Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím mé druhé seznámení s Asterixem ve filmové podobě (tím prvním byla hraná verze s Depardieuem). Super podívaná, která pobaví snad všechny diváky, což jí může závidět kdejaký nový superanimovaný příběh, třeba o putování mamuta a jeho party. Kleopatřin lev je tou nejlepší animovanou postavičkou-zvířetem všech dob, scéna v bazénu je nenapodobitelná. Zápletka je neotřelá a tvůrci nám konečně ukázali, jak se ve starověku stavěly megalomanské stavby. Takhle má vypadat správný animák a vůbec nemusí být ve 3D. Stačí rozpohybovat klasické 2D obrázky, doplnit je o pěkný, nenudící příběh, pár gagů a vtipných situací a miláček obecenstva je na světě. Do plného hodnocení přeci něco chybí, jen přijít na to, co. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Další skvělý animák s Asterixem, kterému bych narozdíl od toho pilotního filmu dal i za pět hvězd, kdyby nebylo těch muzikálových čísel. Komiksové předlohy se tento film držel trochu méně, než právě první film - vypuštěny byly vtípky typu "deník Večerní Faraon" nebo závěrečné scénky s menhiry (kdo četl, ví), což je vzhledem k tomu, že tento film dělali Goscinny s Uderzem, zklamání. Nicméně pořád výborná zábava, narozdíl od stejnojmenného hraného filmu, který je vyjma přesného se držení předlohy příšernost. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nevím, nemůžu si pomoci. Nikdy jsem nebyl velký fanda Asterixe a asi ani nebudu. Ale je pravda, že co začaly vycházet hrané verze, k těm jsem nějak cestu našel. Snažím se teď projít ty nejlépe hodnocené animáky s Asterixem a upřímně se tak nějak marně snažím najít to, co všechny tolik uchvátilo. Není hloupé, to netvrdím, ale nějak to asi není pro mě. Kleopatra příjemná, tradičně skvělý Caesar. Pobavila mě stávka zvířat :). Na můj vkus se tam moc zpívalo... Ano, lehké zklamání. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Animované filmy Asterixe a Obelixe jsou ve většině případů velice povedené. Nutno říct, že je pozdvihuje geniální český dabing. Všeobecně toto je můj nejoblíbenější film ze všech. Asterix a Kleopatra je film, který je hodně doprovázen písničky až působí muzikálově. Ale jinak je doprovázen gagy, vtipnými scénkami... Nechybí piráti a film je plynulý a krásně ubíhá. 95% ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama