise sve povidky je pomerne zabavny.... Prvni povidku natocil Christophe Gans a atmosferou se nejvic priblizuje Lovecraftovi. Navic se opira o dobre herce, predevsim Richard Lynch je skvely....Prostredni povidka je nejnudnejsi, zodpovedny za ni je Shusuke Kaneko, kde tenhle se vzal u Yuzny to nechapu :)..... No a zaverecnej kousek tocil sam Yuzna a jde o jeho typycky gorefest. Misty je to opravdu lahudkove brutalni, ale chybi tomu atmosfericnost prvniho pribehu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Všetko sa to točí okolo knihy necronomicon a od toho čo zo sebou prináša.Tentokrát nebudem hovoriť o konkrétnych príbehoch ale o celku z ktorého som troška zmetený.Masky boli niekedy slušné a niekedy hrozné.Pre mňa to nieje klasicky poviedkový film,lebo tento sa sústreďuje hlavne na celok a to preto lebo tu niesu rozdelené príbehy a to je chyba a to hlavne preto že sa v celkovom príbehu strácajú súvislosti.Je tu neskutočne veľa slizu i gore a aj veľa nechutností.Ale celok sa mi zdal ako jeden veľmi bláznivý vtip.Príbeh a dej filmu bol neskutočne absurdný a aj spracovanie bolo strašne prehnano zúfalé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak Jeffrey Combs už má za sebou role H. P. Lovecrafta a E. A Poea. Stihne ještě Stephena Kinga? Filmy inspirované H. P. Lovecraftem a pod taktovkou Briana Yuzny zpravidla nemohou zklamat. A vyjímkou není ani Necronomicon. 3 povídky, jedna lepší než druhá, obzvláště ta třetí stojí za to. Triky možná nejsou stoprocentní, ale tyhle triky mám mnohem radši, než triky digitální. Možná často vyvolají úsměv, ale zase jsou realističtější a nechutnější, nejsou tak sterilní. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu Necronomicon pochází ze stejnojmenné fiktivní knihy od Abdula Alhazreda, neexistující postavy vytvořené H.P. Lovecraftem. (Chuppa)
  • Slovo „Necronomicon“ pocháží z řečtiny a dalo by se přeložit jako „Kniha o mrtvých“ či „Kniha třídící mrtvé" (Chuppa)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama