Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Rawar k tomuto seriálu (10)

Kdo přežije (2000) 

Teď se nevyjadřuji konkrétně k první sérii, ale k celkovému fenoménu, této skvělé soutěže. Když jsem poprvé slyšel o Survivoru, psal se asi rok 2002, 2003 a nevěnoval jsem tomu zvláštní pozornost, jediné co jsem si byl schopný vybavit, byla parta lidí, běhajících přes různé překážky, jako v pevnosti Bojard. Od té doby jsem se o soutěž příliš nezajímal, až do minulého roku, konkrétně to byl tuším květen a já ležel doma s dost nepříjemným zánětem dásní. Nemohl jsem nic moc pořádně dělat, protože to pořád bolelo a tak jediné na co jsem se zmohl bylo čučet na bednu (jaká to oběť). Koukám na primu COOL a vidím jak se tam hádá docela slušná (ve smyslu pěkná) žena s nějakým podivným individuem a byl jsem zvědavý jak to dopadne, dokoukal jsem celý díl, líbili se mi soutěže, líbila se mi sociální složka hry, perfektní byl Jeff a celá atmosféra mě pohltila a já si najednou strašně přál být taky na ostrově se zdravými dásněmi :-) Od toho dne se rozjela jízda života " of the Lifetime" a já stahoval všechny série a koukal a koukal a baštil to čím dál tím víc. Dneska už mám dásně i zuby naštěstí zdravé, a Survivora sleduji pořád, čekuju CBS a netrpělivě vyčkávám na novou sérii. Myslím že je to rozhodně nejlepší soutěž, která nebude nikdy překonána. Obrovský faktor překvapení, exotické místa, neuvěřitelná plejáda charakterů, silné momenty, prdel, hněv...prostě emoce na pochodu. Miluji tu soutěž a jednou bych se hrozně chtěl stát členem kmene :-) ()

Thajsko (2002) (S05) 

Nebyl to úplný propadák, ale vyloženě tomu chyběla šťáva. Docela legrajda byla akorát s černou mambou a přebornicí ve vrhu kamenem na krátkou vzdálenost, sledovat pokroucenou mentalitu té osoby bylo docela naučné. Jinak cast se opravdu moc nepovedl, měli jsme tady nepříliš sympatickou stařenku, obrýleného vidláka s ustrašeným výrazem a žádným osobním názorem, slizkého prodavače ojetin a ojetinu samotnou se silikonovýma kozama. Pěkná Penny byla bohužel až příliš přeslazená než aby se jí dalo fandit a ostatní aktéři nestáli za řeč. Takže dokoukáním jsem akorát doplnil vzdělání ohledně Survivora. A vítěz ??? Nepřekvapil, nenadchnul ()

Panama (2006) (S12) 

SPOILER: Skvělá epizoda a zajímavý koncept rozdělení na mladší/starší muže a ženy, charaktery tady měli hodě různorodé parametry a v momentě kdy došlo ke sloučení se začali dít slušné věci. Přisprostlý Šejn s nonstop vyvalenou cíchou byl v pravdě příšerným vágusákem ale byla legrace pozorovat jeho ksychty, které házel téměř při každé příležitosti. Mrzí mě že nezničitelný Terry vypadl právě vinou mojí oblíbené Danielle, protože si myslím že s ním by finále vyhrála. Muselo na něj být namíchnuto spoustu lidí, už jen proto že vyžral všechny odměny a Imunity + parádní GMCčko v plné palbě. Závěrečná volba Arase do finálové dvojky se Danielle moc nepovedla a je to škoda, protože jsem jí to přál. Nejen protože byla elegantní, pěkná a odměřená, ale hlavně hrála takovou tichou vodu až do konce a kdyby dodržela slovo a vzala si Terryho sebou, určitě by měla mega v kapse. Pevně doufám že jí ještě uvidím v nových sezonách. Danielle je totiž na prvním místě v mé TOP5 survivors ()

Gabon (2008) (S17) 

Luxusní série s těžce pohodovým castem, moc pěkná Šugar, perfektní profesor fyziky, který mi moc připomínal Challengera a celkově fajn hra plus opět super výzvy. Opovrženíhodný nerd Kenny, kterého bych moc rád vyliskal po čuni a sociopat Randy mě sice štvali, ale bez těchto elementů by to nebylo ono :-D A nakonec i ten Randy byl docela čípek :-D První série ve které mi nevadil buzík a navíc vítěz dostává 100 % Moc dobré ()

Tocantins (2009) (S18) 

Pro mě hodně pohodová série, žádný stres, žádné afektované charaktery, sympatický cast, kde z průměru vybočoval legrační Coach který byl plný neuvěřitelných postřehů a historek a taky slizký ale nakonec docela zábavný mormon, Tyson. Našla se tam i jedna pěkná holka, takže spokojenost. Bavil jsem se ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

SPOILER ALERT: Naprosto geniální série, díky bohu že ten ukvičený niguřt tak brzo vypadl a po zbytek série už tam pro mne nebyl žádný rušivý element, výborný byl srandovní Coach, který mi připomínal mého kamaráda ze střední, taky takový karate nindža :-D Russel nezklamal a zase si jel tu svojí cestu, hrozně se mi líbila Danielle a to ne protože měla umělé kozy, ale přišla mi nejméně záludná, Amanda byla příšerná, uculená Parvati a cigánka Sandra mě docela štvali a přál jsem si aby vypadli mnohem dříve, nakonec jsem to přál Russelovi , když to tak zoufale chtěl vyhrát. Nejoblíbenější hrdina téhle série byl asi Rupert, protože vypadá jako skutečný pirát a navíc tam na sobě dost zamakal, a Danielle, protože se mi na ní nejlíp koukalo :-) ()

Jeden svět (2012) (S24) 

SPOILER: Každý Survivor nadšenec mužského pohlaví a normální orientace musí dát plnou palbu. Nedá se nic dělat ale poslední pětka je zkrátka vlhký sen každého mužského a to z toho důvodu, že si vybere "tu svoji" určitě každý. Je pravda že jsem ze začátku chtěl aby chlapi roznesli ženské na kopytech, bohuželjejich IQ v této sezóně bylo žalostné a holky si s nimi pohráli jako kočky s myškama. Mrzí mě, že otřesná karikatura člověka, nechutný, rosolovitý Colton, musel odjet kvůli problémům se svým konečníkem (má ho holt používat na sraní) a nezůstal do sloučení, kde by se jistojistě sesypal, protože zbylé osazenstvo mužů a věřím že i spousta žen, by mu jeho otřesné, povýšenecké manýry rychle vytloukli z makovice. Po sloučení začíná spanilá jízda žen a jeden trosečník za druhým opouští kmen. Legraci si užijete s lehce vyšinutým maníkem, chirurgem Tarzanem, než nám s kalhotkami na čele zamává i on. Poslední finálová pětka už byla probrána a vy se tak můžete těšit na příjemné pokoukání až do konce. Chlapi se budou těšit vizuálem, holky budou mít radost že nám to nandali a všichni dohromady nakonec budou muset uznat že tahle série se opravdu povedla ()

Cagayan (2014) (S28) 

SPOILER na konci komentáře. Aspirant na umístění mezi osobní TOP5 všech doposud zhlédnutých řad. 12 epizod je za mnou a já vyhlížím závěrečné finále, které slibuje docela napínavé okamžiky, v téhle sérii ještě bude zábava. Byl bych velice překvapen kdybych na konci dal jiné hodnocení než 5 hvězd. Dosavadní oblíbenec a favorit je stále ve hře, tak snad to dotáhne do konečné 2/3ky ************************************************************************************************************************************ Je to doma, můj favorit vyhrál a já jsem spokojen. Jen je mi líto trišky Trosh, tedy trošku Trish, že se chudinka málem rozplakala a asi jí rozhodnutí jejího parťáka zabolelo, byla mi sympatická i přes její vzhled rachitické mužatky :-) Ale důležité je že nevyhrál ten namyšlený ňouma v zeleném tričku s hlavou jak lvíče ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Nevěřil bych že to budou jen tři, protože vzhledem k mé lásce k pořadu jsem obrovsky benevolentní vůči nedostatkům, ale tohle bylo opravdu slabé. Cast nepříliš sympatický, což ale ještě nemusí znamenat pohromu, ovšem atmosféra šla jaksi do kopru, pocit skvěle řešené dobrodružné podívané, kde se těšíte na každou soutěž o odměnu a tleskáte pořadatelů, zatímco trpce toužíte vychutnávat si jí na vlastní kůži je ta tam. Místo toho máte pocit nejen že došli peníze na čokoládu, ale že se nás tady navíc snaží někdo velice nešťastně ukonejšit přemírou emocí a slziček. Nefunguje to a je to vlastně dost smutné. Nějaký čerstvý vítr do příští série prosím a nebuďte židi a pusťte jim nějakou injekci, vždyť to bývalo tak veliké ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

SPOILER: Série pro mě zajímavá hlavně tím, že z nesympatického "vidláka" se pro mě vyklubal naprostý favorit a nakonec všem nakopal prdel. Hodnotím hlavně fakt, že byl odsouzen k naprosté separaci od ostatních, kdy si mezi sebou všichni šuškali, intrikovali a do aliance ho nikdo nechtěl. Každý jeden z ubyvájicích trosečníků se snažil co mohl, aby osamělého vlka dostal z ostrova. Marně !!! Prošel soutěží jako mojžíš rudým mořem !!! A taky jsem zde byl svědkem jedné z nejlepších závěrečných řeční na kmenovce. Jenn tam všem vysvětlila, jak nízké jsou jejich pudy a mrzké intrikánské tužby !!! Nechyběla přehlídka naprosto zavrženíhodných existencí, z nichž musím vypííííchnout jednoznačně krocaního muže Vince (nechutná karikatura člověka) a piknického lingvistu Dana, jehož cecíky poletujíc po táboře, dokreslovali atmosféru barvitého ostrovního dobrodružství. ()

Reklama

Reklama