První seriál Československé televize byl sice hodně budovatelský a agitační, ale ověřil skutečnost, že český divák je přímo stvořen pro seriálovou tvorbu a odstartoval tuhle formu televizní zábavy. Mnoho následných seriálů bylo lepších, ale musím přiznat, že hodně jich bylo bohužel i horších.(14.5.2003)

Poslyšte, já se nechci mýlit, ale tohle není první český seriál. Tohle je první "populární" český seriál. V zásadě to skutečně není zase nic tak extra. Jenže se bojím, že dnes už nemůžeme vidět, co znamenal tehdy. Problém je, že v téhle době televizní vysílání vypadalo podstatně jinak než dnes. Vznikalo v přímém přenosu (už proto, prosím, trochu schovívavosti). A neuchovávalo se na věčnost jako dnes. Dnes máme proto možnost vidět jen zlomek, který se omylem zachoval. Udělat si proto náležitou představu může být dost těžké. Ve své době seriál přinesl alespoň zvláštní spojení nostalgické pohádkavosti s tou trochou politické aktuálnosti. Třebaže dnes můžete mít pocit, že sledujeme politickou agitku, ve své době lidé, na tomhle seriálu, ikdyž je to ironie, oceňovali, že zas tolik agitační není a o aktuálních problémech pojednává trochu ironicky. Co se v této době v televizi tedy většinou visílalo o tom, zdá se, nemáme žádnou představu. A to už prosím nejsou padesátá léta.(19.11.2004)

• NinadeL

Náš třetí seriál. Takže všichni si opravíme. Pro přesnost, první byla Rodina Bláhova, druhý Robot Emil. Čtvrtá Eliška a její rod.(4.3.2009)

• Crocuta

Důkaz, že Lubomír Lipský dokázal hrát dědkovské role úspěšně čtyři desetiletí.(10.8.2007)

• cariada

První náš seriál ,jenže se dochovalo jen torzo seriálu. Bylo to docela hodně budovatelské. Ale lidi to tenkrát brali až moc vážně. Třeba seriálová svatba dědy Potůčka(L.Lipský) a sousedky v podání S.Zázvorkové ,tak zástupy lídí čekali u radnice.(16.8.2008)

S odstupem doby je v tomto seriálu pár dobrých hlášek : Jaká je naše strategie na vesnici? No, aby všichni měli všechno, že ano. Jakou taktikou se k tomu dostanem? No, řekni neboj, tím že nikdo nebude mít nic.(24.11.2009)

Jeden z prvých televíznych seriálov. Nebál sa kritizovať pomery v spoločnosti a preto sa stal nesmierne populárny...Nezabudnuteľný Lubomír Lipský......60%.(14.10.2010)

První a né tak špatný...(11.2.2011)

• giacobbe

Premiéru nepamatuju, Z těch nekompletních střípků nalézaných dodnes po archivech a půdách, které je dnes možné vidět, můžu pouze hádat. - Co se pak vešlo do několika minut stejnojmeného filmu, je vycpáno a protahováno na desetinásobnou stopáž.(13.6.2011)

• ToddB

Soudruzi tak takhle ne...(21.1.2010)