Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2

Recenze (373)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

39 days, 16 people, 1 survivor! Na databázi nehodnotím série s jedinou výjimkou. Survivor je totiž moje srdcová záležitost a ke všem řadám mám potřebu se vyjádřit. Vzhledem k jejich astronomickému počtu se navíc obsedantní vypisování favoritů a oblíbenců ukázalo jako dobrý krok. Kvalita sérií časem značně osciluje, takže nepolíbené nasměruji rovnou na ty nejlepší. TOP 5: Heroes vs Villains, Micronesia, China, Cook Islands, All-Stars ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Borneo****: Svou závěrečnou řečí mě ta ... řidička kamiónu, jejíž jméno si ani nepamatuji přesvědčila, že je nebeská kráva. Austrálie*****: Druhá série je nabitá emocemi a napínavými událostmi. Po dvaceti pěti sériích se mohu s klidem podepsat pod čtyři hvězdičky, i když se soutěže velmi opakují a v některých sériích jsem již přeskakoval všechny ty konspirace, které předcházely kmenové rady. Nejlepší série - 2, 4, Fans vs Favorites a vůbec nejlepší série ze věech, Heroes vs Villains. Naopak za zcela děsnou a negativní považuji 5. sérii. ()

Reklama

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jediná opravdou reality show! Už to, že dokáže natolik triviální koncept udělat 25 sérií a mít stále fanoušky, žiznící po dalších, je fenomenální (já zkoukl za půl roku). Ve všech dosavadních sériích žádná nikdy vyloženě nepropadla a navíc se ukázaly obrovské možnosti vcelku jednoduchého schématu hry. Základem pro jedinečnou show je Jeff, jehož tradiční hlášky si skoro říkám před spaním a produkce, která narozdíl od českých reality show funguje výborně, záběry jsou důvěryhodné a vše do sebe skvěle zapadá. Režie skvěle pracuje s charaktery postav a diváka vtáhne Ohledně hry samotné vždy fandím lidem co se nebojí dělat riskantní movy, projevují rozum a hlavně se na nikom nevezou. Co mě štve jsou lidi co nedokážou oddělit hru od reality a nedokážou např. zkousnout blindside a to je nejspíš ten důvod proč tolik sérií vyhrávají příživníci a ne stratégové. Další jsou lidé co tam vlezou a pak skučí, že mají hlad, je zima atd. a nakonec odejdou, jakoby je do soutěže přihlásila maminka a oni mysleli, že se jedou opalovat. Největší oblíbenci: Russell, Boston Rob & Amber, James, Parv, Steph, JT, Rupert. Nejlepší série: Pearl Islands, Cook Islands, HvV, Samoa, Allstars, Mikronésie ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

První série Borneo přinesla zrození naprosto nejlepšího soutěžního pořadu všech dob, i proto si zaslouží pozornost a chválu. V celkovém vyznění (25 sérií) se sice Borneo z mého pohledu nepohybuje vůbec vysoko, nicméně vítěz je zasloužený a přirozenost Jeffa se mi hodně líbila. Největší debil Bornea: Rudy, největší kravka: Susan, nejsympatičtější hráč: Rich, nejsympatičtější hráčka: Colleen. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se s "Trosečníkem" setkala na Nově a tenkrát ho hltaly spíš moje děti než já. Po zavedení kabelu do naší zapadlé pražské vísky jsem tomuto fenoménu propadla úplně bezezbytku zatímco potomstvo už je někde jinde. Úžasná sonda do lidských povah. Předstíraná kamarádství, intriky, napínavé soutěže a kmenová rada. Někdy je jasné koho vyřadí a někdy to je naprostý šok. Do toho úžasné záběry krajiny a panoptikum postav, z kterých u mě vyčnívá Ozzy, Coach a Russel. Ještě jsem se nedívala, které sezóny se chystá dávat Prima Cool, ale stejně už se těším na pondělí, kdy to má vypuknout. ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Táto série měla původně název Survivor, podtitul Borneo dostala až později kvůli rozlišení od ostatních sérií. (Zix.)
  • První série, ve které proběhlo promíchání kmenů před sloučením. (Zix.)
  • Při vyloučení Stacey Stillman došlo nejspíše k manipulaci od produkce, kdy přesvědčovali Dirka se Seanem, aby nehlasovali pro Rudyho Boesche kvůli starším divákům. Spor byl vyřešen mimosoudním odškodněním Stacey Stillman od producenta show Marka Burnetta. (Zix.)

Reklama

Reklama