Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bronson zasahuje! Tak konečně jsem měl možnost zkouknout i trojku. S kamarády, po pár pivech. Film nedává smysl, absurdita některých scén a dialogů je naprosto geniální, ale málo u čeho se budete takhle bavit. Lepší než kde jaká komedie první třídy. Místy mě bolelo břicho tak, že jsem nemohl dýchat. - "Hey, what's the problem?" -"What?" -"With the car... what's the problem?" -"Just get outta my fuckin face. Who are you?" -"We're stealing a fuckin car. What's it to you?" -"It's my car." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho vydarenej série. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý prichádza navštíviť svojho priateľa z vojny, ale nájde ho zavraždeného. A ked´ zistí, že celej oblasti vládnu gangy, polícia je bezradná a slušní ľudia, ktorí nemajú kde ísť majú strach, ochotne prijme tajnú ponuku policajného šéfa preriediť oblasť od gangsterov. Spracovanie je ale také rozporuplné, na jednej strane je to oproti predchádzajúcim dielom už jasný prechod do čistého akčného žánru, čo mi plne vyhovuje, ale zároveň mi film príde taký nevyrovnaný, príliš často sa tu striedajú lepšie scény s horšími, gradácia mi neprišla dostatočná, schéma filmu sa mala rozhodne upraviť. Aj takto sa na film dobre pozerá, je to dobrá zábava, ale má až moc priemerných scén na to, aby bol skutočne dobrý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Väčšina filmu používa rovnaký typ akcie ako predchádzajúce diely, teda postrieľanie menšej skupiny protivníkov, len s tým rozdielom, že tu sa hlavný hrdina už nepotrebuje ukrývať pred zákonom a tak nemá problém zastreliť neozbrojeného zločinca pred množstvom svedkov uprostred dňa. A v záverečnej fázi sa už celá oblasť zmení na vojnovú zónu, gangsteri umierajú po desiatkach pod paľbou guľometu, pištole a dokonca nechýba ani protitanková päsť a je to príjemná zábava, ale chýbajú nápady, takto pôsobí akcia pomerne stereotypne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Charles Bronson, Ed Lauter ako policajný šéf, príjemné postavy slušných ľudí a solídni záporáci. Réžia a technická stránka sú čistou rutinou, takže nesklamú. Pre mňa je trojka lepšia ako predchádzajúce diely a je rozhodne najzábavnejšia, ale stále ešte scenár a akcia zaostávajú za tým, čo by som chcel. 67% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Když Charlie Bronson přišel o celou rodinu v předešlých dílech, tak začali umírat i jeho kamarádi a všichni umírají jako oběti násilnických chuligánů, sexuálních deviantů a v tomto případě ještě punkáčů. Nevyplatí se bejt v jakýkoliv přízni s postavou Bronsna že? Tenhle třetí díl už je čistokrevný akční béčko. Vybíjení šmejdů začíná po chvilce a pokračuje až do konce. Scénář je hloupej a něco hlubšího tu nenajdete. A tentokrát se střílí i s kulometu a bazuky. A i když to celý vypadá a zní blbě, mě to bavilo, jde o akční nenáročnej výplach s drsným Bronsonem, kterej už nejde po několika vybranejch cílů, ale vybíjí to po desítkách :-D ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Pôvodne mala byť postava Alexa Wintera súčasťou znásilnenia, no Winter sa na tom nechcel podieľať. Stretol však komparzistu, ktorý túžil po väčšej úlohe vo filme, a tak mu Winter navrhol, aby prevzal jeho miesto v tejto scéne. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) obdrží poštou pistoli Wildey Magnum ráže .475 a později protitankový raketomet M72 LAW. To dost dobře nelze, protože americký federální zákon o kontrole zbraní z roku 1968, známý jako GCA68, zásilkový prodej střelných zbraní zakazuje. (ČSFD)
  • Hlavný záporák filmu mal pôvodne byť Latinoameričan menom Alex Pérez. Nakoniec však rolu získal Gavan O'Herlihy, a tak musela byť postava premenovaná a mierne charakterovo upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama