Reklama

Reklama

Zoo

(seriál)
  • angličtina The Zoo
Rodinný / Drama
Česko, (2022–2024), 210 h 42 min (Minutáž: 56–67 min)

Hrají:

Michaela Pecháčková, Eva Salvatore Burešová, Veronika Freimanová, Marek Taclík, Sabina Laurinová, Jana Švandová, Šimon Bilina, Robert Urban (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(202)

Obsahy(1)

V seriálu Zoo jsou hlavními hrdinkami mladá dědička sklářského impéria Sidonie Anna Novotná a chůva v rodině soudce Viktorie „Viki“ Janečková. V hlavních rolích se představí Michaela Pecháčková jako Sidonie a Eva Burešová coby Viki. Tyhle dvě svede dohromady náhoda, láska ke svému povolání, ale i touha jít si za svými vlastními sny. Zatímco Sid místo prestižní školy v Americe uteče za svou láskou a začne, bez vědomí rodičů (které hrají Sabina Laurinová a Marek Taclík) pracovat v zoologické zahradě, Viktorie zase musí vyřešit svůj osobní život a skloubit ho se svou láskou – zpíváním. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Skuby47 k tomuto seriálu (6)

Cesta do L.A. (2022) (S01E01) 

Už první díl tohoto seriálu prozradil, kudy se bude děj ubírat. Je velmi průhledné kdo s kým si něco začne a s kým skončí, kdo bude ten dobrý a kdo ten zlý, takže i průměrně inteligentní divák ví, co může čekat. Ve Slunečné se u diváků osvědčila tajemná záměna milionáře a šoféra, tak tady je tento motiv použit hned dvakrát a to u Sid záměna bohaté studentky s dělnicí v ZOO a u Viky,  dětské chůvy ve dne s barovou zpěvačkou v noci. Také mezi bylinkářkou Huttnerovou ze Slunečné a chovatelkou Tomicovou komunikující se zvířaty v ZOO je, co se nadpřirozených schopností týče, podobnost. Největší problém mám se scénářem, herci na tom nemohou moc změnit, i kdyby chtěli. Vypadá to na jakýsi seriálový manuál osvědčených zápletek. Pokud jeho jednoduchost a naivitu přehlédneme, můžeme se i bavit, zvláště je-li nám méně než 12 let. ()

Náprava mužů (2022) (S01E07) 

Mám ráda zvířata, dlouhé roky jsem se o ně starala, proto jsem se na tento seriál docela těšila. Většina herců plynule přešla ze Slunečné do ZOO. Změnou a to nikoliv k lepšímu je představitelka Sid Michaela Pecháčková. Vadí mi, že v žádném případě na mě nepůsobí jako milovnice zvířat, která by se z lásky k nim vzdala lukrativního studijního pobytu v USA. Není nutné, aby zvířata milovala, dokonce se jich někdo i bojí, ale jako herečka by tu lásku měla umět zahrát. Dát si třeba do kapsy nějaké pamlsky, kousky mrkve či ovoce a najít si mezi zvířaty nějakého mazlíčka, ke kterému by mohla projevovat lásku a přízeň, aby viděl divák alespoň náznak nějakého citu. Třeba to ještě příjde. ()

Láska prochází žaludkem (2022) (S01E29) 

Nebudu se věnovat v komentáři slaboduchému scénáři ani trapným hereckým výkonům, to už za mne v předchozích dílech udělali jiní. Budu se věnovat příběhu. Zaujaly mne intriky v ději. Pokud bych si šla vyřídit něco na městský úřad ve Dvoře Králové, stála bych před problémem,  mám–li si vzít s sebou do ruky klacek nebo tisícovku. V Dietlově seriálu Muž na radnici či Okres na severu, který natáčeli v televizi za mého mládí, stáli v čele úřadu slušní lidé, kteří se s problémem úplatných kolegů museli vyrovnávat. Zdeněk Buchvaldek jako starosta Kunštátu či Jaroslav Moučka jako tajemník KSČ v Brodu si uměli s podvodníky poradit, i když je otázkou, jestli to tak ve skutečnosti opravdu bylo. Říkají, že to byla agitka. V tomto seriálu stojí nejúplatnější osoba v postavě starosty v čele zastupitelstva obce. I když se jedná o tvůrčí licenci, vrhá tento fakt nepěkné světlo na místní radnici. Myslím, že by si to měl zdejší starosta se scénáristy vyříkat, protože za takových dvacet let, až se bude seriál opakovat pro novou diváckou generaci, co si lidé pomyslí o poměrech, které tu vládly. Tedy pokud to nebude ještě horší. Kultura by měla působit nejen zábavně, ale i poučně a výchovně. A když už jsme u toho scénáře tak musím konstatovat, že děj se odvíjí velmi pomalu, ale přesně tak, jak bylo od prvního dílu naznačeno a jak to divák očekává. Tvůrci nedokážou a snad ani nechtějí diváky nečekaným zvratem překvapit. ()

Odstraňte Anču (2022) (S02E12) 

Co dodat. Intrikovat už začala i ta nejsolidnější osoba, paní ředitelka ZOO. A ten únos to je v našich poměrech opravdu bomba. Pořád si kladu otázku, proč na to vlastně koukám, když nekompetentnost scénáristů občas přesahuje hranice vkusu. Jedním z důvodů může být, že se přes všechny nelogičnosti docela bavím a další, že na všech dalších programech se do nekonečna recyklují ty samé filmy, které stačily nudit diváka už při prvním uvedení. Dokonce i kvalitní filmy mohou člověka odradit, pokud jsou vysílány opakovaně už po desáté. Zdejší telenovely jsou alespoň nově natočené. Snaha se cení a konec koncům o nic nejde, je to jenom zábava. ()

Rozchod (2022) (S02E15) 

Tak ten přechod z romantické telenovely v akční parodii byl fenomenální. Už dlouho jsem se tak nepobavila a to mi dávno není deset let. Scénáristé se překonali a chci věřit, že nás stejnou nadsázkou pobaví i v budoucnu. Bylo to sice primitivní, ale legrační. ()

Exmanželka na scéně (2023) (S02E36) 

Řekla bych, že dějových linií přibývá a divák ztrácí orientaci v základním příběhu. V této epizodě bych chtěla vyzdvihnout herecký výkon malé dcerky otce Rokla. Je spontánní, milá, přirozená a nepřehrává, jak bývá u dětí zvykem. Mnohá dospělá hvězda by se u ní mohla přiučit. ()

Reklama

Reklama