Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa v roku 1974 prvýkrát vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Po týchto udalostiach sa presťahoval do Los Angeles. Tam si viac menej spokojne nažíval pokiaľ jeho dcéru v roku 1982 znásilnila a zavraždila banda kriminálnikov. To v ňom opäť prebudilo zabijácky inštinkt. Chopil sa zbrane a znova sa vydal na cestu pomsty. Vrahov postupne vypátral a postrieľal ako besných psov. Ani to však nie je jeho posledné trápenie. Píše sa rok 1985 a po návrate do New Yorku sa dozvie, že jeho kamaráta zavraždili členovia pouličného gangu. Nedá sa nič robiť, Paul zasa bude musieť zjednať spravodlivosť a zlikvidovať vrahov svojho priateľa. ** ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc, protože je ryze 80tkový, hl hrdina sejme víc jak 60 lidí možná jich bylo víc, hlavně tu je plno výbuchů, spousta násilností, člověk by se divil, že Američani ještě vůbec existují, protože v tomto filmu ač je to extrém a je to hodně nadnesené, al věřím, že to tu bylo, je a bude. Bronson si na pomoc vzal kulomet a pěknou protipancéřovku, hajzlové padají k zemi jak hrušky a na pomoc mu přicházejí i civilisté. Těším se na další díl. ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl v necelých deseti letech a měl jsem z toho velký šok. Takto násilný film není přece určen dětem na pionýrském táboře (ano, tam nám tento film v létě 1989 pustili "vychovatelky" a "učitelky"). To ale neznamená, že se mně film nelíbil. Naopak! Zřejmě vzhledem k této nostalgické vzpomínce a prvnímu dojmu z filmu dávám plný počet hvězdiček, byť se určitě nejedná o kinematografické veledílo. Bronsonovi a jeho přátelům v jejich boji proti pouličním a všeho schopným grázlům však přeji dodnes. Tvrdit, že jde v případě chování Paula Kerseyho ve filmu o silně nepřirozenou reakci, považuji za dost podivné. Pokud policie není schopná nic udělat a pomoci takřka bezbranným civilistům proti zfetovaným zabijákům a násilníkům, nelze jinak než se přece jen postavit zlu na odpor. Tak to vidím já a minimálně to tak vidí určitě lidé, kteří se stali oběťmi podobného násilí a přežili to. Howgh! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bronson vs. zástup krvelačných punk's! Ty Charles likviduje bez servítek, to však ale nezachraňuje fakt, že to má celé tak tragický scénář, až je to k smíchu. Třetím dílem z nekonečné série udělal Bronson tečku za svojí kvalitní částí filmografie (háro ani knír už není co bejvalo!) a to mj. tak, že hlavního grázla odpálil bazukou. Parádní, ale smutné! 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Počas natáčania sa ťažko zranil kaskadér Rocky Taylor. (m.a.t.o.)
  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)
  • Pôvodne mala byť postava Alexa Wintera súčasťou znásilnenia, no Winter sa na tom nechcel podieľať. Stretol však komparzistu, ktorý túžil po väčšej úlohe vo filme, a tak mu Winter navrhol, aby prevzal jeho miesto v tejto scéne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno