Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

tron 

všechny recenze uživatele

„Z toho plynie poučenie, aby ste nikdy nebrali stopárov. Predkom svojho auta.“ V roku 1982 nakrútil George A. Romero mozaikový horor CREEPSHOW podľa poviedok svojho kamaráta Stephena Kinga, ktorý si v jednom príbehu aj zahral a napísal scenár resp. adaptoval vlastné poviedky. Druhý diel King už opustil (ak nerátame cameo rasistického kamionistu) a Romero zostal „len“ ako scenárista (zasa podľa Kingových poviedok), pričom „roznášača novín“ si zahral kamarát, maskér Tom Savini. Bohužiaľ, je to zlé. Projekt stál málo (najslávnejšou tvárou je George Kennedy z FRAJERA LUKEA, vražedná „škvrna“ vyzerá ako plachta a rozhodne nefosforeskuje a nikoho nehypnotizuje tak, ako v poviedke, trikovo náročnejšie sekvencie sú dokonca kreslené) a príbehy sú slabé. Prvý o soche dreveného Indiána o ničom, tretí o ničom (a už aj bez pointy), jedine prostredný za niečo stojí, ale atmosféra jesenného jazera (v ktorom niečo pláva) bola oveľa lepšia v poviedke (v Čechách vyšla v zbierke „Hmla“). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo je opravdu velice špatné. O nějaké kvalitě se nedá vůbec mluvit. Creepshow 2 připomíná spíše epizody ze seriálu Věřte nevěřte, než film, na který bychom se měli běžně dívat. Na horor to není ani trochu strašidelné, ba co hůře, zde se nedá mluvit ani o nějakém napětí. Příběh o partě dospívajících (samozřejmě ztvárněna neherci), která narazí při koupaní na plavající igelit, který je začne jednoho po druhém požírat postrádá snad vše, co by měl dobrý horor mít, i když ten závěr je naprosto dokonalý, povedl se a docela dokázal i pobavit. Povídka o dřevěném indiánovi, který se rozhodně povraždit zločince není o moc lepší a ještě k tomu jí schází vtipnost. Jediné co bych tak trochu dokázal ocenit jsou animované pasáže spojující všechny příběhy a zejména samotný začátek, maska toho muže mě opravdu rozesmála. 30% ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Jinak ten nejzajímavější příběh vyšel i u nás pod názvem Prám 2x, ve sbírkách Hodina děsu(1992)a Mlha (2007). Povídka je samozřejmě ještě o něco lepší a s tou skrvrnou si mohli aspoň trochu víc pohrát aby nevypadala jako kus igelitu v rybářský síti. V samotné povídce své oběti dokáže dokonce přitahovat nějakými hypnotickými duhovými barvami.Další dvě povídky jsou ale podprůměrné jak námětem, tak zpracováním.... škoda. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený soubor tří hororových povídek na motivy Stephena Kinga, které spojují vtipné animované pasáže s povedeným průvodcem. První povídka, nejslabší z celého souboru, nabízí divákovi pomstu oživlého dřevěného indiána na partičce zlodějíčků. Druhý počin je už mnohem zábavnější a perfektně zakončený vtipným závěrem. Zde se divák dočká příběhu skupinky přátel, kteří si v odlehlém jezeře zaplavou a usadí se na ukotveném prámu, když se ale na vodní hladině objeví podivná skvrna, idylické chvilky končí a začíná boj o holý život. Závěrečná povídka je také celkem zdařilá, ovšem její vyústění ji notně podráží, co se kvality týče. V ní se dočkáme nevěrné bohaté ženušky, která svým nablýskaným mercedesem porazí stopaře a od nehody ujíždí, mrtvý stopař ji však stále pronásleduje a zoufalství spolu s brutalitou vražedkyně nabírá na obrátkách. Režisérského křesla se ujal Michael Gornick a scénář je z dílny božského Romera, který mimochodem režíroval první Creepshow. Toto béčkové dílko zajisté není dokonalé, ale zatraceně dobře pobaví, já se bavil na čtyři hvězdy. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dôstojné pokračovanie Creepshow z roku 1982.A zase z pera Stephena Kinga,ale už ho nerežíroval ROMERO,napísal tentoraz len scenáre.Hodnotenie filmu je už nižšie,ako vidno podľa hodnotenia ostatných uživateľov,ale mne sa páčil aj tento film rovnako ako predchadzajúci film.Prvý príbeh má názov THE RAFT,druhý OL´CHIEF WOOD´N´HEAD,tretí THE HITCHHIKER.Takže tentokrát len tri príbehy a nie päť príbehov.Ako aj v prvom filme tak aj v tomto je dosť čierneho humoru.Neviem prečo je dosť slabé hodnotenie,nevidím v kvalite nejaký rozdiel medzi týmto filmov a predchadzajúcim filmom.No ale každý máme iný vkus. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)
  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)

Reklama

Reklama