Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tak celkem nic moc a hlavně to bylo strašně urychlený, hned jak skončily úvodní titulky, byl Bronson v base. Pak se dlouho nic nedělo, ale finále mi vzalo dech. Takhle jsem se totiž už dlouho nezasmál (v tom dobrém smyslu). Kde jinde vidíte hořící důchodce co to právě koupily molotáčem, ženský se zástěrou a brokovnicí, do toho Charles Bronson zabil tak 50 lidí kulometem z Vietnamu a jako bonus přepychová smrt hlavního záporáka. Ano, na protitankové zbraně vám neprůstřelná vesta není moc platná. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc, protože je ryze 80tkový, hl hrdina sejme víc jak 60 lidí možná jich bylo víc, hlavně tu je plno výbuchů, spousta násilností, člověk by se divil, že Američani ještě vůbec existují, protože v tomto filmu ač je to extrém a je to hodně nadnesené, al věřím, že to tu bylo, je a bude. Bronson si na pomoc vzal kulomet a pěknou protipancéřovku, hajzlové padají k zemi jak hrušky a na pomoc mu přicházejí i civilisté. Těším se na další díl. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tomto diely nastal rovnaký posun oproti prvým dielom ako napríklad u filmov Rocky 4 alebo Rambo 3. Zo serióznej revenge série sa stalo niečo totálne odtrhnuté od reality. Niečo ako Robocop, ale bez robota alebo Sudca Dredd, ale odohrávajúce sa v súčasnosti. Proste absurdná akčná fraška v ktorej postavy, vrátane Bronsona, hláškujú ostošesť. A mňa to bavilo. Na týchto osemdesiatkových výplachoch som vyrastal. Väčšina hlášok je fakt vydarených. Film sa už neobťažuje nejakou dramatickou líniou. Keď zase zomrie Bronsonova priateľka, tak to nie je žiadna depka, ale nevyhnutná zámienka na to, aby konečne zobral do ruky gulomet a všetkých tých parchantov vystrieľal. Na konci sa z toho stane regulérny vojnový film odohrávajúci sa náhodou v nejakom americkom gete. Akcia je prekvapivo veľkolepá, krvavá ale vyznením komická. Bola to fakt zábava. Ale na top akčné kúsky to proste nemá. Zase až tak vymazlené to ie je. Aj Arnieho Konečná, kde je už v podobnom dôchodcovskom veku, má štýlovejšiu akciu.  Potešilo vidieť zase nejakú budúcu hviezdičku medzi záporákmi (o Goldblumovi a Fishburneovi je to tentoraz herec jednej úlohy Alex Winter). Hlavný zloduch je na podobnej úrovni ako Bennett z Komanda. Hrôzu ani na sekundu nenaháňa, ale divák sa baví na tom jeho bezzubom vyhrážaní sa a teší sa ako s ním Brosnon vytrie podlahu. A treba povedať, že ultimatívne. Neostal po ňom ani mastný fľak. Malým bonusom pre mňa je krátky výstup budúcej psychologičky zo Star Treku, behom ktorého sa ukáže aj hore bez. Takže celkovo zábavný diel. Vidieť ho v detstve, tak minimálne z nostalgie dám aj štvrtú hviezdu, ale silné 3* budú tak akurát. 7/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bronson vs. zástup krvelačných punk's! Ty Charles likviduje bez servítek, to však ale nezachraňuje fakt, že to má celé tak tragický scénář, až je to k smíchu. Třetím dílem z nekonečné série udělal Bronson tečku za svojí kvalitní částí filmografie (háro ani knír už není co bejvalo!) a to mj. tak, že hlavního grázla odpálil bazukou. Parádní, ale smutné! 50% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Penzista Bronson opět kosí gaunery jako samozvaný soudce , přičemž gauner se pozná podle toho, že má barevný nestandardní účes, roztrhané hadry a vykulené oči. Oproti předchozím dílům ubylo syrové brutality - pouze jedno znásilnění a postižená ukáže jen prsa na tři sekundy. A Charles je starší a straší ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • V akčnom finále filmu bola k videniu rôznorodá výzbroj. A to napríklad: nemecký guľomet MG-42 z druhej svetovej vojny; pištoľ Wildey kalibru .475; guľomet Browning kalibru .30; krátky revolver kalibru .38 a protitanková päsť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama