Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Mallorca k tomuto seriálu (39)

Austrálie (2001) (S02) 

Austrálie je určitě jedna z nejlepších sérií Survivora. Když se porovná s řadami 10+, je to sice něco hodně jiného, ale přesto je Austrálie zábavná. Sloučený kmen byl jedním z nejsympatičtějších, nebyl v něm ani jeden člověk, kterému bych výhru vyloženě nepřál. Krásná byla poslední kmenová rada, kde se porotci nechovali jako uražení a agresivní ubrečenci, jak tomu v některých sériích bývá, ale bylo na nich vidět, že mezi sebou téměř všichni mají kladné vztahy a šlo o moc dobrý kolektiv. Tahle série taky patří mezi jednu z několika, kde přírodní "pohromy" hrají velkou roli a soutěžících vám je v druhé části pořadu líto. Mou největší favoritkou byla Elizabeth, další oblíbenci jsou Tina, Rodger, Colby a od sloučení i Amber. Nicméně sympatická byla i většina ostatních hráčů, finálová dvojka pak byla jednou z nejlepších (a vítěz zasloužený). Austrálie se prostě hodně povedla a moc se těším na všechny navrátilce v dalších řadách. ()

Afrika (2001) (S03) 

Afriku podle mě sráží extrémně nehostinné podmínky, zejména velká dehydratace hráčů, kteří kvůli tomu moc nehrajou, což je škoda, protože potenciál někteří určitě měli. SPOILERY. Poprvé se tu objevuje tribe switch, který mi většinou spíš vadí, tady ovšem zas tak na škodu nebyl, jelikož dostal ze hry idiota. Sympatická mi byla Tereza a Kim Powers, nesympatický Silas a Lex, u kterého nechápu, proč ho většina tak zbožňuje. Jeho divadlo a hon na čarodějnice poté, co dostal hlas který nečekal, byla ta nejtrapnější věc co jsem viděl. Kelly jsem během hry docela přál, ale na závěrečné kmenovce a reunionu se ukázala jako strašná kráva. Finálová dvojka tentokrát nic moc, vítěz pak byl celou dobu docela nenápadný a patří pro mě mezi slabší vítěze. ()

Markézy (2002) (S04) 

Mně se Markézy líbily, upřímně nevím, proč jsou tak špatně hodnocené, přišly mi zábavnější, než třeba předešlá sezóna Afrika. SPOILERY. Hodně zajímavý byl twist s tím, že nedostali ze začátku vůbec žádné jídlo a museli se tak o sebe postarat úplně sami. Taky je zábavné sledovat výraznou převahu jednoho kmene nad druhým a jak to po sloučení není tak jasné, jako v přechozích sezónách. Poprvé se zde objevuje Rob Mariano, jedna z legend Survivora, který mi ale nikdy nepřirostl k srdci a tady se objevuje jeho nejotravnější verze (nemusím ho, ale respektuji ho jako skvělého hráče v pozdějších řadách). Nesympatičtí mi byli i Sean, Tammy, nebo John, naopak mezi moje oblíbence patřila Gina, Neleh, Pascal a hlavně Kathy, která si tuhle řadu zasloužila vyhrát rozhodně nejvíc. Finálová dvojka je jednou z nejslabších v historii a vítězka je rozhodně nejhorší a nejméně zasloužená za prvních 20 sezón (dál jsem se ještě nedostal). Už jen fakt, že jsem si její jméno zapamatoval asi v půlce sezóny a za celou řadu (kromě posledního dílu) promluvila na kameru asi dvakrát dokazuje, že nudnější vítěz se opravdu nenajde. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Tragická sezóna plná nepříjemné atmosféry, tupého a otravného castu a trapného "incidentu", který se pak zvrhne v poměrně nechutné divadlo je určitě nejhorší zážitek za prvních 20 sezón Survivora. Finálová dvojka hodně nesympatická, i když uznávám, že vítěz hrál slušnou strategickou hru, přesto je to ale hroznej člověk. To se potrvdilo mimojiné tím, že dostal pozvánku do All Stars, kterou odmítl, protože chtěl za účast víc peněz (i když už je dolarovým milionářem). Opravdu nechápu účast Shi Ann v All Stars, když jediné co udělala byla jedna blbost, za kterou byla hned vyřazena. Pokud se tedy chcete dívat jen na dobré sezóny Survivora, vyhněte se Thajsku. P.S. O tragičnosti obsazení svědčí i to, že je zde na csfd v účinkujících napsaný jediný člověk - Jeff Probst. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Výborná série a mezi těma starými určitě jedna z nejlepších. Rozdělení podle pohlaví mi sice na první pohled přišlo jako špatný nápad, ale nakonec se to osvědčilo a momenty, kdy namyšlení frajírci dostanou nakládačku od holek, opravdu stojí za to. SPOILERY, Objevuje se tu hodně zajímavých postav, z nichž nejvíc vyčnívá Rob Cesternino, který je prvním opravdu velkým stratégem v Survivoru, který se nebojí žádné akce. Navíc je to opravdu vtipná osoba a on se tak významně podílí na úspěchu Amazonie. Dál zaujmou i Heidi s Jennou, skorohluchá Christy nebo sympatický podivín Matthew. Drsný moment přijde ve chvíli, kdy hráčům shoří tábor, v ten moment je vám jich opravdu líto. Nejlepší část sezóny je ale posledních několik dílů, kdy se ze zdánlivě jasně rozdaných karet stane ohromný zmatek, kdy je ochoten jít každý s každým a hra se stává opravdu nepředvídatelnou, což je jedině dobře. Vítěz celkem zasloužený, i když největší osobností téhle řady bude navždy Rob C. P.S. V jednom týmu jsou Jenna, Joanna, Jean a Jannet, koho to napadlo, kdo se v nich má prvních pár dílů vyznat? :) ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

SPOILERY. Určitě jedna z nejlepších sérií, pirátský styl byl výborný nápad, stejně tak se mi líbilo i překvapení v podobě návratu již vyřazených. Vůbec poprvé se v pořadu objevil hráč, kterého jsem bytostně z celého srdce nesnášel, John je opravdu ten nejvíc arogantní, namyšlený a odpudivý člověk s debilními gesty, který se v Survivoru zatím objevil. Mými favority bylo trio Sandra, Christa a Rupert, který je zase jedním z nejdominantnějších lidí co kdy hráli, díky němu se všichni ostatní měli skoro jako v Hiltonu, alespoň co se jídla týče. Oblíbený kmen Drake, škoda že vypustili tu jednu výzvu, mohli Morgany rozdrtit ještě víc. Neoblíbení hráči (mimo nenáviděného Johna) pro mě byli ufňukaná skautka Lil, která si všechno brala hrozně osobně, a Osten, který se bojí pelikána :) Celkově opravdu vydařená série s mnoha zvraty a taky skvělou a zaslouženou vítězkou. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

SPOILERY. Sledovat tuhle sérii bylo krásné, návrat hvězd prostě zafungoval, zvlášť když mi většina navrátilců byla více či méně sympatická. Podmínky byly opravdu hodně drsné a nechápu, jak to mohli vydržet. Velkým plusem bylo rozdělení do tří kmenů a dobré rozdělení do kmenů tak, aby když už museli být v týmu lidé ze stejné série, aby to byli ti, kteří se zrovna dvakrát nemuseli (viz Tina s Jerri). Mírně zarážející ale bylo dění po sloučení kmenů. Na to, že hráli All Stars hráči, se z toho ke konci stala neskutečná one man show v podání Roba M. (bohužel ten méně symaptický z Robů), kdy všichni pořád mluvili o tom, že je potřeba rozdělit Roba a Amber, ale nikdo nebyl schopný přejít od slov k činům. Tam se ukázalo, že Robova sociální hra je dokonalá, když dokázal vlastně všechny přesvědčit, že právě je vezme do finále. Vítězka vcelku zasloužená, šikovně tahala za nitky, ale ne zas moc nápadně. Oblíbenci stejní jako ve svých původních řadách, Kathy, Tina, Amber, Colby a Rob Cesternino z Amazonie. Nesympatičtí mi byli vlastně všichni z Bornea kromě Rudyho, v čele s neskutečně otravnou Jennou L. (která byla upřímně jediná, u které jsem si nemohl hned vybavit, kdo to vlastně je) a s nimi ještě Shi Ann, která naštěstí byla z tragického Thajska jediná. Jinak jsem si ale tuhle sezonu moc užil a těšim se někdy v budoucnu na další All Stars. Edit: po shlédnutí Mikronésie a Heroes v Villains musím říct, že tohle All Stars je o několik levelů níž než ty následující, vůbec se to s nimi nedá srovnávat. ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Spolu s Thajskem nejhorší sezóna z prvních 20. SPOILERY. Opravdu slabá sezóna, kterou v podstatě zachraňuje jen Ami, která si velmi dobře omotala pár hráček kolem prstu. Jinak je to ale slabota a panoptikum nesympatických osob, v čele s otravnými nudnými páprdy Rorym, Bubbou, Chrisem, Sergantem, kteří si řekli, že vykopnout jednoho schopnýho mladýho chlapa za druhým bude geniální strategie, která ale překvapivě nevyšla. Ženský cast byl mnohem povedenější, to ovšem není nic platné na konci, kdy zbydou chromá stařena Scout a největší kráva pod sluncem Twila. Jedna z nejslabších a určitě nejméně sympatická finálová dvojka historie, kdy vítězovi spadne milion do klína jen proto, že vedle něj sedí tak hrozná osoba, že on ještě vypadá přijatelně. I když musím přiznat, že v posledních dílech docela dobře kličkoval. Oblíbenci Ami a Leann, neoblíbenci všichni pupkatí chlapi, Twila, Scout a nakonec i Eliza, ke které se můj postoj neustále měnil, ale ty její věčně se protáčející oči mě neskutečně štvaly. (Bohužel se toho nezbavila ani v Mikronésii, kde jsem si definitivně potvrdil, že ji nemám rád). P.S. Nejzajímavějším momentem celé série je bezesporu zpověď Leann, během které se najednou začne třást země a jsme svědky zemětřesení v přímém přenosu. ()

Palau (2005) (S10) 

SPOILERY. Za mě vynikající série z několika důvodů. Tím hlavním je samozřejmě Stephenie, která v podstatě dvě třetiny série táhne skoro sama neskutečnou vůlí a bojovností a opravdu mi přirostla k srdci. Bylo ale taky zábavné sledovat totální demolici jednoho kmene, která opravdu nemá obdoby. Nicméně po vyloučení rozhodně nejvýraznější osobnosti se hra pěkně zamotává, až se sami někteří hráči dokonale do svých plánů zamotají (Ian). Několik posledních kmenových rad pak bylo neskutečně zajímavých tím, co všechno se při nich vytáhlo na světlo a jak otevření při nich hráči byli. Vítěz rozhodně zasloužený a navíc i sympaťák, který si šel tvrdě za svým. Je to navíc vlastně poprvé, co vyhrál tenhle typ hráče. Oblíbenci Stephanie (!), Tom, Jenn. ()

Guatemala (2005) (S11) 

SPOILERY. Velmi dobrá série v dechberoucím a zároveň evidentně velmi nehostinném prostředí. Jsem moc rád, že se navrátilkyně z Palau dostala až tak daleko, moc jsem jí to přál, líbilo se mi, jak spolu s Rafem hru dost ovládali. Vítězka pro mě zasloužená, to jak šikovně dokázala po sloučení manévrovat bylo výborné. Mými oblíbenci byli Stephanie, Danni a Brian (který mi přišel jako mladší kopie Roba Cesternina z Amazonie). Naopak mě neskutečně štval buran Judd, který lhal jako když tiskne, ale když jednou někdo zalhal jemu, předvedl se jako největší uplakánek. Nejdřív jsem měl celkem rád i Jamieho, ale s tou svou paranoiou pak začal být nesnesitelný. Celkově skvělá série, asi na úrovni Palau či Amazonie. ()

Panama (2006) (S12) 

Přestože má tahle série prakticky stejné hodnocení jako Palau a Guatemala, tyhle dvě předchozí řady jsou pro mě o level výš. Je to hlavně kvůli castu, který se v Panamě zase tolik nepovedl. Kmen Casaya byl ze začátku jedním z nejvíc protivných kmenů vůbec, v čele s labilními věčně ublíženými idioty Shanem a Courtney. Hodně zajímavá byla rivalita Terryho s Arasem, ve kterém jsem čím dál více fandil Arasovi, který se sice v prvních dílech zdál jako namyšlený mladý frajírek, ale nakonec se z něj vyklubal ten nejnormálnější a nejrozumnější člen Casayi. Terrymu jsem sice po sloučení přál aby to dotáhl daleko, ke konci už ale začal být až moc arogantní a přehnaně seběvedomý, navíc se ukázalo, že moc neumí prohrávat. Taky mě štvalo to jeho věčné "vychovávání" Arase, přestože se i on sám občas choval jako puberťák. S vítězem jsem spokojený, nicméně i poražená finalistka mi nijak nevadila (moc nevím, proč ji tu tolik lidí označuje za svini). Hodně se tu probírá i Cirie, která mi nijak nevadila, ale ani jsem jí nefandil. Oblíbenci Sally, Aras, Nick, Dan, velký potenciál podle mě měla i Misty, škoda že nezůstala déle. Edit: při sledování Panamy jsem opravdu nečekal, že se zrovna ze Cirie stane jedna z legend Survivora, nicméně její výkon v Mikronésii byl famózní. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

SPOILERY Hodně silná sezóna (což jsem si ještě víc uvědomil při koukání na následující řadu na Fiji) hlavně díky výbornému castu, z nějž se několik lidí párkrát vrátí a vzešlo odtud několik legend včetně té pro mě úplně největší (Parvati). Hodně záživné je ale taky sledovat boj kmenů, který napřed vypadá naprosto jednoznačně, zvlášť po tom výborném twistu (díky odvážné Candice), ale s postupujícím časem se člověk nestačí divit, co se to děje. Finálová dvojka (omluva třetímu finalistovi, který byl opravdu jen do počtu) snad nejsilnější v historii Survivora (do této sezony) a pořád vlastně nevím, komu bych dal hlas, až tak moc byli vyrovnaní. Vítěz si to každopádně zasloužil za skvělou hru. Mými oblíbenci bylo trio Candice, Parvati a věčně se usmívající Adam. K osobnosti Ozzyho jsem měl takový neutrální vztah, ale sledovat ho při výzvách byl úžasný zážitek, jeho výkony, kdy skoro v každé výzvě ostatní rozdrtil, byly neskutečné. Nakonec jeden neoblíbenec, Jonathan byl strašný slizký podrazák, který měl navíc podobný problém jako Terry v Panamě, kdy měl neustálou potřebu si dokazovat, že on je větší dospělý, než ty "děti" se kterými hraje. Edit: V Mikronésii mi ho bylo hrozně líto když musel kvůli zdraví odejít a uvědomil jsem si, že je mi sice nesympatický, ale mám k němu velký respekt jako k výbornému hráči. ()

Fidži (2007) (S14) 

SPOILERY Do sloučení jsem Fijiskou nudu a nesympatický cast vyloženě protrpěl, po sloučení nastal velký obrat a najednou se z toho stala silná řada se spoustou zvratů, taktiky a emocí. Samozřejmě nejvíc atraktivity přinesl Yau Men, jeden z největších sympaťáků Survivora, který dokázal hrát bez jakýchkoli sviňáren čestnou a chytrou hru. Dalšími mými oblíbenci byli MIchelle (ten její pád z plošiny byl prostě úžasný), které podrazil nohy blbý twist, a Edgardo, který se mi jevil jako normální pohodový chlapík. Neoblíbenců se tentokrát bohužel našlo požehnaně, od Rockyho s Mookiem přes ohromnou krávu Lisi až po hloupého Dreamze, který předvedl sviňárnu enormních rozměrů (jak si pak mohl myslet, že mu někdo dá hlas?). Vítěz byl zasloužený. Hlavní twist v podobě luxusu proti bídě se opravdu nepovedl a snad už ho nikdy nebudou opakovat. P.S. Alex a Lisi byli na závěrečné kmenovce jedněmi z nejvíc toxických zatrpklých hráčů v historii, čímž u mě Alex hodně klesl (Lisi už snad níž klesnout nemohla). ()

Čína (2007) (S15) 

SPOILERY. Série dobrá, ale rozhodně z ní nejsem tak unešený jako většina ostatních komentujících. Jedna z mála sérií, kde nebyl jediný člověk, kterému bych fandil od začátku do konce, vždycky mě pak začali štvát (Todd), nebo mě naopak nebavili ze začátku (Amanda, Peih Gee). Vítěz určitě zasloužený, měl celou hru výborně pod palcem a navíc předvedl jeden z vůbec nejlepších výkonů na finálové kmenovce, kde si vše dokázal hrdě obhájit. Mezi mé oblíbence se nakonec dostali Jaime, Erik a Amanda, zábavná byla i Courtney, naopak nesympatický byl přiblbý Jean Robert se stupidní "strategií" a také duo Aaron a Dave - tyhle dva jsem od sebe nedokázal rozeznat ani po čtyřech dílech, úplně stejné typy jak vizuálně, tak i svým otravným chováním. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Všem moc doporučuji shlédnout tuhle sérii, podle mě určitě nejlepší série v té době (řady 1-16). SPOILERY. Naprosto úžasná série, kde každá kmenovka po sloučení je jedno velké překvapení. Narozdíl od spousty ostatních tady jsem byl velkým fanouškem ďábelské trojky Amanda, Parvati, Cirie, tyhle manipulativní mrchy byly prostě dokonalé. Jen mě mrzelo, že se v této řadě vrátila finálová dvojka, moc by mě zajímalo, jak by dopadlo hlasování ve finálové trojce, protože ty holky byly neskutečně vyrovnané. Amandy jediný problém je, že neumí závěrečné kmenovky, myslím že před kmenovkou by většina poroty hlasovala pro ni, ale zatímco Parvati dokázala svoji hru skvěle prodat, Amanda byla stejně jako v Číně hrozně defenzivní, škoda, přál jsem jí to. Vítězka je nicméně taky moc zasloužená, dokonalá strategická hra. Ještě v žádné sérii nebyl jeden ohromný blindside za druhým jako tady, přičemž to vyvrcholilo slavným nejhloupějším tahem historie. Kromě již zmíněné trojky byl ještě mým oblíbencem Ozzy. Neoblíbenci: Joel, který měl místo mozku jen svaly, neuvěřitelný tupec Jason ("je to jen blbý klacek"), který navíc trpěl komplexem z Ozzyho, no a Eliza u které jsem měl stejně jako na Vanuatu strach, aby jí nevypadly oči z toho, jak je neustále protáčela. Jediné mínus téhle série (za což ale tvůrci nemůžou) jsou dva nedobrovolné zdravotnické odchody, které mě mrzely o to víc, že museli odejít zrovna hráči, kteří byli do hry opravdu hodně zapálení a rozhodně se jen tak nechtěli vzdát (prvního evakuovaného jsem sice v jeho původní sérii neměl rád, ale tady mi ho kvůli tomu konci bylo hodně líto, protože hráč je to výborný). Celkově výborná série se spoustou neskutečných kmenovek a extrémně silnou finálovou trojkou, tohle se bude budoucím sériím překonávat hodně těžko. ()

Gabon (2008) (S17) 

Gabon to má hodně těžké vzhledem k tomu, že následuje po vůbec nejlepší, fantastické řadě v Mikronésii a proto mě několik prvních dílů vůbec nebavilo, nakonec se z toho ale vyklubala průměrná řada. Lokace je opravdu krásná, podobné přírodní útvary moc jinde neuvidíte a slony a hrochy přímo u tábora soutěžících také ne. SPOILERY Fandil jsem týmu Kota, kde byli moji oblíbenci Marcus, Charlie a Bob. Bohužel se našlo mnoho nesympatických hráčů jako Ace, GC, Randy (hodně divná osobnost), Kelly nebo Ken, který mě opravdu pobavil, když sám sebe označil za největšího stratéga v historii Survivoru jen proto, že se jednoduše chtěl zbavit něčí skryté imunity. Většina z nich se ale naštěstí nedostala ani do poroty, takže pak už byl Gabon mnohem zábavnější. Co podle mě uškodilo bylo dvojnásobné prohození kmenů, navíc podruhé jen na jednu kmenovku, což mi přišlo až zbytečně moc překombinované. Vítěz byl zasloužený, jen moc nechápu jak mohlo být finální hlasování tak těsné. ()

Tocantins (2009) (S18) 

SPOILERY Mně se tahle řada moc líbila a tím největším důvodem byl fakt, že po mnoha sezónách se zase Survivor vrátil ke scénáři se šestnácti hráči ve dvou týmech, které zůstaly stejné až do sloučení, které proběhlo v očekávanou dobu. Oproti překombinovanému Gabonu mi tenhle "normální" scénář přišel mnohem příjemnější. Našel jsem si tu několik oblíbenců v čele s Taj, Sierrou, Spencerem a J.T.. Neměl jsem rád jen dva lidi, naprostého idiota Tysona a nepopsatelného magora Coache, bohužel právě oni dostali podle mě až zbytečně moc prostoru. Musím ale uznat, že i když mě Coach štval, některé jeho promluvy a povídky mě opravdu pobavily (a celou porotu). Vítěz je zasloužený, předvedl podle mě jeden z nejlepších výkonů na finálové kmenovce, která byla vůbec jedna z těch zajímavějších. Tuhle řadu bych určitě doporučil, narozdíl od většiny sezón ani ne tak kvůli velkým strategickým tahům, ale spíš kvůli mnoha zajímavým a výrazným osobnostem, i když jsou některé otravné. Edit: po shlédnutí Heroes v Villains jsem změnil názor na Coache, který už mě v té sezóně prostě jen bavil a byl mi i sympatický. ()

Samoa (2009) (S19) 

SPOILERY. Samoa je z 90% o Russellovi, který rozehrál opravdu neskutečnou hru, to jak si omotal kolem prstu tolik bylo něco neskutečného. Je ovšem pravda, že z velké části za to mohla tupost lidského materiálu, se kterým Russel pracoval. Po celou dobu jsem nevěděl, jestli mu fandím nebo ne, každopádně respekt k němu mám obrovský. Na konci už ho ale jeho obří ego zradilo když si myslel že to má v kapse, na reunionu bylo hodně vidět, že je šokovaný že nevyhrál (a bohužel to podle mě neunesl, choval se na celém reunionu hodně divně). Popravdě řečeno jsem ale taky byl dost překvapený, myslel jsem, že se porota přenese přes své bolístky a ocení neskutečnou strategickou hru. Nutno ale dodat, že i vítězka měla skvělou strategii. Oblíbenci Natalie, Mick a Brett, bohužel se sešlo také velké množství nesnesitelných egoistů jako Yasmine, Ben, Marissa nebo Erik, kteří ale naštěstí povypadali poměrně brzy. P.S. Samoa i Mikronésie tu mají obě hodnocení 87%. A přesto že Russell udělal ze Samoy skvělou sérii, Mikronésie je podle mě celkově o několik levelů výš ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Fantastická série, pro mě se dělí s Mikronésií o nejlepší řadu v historii. Už jen z příjezdu všech hvězd má člověk husí kůži a myslím, že tuhle úvodní půl hodinu už nikdy žádná série nepřekoná. SPOILERY. Taky se vůbec nedá srovnávat s prvním All Stars, kde nikdo kromě jednoho páru v podstatě vůbec nehrál, tady naopak drtivá většina hráčů přesně ví, co chce hrát. Neměl jsem oblíbený kmen, protože jsem měl oblíbence na obou stranách. Co se týče Heroes, tam mě hodně naštvalo brzké vyřazení Steph, na kterou jsem se moc těšil a rozhodně si zasloužila zůstat mnohem déle. Extrémně mě v téhle souvislosti zklamal James, který mi v předchozích sériích byl tak nějak jedno, ale tady jsem ho nesnášel, za to jak se choval ke Steph a vůbec jak až šikanoval ostatní. Drsný byl pohled na Colbyho výkony, stárneme holt všichni :) Ruperta jsem na Perlových ostrovech měl celkem rád, v All Stars mi přišel docela otravný a v téhle sérii už byl vyloženě trapný, jak si pořád hrál na Mirka Dušína (nuda!). J.T. předvedl stupidní tah, na druhou stranu kdyby se to povedlo, byl by oslavován jako jeden z nejlepších tahů. Možná doplatil na to, že nikdo neviděl Russella hrát na Samoe (Tahle řada se totiž točila ještě před odvysíláním Samoy). Ve Villains byla moje největší oblíbenkyně Parvati, která nezklamala a zase předvedla dokonalou strategickou hru, ke které tentokrát přidala i fantastický výkony ve výzvách a jen potvrdila, že už navždy zůstane jednou z absolutních legend Survivora. Kmenovka, kde rozdávala symboly imunity byla jedním z top momentů celého pořadu. Russell si sice myslel že celou hru má pod kontrolou, ale myslim, že doopravdy pod palcem to měla Parvati a rozhodně si nejvíc zasloužila vyhrát. Skvělá byla i kmenovka kde skončil Tyson. Hodně se proměnil Coach, kterého jsem v Tocantins hodně nemusel, ale tady mě neskutečně bavil. Roba jsem taky dřív nemusel a teď mi až tak nevadil (ale stejně, proč je tak oblíbený?). Hodně se změnila taky Jerri, která ze všech svých účinkování byla v téhle řadě rozhodně nejhodnější (i když ono přece jen být padouchem v Austrálii bylo něco úplně jiného, než být padouchem po desáté sérii, prostě přesně jak to řekla hned na začátku - "mezi těmahle lidma si připadám jako matka Tereza"). Z finálové trojky jsem nejvíc přál Parvati, ale i Sandra mi přišla jako uspokojivý vítěz, přece jen se většinu času musela probíjet sama bez jakékoli aliance. Byla to jednoduše fantastická sezóna plná výborné strategie, kterou jsem (spolu s Mikronésií) prožíval nejsilněji, protože většina těch hráčů mi během 20 sérií přirostla k srdci. Proto mě mrzí, že tohle úžasné vyvrcholení je asi takovou "uzávěrkou" za prvními 20 sériemi a že většina hráčů se tu objevila naposledy. Nějak se mi po téhle jízdě nechce koukat na nové hráče. ()

Nikaragua (2010) (S21) 

SPOILERY. No, nejhorší sezóna v historii to pro mě není (tou zůstává i po 21 sériích Thajsko). Ale slabá série je to rozhodně. Většina sérií má nějaký významný moment, hráče, nebo prostě něco, co si z ní většina lidí zapamatuje. V Nikaragui se nic takového nestalo. Cast byl docela hrozný; naprostá kráva Naonka (která je na sebe hrdá že quitla), odpad Shannon, Jimmy T,, arogantní Sash, Dan, u kterého upřímně nechápu proč tam lezl, když mohl udělat v kuse maximálně tři kroky a pak odpadl. Nelíbí se mi ani ten nový styl který Survivor začal už u Samoy, kdy velkou většinu času zabírá jeden člověk. U Samoy to ještě fungovalo, jelikož Russell byl jeden z největších mozků v historii. Tady to ovšem nefunguje vůbec, protože Marty je jen nafoukanec co si hraje na velkého stratéga, ale přitom od nějakého třetího dílu nemá svůj osud ve svých rukou. Twist s medailonem moci byl asi nejdebilnější twist Survivoru (spolu s tím na Fiji). Hodně ublížil taky dvojitý quit, to prostě do Survivora nepatří. Nakonec jsem si našel oblíbenkyni Brendu, která byla podle mě mnohem větší stratég než Marty. A vítěz? Nezasloužený, polovinu hlasování nevěděl co se děje, strategie nulová...Pomyšlení, že Fabio se svým výkonem vyhrál Survivora a legendy jako Cirie, Amanda, Stephenie nebo Ozzy hru nevyhráli, je prostě smutný (do 21. série). ()

Reklama

Reklama