Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele forsythia k tomuto seriálu (2)

Kdo přežije (2000) 

Nikdy bych nečekala, že budu se zaujetím sledovat reality show. Tohle je něco úplně jiného než banda blbečků ve vile, co se o nich baví matky na hřišti utírajíce nudle svým ratolestem. Baví mě kombinace náročného soutěžení v divokých podmínkách a taktizování, obojí je nadávkováno přesně tak, že se to dá dobře strávit. Míchat týmovou a individuální hru je sice trochu divná věc, já byla vždycky zvyklá na to, že buď soutěží týmy (a pak je třeba podporovat týmového ducha), nebo jednotlivci (a pak je jedině správné, když si jdou vzájemně po krku), ale jak je vidět, lze z toho namíchat docela zajímavý koktejl. Možná bych přece jen ocenila trošku více soutěžení a trošku méně taktizování a intrik, ale jak říkám, je to stravitelné. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Nesnáším Russela :))) Tohle je vlastně zatím jediná série, kterou jsem viděla úplně celou. Plusem Survivora je rozhodně to, že baví, aniž by se tím člověk nechal pohltit a zajímalo ho jen to, kdo příště vypadne. Teprve u Hrdinů a Padouchů jsem se tím vtáhnout nechala. I když mi unikly některé peripetie z minulých sérií buď proto, že jsem je neviděla, nebo mě to nezajímalo, ale to nevadilo. Rozhodně teprve tady mě začal bavit i ten sociální aspekt. ()

Reklama

Reklama