Reklama

Reklama

Když se slunci nedaří

(seriál)
  • angličtina When the Chips Are Down (festivalový název)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál Když se slunci nedaří se odehrává převážně v nemocnici, jejímiž pacienty jsou děti nejrůznějšího stáří. Autoři seriálu se záměrně vyhnuli těžkým a beznadějným případům a jejich nemocnici proto většinou opouštějí uzdravené děti. Přesto se i v této pohodové nemocnici setkáme s onemocněními vážnými, v současné dětské populaci relativně častými, jejichž léčení klade na pacienty, ale také na jejich rodiče, nemalé nároky. V každém případě je seriálová nemocnice místem důvěry v uzdravení zejména díky vedoucí lékařce dětského oddělení, doktorce Šnajberkové (D. Veškrnová). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (4)

Když se slunci nedaří (1995) 

Neviděla jsem všechny díly. To, že je to i hodně instruktážní podle mě není na škodu. Jasně, ani se to moc nesnaží edukaci zakrývat, ale podle mě je fajn zjistit, co všechno různé nemoci obnáší. Samozřejmě dnes už je medicína zase někde jinde. Ale tak proč si neříct, že je vlastně fajn dnes jako diabetik používat pero a ne ampulky a injekční stříkačku. ()

Honza (1995) (E01) 

Člověk by řekl, že nastal konec světa. Pro Honzu v pubertě, kterýho se to týká nejvíc nejspíš jo. U toho jsem chápala to pitomý jednání. Vlastně se to s postupujícíma minutama dalo pochopit u celé rodiny. Ochranitelské matky, která do sebe promítá všechno utrpení světa a snad nevědomky dělá vše ještě horší, i otce, který povlává mezi těma dvěma a občas dostane větší či menší ťafku. Pravda je ta, že díky bohu za dnešní možnosti a vývoj, protože třeba ty jehly jsou ve srovnání s dnešníma inzulínovýma perama opravdu děsivý. ()

Zuzka (1995) (E05) 

Měla jsem z dílu dojem, jako by mentální anorexie byla něco úplně novýho a překvapilo mě to. Hodně zajímaví byli rodiče, to jak se k situaci stavěli a jak se v ní chovali. ()

Šnajberková (1995) (E06) 

Zlatý doktorčiny nervy. Závěr trochu šťastnej, trochu hodně smutnej. ()

Reklama

Reklama