Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

boshke 

všechny recenze uživatele

Neotřelý, přímo znamenitý námět, skvělý Pryce jako megaloman Carver se svou cvičenou německou opicí Herrem Stamperem. Pro mne příjemná dávka německosti ve formě trochy toho šprechtění jako "Meine Damen und Herren" a nápisů typu "tür" či "verboten". Kříž je v řadě pitomých scén, které by se snad ani ve snu stát nemohly, jako když 007 (rychle a) zběsile řídí své nadupané BMW (tady už bylo pro BMW dobrým kaufem stát se Bondovým vozítkem) garážemi jedním prstem ze zadního sedadla a jim podobné. K novodobé 007 to již však zřejmě patří. Bondgirl mne doteď z nějakého záhadného důvodu zcela míjejí, těším se však na Halle Berry, i když ten film bude asi slabý... 70% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

První polovina tohoto filmu má překvapivě blízko k Flemingovi, mám sice radši vtipnější, exotičtější bondovky ve velkém stylu, ale klidně bych na tuhle hru přistoupil, kdyby tu nebyla závěrečná půlhodina na neviditelné lodi jako vystřižená z filmů s Arnoldem. Jenže James Bond není Terminátor, pane Fiersteine! Scénář se zbytečně přepisoval během natáčení, původní verze byla mnohem lepší. Ale velkým kladem filmu je nezapomenutelný Johnathan Pryce coby magnát Carver, který se vrací svým výkonem do nejlepších Goldfingerovských tradic. (BTW taky vám Carver tak připomíná Vladimíra Železného?) EDIT: Po zhlednutí vystiřižených scén překvapeně zjišťuju, že film zničil v první řadě režisér, který z něj všechny dobré scény vystřihal, s nimi to mohlo být o několik tříd lepší. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

-- 18. -- V pořadí druhá bondovka s Piercem Brosnanem, kterého jsem si za tu dobu nedokázal oblíbit, i když v historii filmové postavy s názvem James Bond je zapsán písmem zlatým, stejně jako má barvu oko, které jeho život zasáhlo relativně nedávno a proto ho musím brát stejnou měrou jako ostatní představitelé. Ale zpět k příběhu. Osmnáctka je číslo, které se rozhodně neztratí i když...akce je požehnaně, prakticky od začátku až do konce. Nebýt, ale tak neuvěřitelných, splácaných a chvílemi až vtipných scén stálo by rozhodně za to, udržet se v křesle po celý příběh, ale není tomu tak. Nebo tedy, mně se ony akční scény příliš nelíbili. Originální jistě jsou, obrovské také, ale ta nesmyslnost, ta nesmyslnost, která k Bondovi v podání Pierce Brosnana prostě patří. Koneckonců dá se to vydržet a samotná bondgirl Michelle Yeoh příjemně potěší nejedno oko diváka, když už ne ty akčněji založené záběry, tak pohled na ní rozhodně. A proti komu, že to tentokrát Bond bojuje? No, proti muži, který chce vyhlásit válku kvůli sledovanosti, jak řiká samotný James? Sláva a bezmezná moc, to je oč tu běží. Jonathan Pryce ho zahrál relativně dobře, ale už jenom fakt koho hraje docela zarazí, stejně jako celý tento film. Koneckonců, ale také potěší chvilkovými záchvaty suchého humoru, který Pierce Brosnan umí podat s nádechem šarmu, který v sérii byl neméně potřeba a tak rozhodně stojí za to tento film vidět. -- Bonde, Vy jste jak dítě ! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím férově přiznat,že i když mi Piers Brosnan nijak nevadí,o jeho Bondovi se to říct nedá,pořád na mě působí spíše jako komik než jako agent a scénář mu bohužel vychází vstříc až příliš ochotně.Hlavního padoucha si zahrál Jonathan Pryce a musím říct,že i jeho si pamatuji v lepších rolích,například v Brazilu byl nezapomenutelný,ale to byla jiná liga. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Graigove a Brosnanove štyri zárezy v sérii vo všeobecnosti platí, že po po skvelom štarte nasleduje o pár percent slabší, potom zase silnejší a nakoniec opäť o niečo slabší článok. Ale fakt iba o kúsok a tak je to aj v prípade TND. Je to poctivá akčná bondovka so všetkým, čo k tomu patrí a možno je toho až príliš. Ak by sa táto zbesilá nonstop akcia plná výbuchov aspoň na chvíľu zastavila aj pri postavách, aj stokrát ohratý a priamočiary dej by s ňou viac súznil. Jonathan Pryce by si chcel zo zeme spraviť svoj vlastný súkromný Brazil, ale proti jeho početnej bande verných podriadených je jeden galantný chlapík a jedna superžena. Ako to asi tentokrát skončí, čo??? ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • V nevinnom žartíku na Microsoft a Billa Gatesa sa v jednej scéne dozvieme, že softvérová divízia Carverovho (Jonathan Pryce) podniku schválne vydáva nehotové programy plné chýb, aby si užívatelia museli kupovať upgrady. (ash99)
  • Cameo bondovského producenta Michaela G. Wilsona - Tom Wallace, viceprezident Carverovej (Jonathan Pryce) spoločnosti na videokonferencii. Práve jeho Carver poverí, aby vydieral prezidenta Spojených štátov pomocou videokazety, na ktorej je zachytený s istou roztlieskávačkou. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno