Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele PaulCZE k tomuto seriálu (5)

Kdo přežije (2000) 

Staré série určitě za shlédnutí stojí a některé jsou dost vtipné, postupem času to celé bohužel vygradovalo do naprosté obludnosti - hru ničící nápady, "sociální experimenty" a ubohé politické agitace od soutěžících navíc živené produkcí pořadu.. ()

David vs. Goliath (2018) (S37) 

Od doby co tam verbujou vykroucený teplouše, hnusný lesby, povětšinou neschopný černochy, pošuky pijící sojové latté, gringoše hledající vibrace a spojení.. to je utrpení. Stačí, že 3/4 osazenstva neustále fňuká a bulí. Po dobrácích typu Russell není téměř ani vidu ani slechu, i když pár lidí s nadhledem se v této sezóně přeci jen našlo. Další věc, do hry přichází nové věci typu anulování imunit (naprostá imbecilita), kradení hlasů při volbě a podobně, problém je, že to nefunguje (ani v rámci soutěže a ani divácky). Výsledek je mnohem slabší než bývali staré série bez těchto výmyslů, proti kterým se navíc hráči nemají šanci bránit. Ve finále pak další prosazování teploušů a feministický sračky jak od soutěžíčích tak i přímo od páně Probsta: "lidé tě kritizují, protože jsi ženská, kdyby takhle hrál chlap, nikdo by ho nekritizoval". Co kdyby se třeba spíše produkce soustředila na to proč jsou staré série sakra dobré a ty nové většinou naprosto o ničem. ()

Edge of Extinction (2019) (S38) 

Po prvních dílech přišla nuda a zhruba od poloviny se celá šou rozsypala na kousky. Na frak dostaly i samotné základy díky nápadu nechávat ve hře vyloučené hráče. Další nový výmysl jsou imunity, které se nemusí ani hledat, protože sami přistávají v hráčově ruksaku. Zcela netransparentní, ne že by imunity co se hledat musejí na tom byly lépe. V předchozí sérii jsme se dozvěděli, že ženský nacházejí jen 15% imunit, bylo to zmíněno i na začátku této a co se nestane? První tři najdou ženský, takže buď lidstvo prošlo během pár měsíců evolucí a nebo produkce začíná být více a více prohnilejší. I jejich počet se zcela vymkl kontrole, zbývá 5 hráčů a na radě jsou dispozici 1 soutěžní a 2 další imunity? Všichni ti "people of color" hulibrci v řadě fanoušků museli být nadšení z nanáhění černocha, který v sobě kombinoval hromadu špatných lidských vlastností, "Keith, you dog!" :) ()

Island of the Idols (2019) (S39) odpad!

Tenhle pořad začal požírat sám sebe už před lety, je to ještě vůbec Survivor? Nabubřelej černoch vysvětluje, jak jsou bílý heterosexuální muži největší zlo, rejžožroutka vysvětluje černochovi, že ženská aliance (které se mimo jiné účastní) je sexistický pojem, zatímco indická blbka, jejíž miliardový národ si ani ve 21. století neumí utřít zadek, vytahuje hovadiny typu mee too, všichni se pak i s Probstem v kolektivním dojetí usnesou, že jsou ženy hrozně utlačovaný. Následně černoch dojde k rozhřešení. To jako vážně? :) Tím to samo nekončí a i nadále se pokrytecky řeší domnělé újmy. Celé to mimoděk vyústí ve vykopnutí hráče ze hry, produkcí, ne v rámci soutěže. Zbytek je na tom podobně, Boston Blb a mexická furie rozdávají na ostrově rady (úplnej bizár) a přepálený výhody vyvoleným hráčům. Opět tisíc imunit, opět zásahy produkce. Fakt se mi líbili soutěžící na začátku (např. Missy, Elaine), ale tohle nemá cenu sledovat. Místo polodementní Indky přístě vezměte nějakýho machometána, může povídat o tom jak je islám skvělej, nechte přišít Probsovi kozy a taky mám nápad na novou vychytávku - idol nullifier nullifier! ()

Winners at War (2020) (S40) 

Místo restartu tu jsou obsažené všechny blbosti z posledních let od zakopávání o imunity při cestě na záchod, přes nemožnost opravdu někoho vyloučit až po boj za rovnoprávnost domněle dotčených blbů. Jelikož se jedná o jubilejní řadu, patos tu nezná hranic. Protěžování starých hráčů viděné ve starších sériích tu vystrnadilo všechno ostatní, jsou tu jen oni. Místo této ideje měli resuscitovat pravidla, svobodomyslnost a chuť hrát z prvních řad. Dal jsem pár dílů a fakt mě to nebavilo, ani Tony. ()

Reklama

Reklama