Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Flory14 k tomuto seriálu (10)

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

SPOILER: Řada měla spousty skvělých charakterů a i hráči co se nedostali do sloučení jsou zapamatovatelní. Máme tu první dobrovolné odsoutpení ze hry, první návraty vyřazených hráčů, jeden z nejikoničtějších momentů historie a totálně nahecovovanou soutěž s pytlemi. Ikdyž nejsem vůbec jeho fanoušek, tak účast Ruperta byla příjemná a toto byla jediná série kde mě neštval.Téma pirátů je tu ždímano co to jde, což je vždy plus když se řada drží svého tématu. Samozřejmě nesmíme opomenout asi největšího padoucha co hru hrál Johnyho Fairplaye, ten člověk šel doslova přes mrtvoly.Ať už máte rádi dobráky, underdogy, trosečníky,... v této série si každý najde to své. Oldschool série, která ale baví svojí taktikou, co víc si přát. Perlovky se povedli a je tu i první účast samozvané královny pořadu. Vítěz je dobrý a dost se mi ulevilo když jsem viděl proti komu byl ve finále. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Johnyho "umrtí" babičky NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Návrat vyřazených hráčů NEJLEPŠÍ HRÁČ: Johny "Fairplay" Dalton NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Andrew Savage ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

SPOILER: "Jste All Stars tak se starejte" takhle začala první hvězdná série. Na začátku soutěžící dostali jen kotlík a mačetu, nic víc. Čím novější jsou řady, tím více tento krok uznávám a kvituji ho. Řada která dala dohromady opravdu to nejlepší co jsme za prvních sedm sérií mohli vidět. Dočkali jsme se zde nejpevnějšího páru v historii, která vyústila až ve slavnou větu " postarej se o ní a já se postarám o tebe". Jeden kmen zažil asi nejhorší noc co mohl, když chytrák Rupert postavil domeček na pláži kterej si při bouřce sesypal a soutěžící museli strávit celou noc na dešti. Skvělá hra Bostona Roba, hlavně po sloučení to byla krasojízda. Krásná oldschool řada s těmi nejlepšími oldschool hráči. Vítěz je dle jeden ale z nejhorších, nicméně mi to nekazí pocit z celkové řady. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Big Tomo vyřazení a koukání Robovi do očí NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Záchrana Amber od Lexe NEJLEPŠÍ HRÁČ: Boston Rob Mariano NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Boston Rob Mariano ()

Mikronésie (2008) (S16) 

SPOILER: Spojení fanoušků proti oblíbenců byl skvělý nápad. Ještě když dáte opravdové super fanoušky, kteří mají hráče na druhé straně za totální modly. Naprosto fantastická série, která definuje co je Survivor. Když jsem viděl sérii poprvé, totálně jsem neuznal ženskou alianci, ale dnes? Nejlepší, nejkrutější a nejtypičtější aliance co kdy vznikla. Nikdo proti ním neměl šanci, kdokoliv se jim připletl do cesty tak končil. Ikdyž to může působit nudně, já si každý zářez užíval. Máme tu starší ženskou Cirii která do party přidává nadhled, Amandu která působí jako taková spojka a zvěd menšínových aliancí, Natalii fanoušek který se dokázal vtěsnat mezi zkušené mazáky a mistryni všech intrik Parvati. Ta která byla ze začátku hned na odstřel, si díky tuposti chlapů, pohrávala s jejich egy a díky své alianci, si je namazala na chleba. Série nabídla ale i spoustu momentů ještě před osudovým spojením. Smutné odstoupení Pennera, vtipnou falešnou imunitu, nejtragičtějšího hráče historie Cheta a nejhloupější tah v historii pořadu. Řada napěchovaná podrazy, vás prostě musí bavit. Vítěz je jeden z nejlepších co kdy byl. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Odevzdání Individuální imunity NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Spojení černých vdov při vyřazení Ozzyho NEJLEPŠÍ HRÁČ: Parvatti Shallow NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Parvatti Shallow ( při prvním sledování James Clement) ()

Gabon (2008) (S17) 

SPOILER Opět vnitrozemská série. Začátek je epický, kdy se nejprve vybírá tým podle kapitánů a potom se vyběhne do velmi strmého kopce (ukázka kdo myslí krátkodobě a kdo dlouhodobě). Soutěže jsou celkově předností série, protože tu máme opravdu náročné challange, u držení kůlů se s sebou hráči opravdu nemazlili. Co mě na této sérií ještě baví je správný poměr twistů, kde bylo promýchání kmenů sice často ale vždy pro dobro hry. Casting je povedené a jsou tu hráči co vás budou štvát nebo je budete milovat ale rozhodně vás nenechají chladným. Za mě vede totální sympaťák Matty. A taková Sugar je dle mě jeden z nejhorších hráčů ale pamatujete si jí. Jen finálová trojka je fakt slabá. Vítěz v rámci možností ale dobrý. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Corine a její finální řeč na kmenovce NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Nalezení imunity, Sugar pak měla "moc" NEJLEPŠÍ HRÁČ: Corinne Kaplan NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Matty Whitmore ()

Tocantins (2009) (S18) 

SPOILER: Nebudu lhát, tuhle sérii táhne hlavně totální blázen Couch. Samozvaný Dragon Slayer, který si buď žije ve vlastním světě nebo si snad ze všech lidí dělá srandu, tahá zábavu celé série. Doprovod mu dělá velký sympaťák JT, výborný stratég Fishback a totální hajzl Tyson( král hlášek na kameru).Originální prostředí, uprostřed Brazílie je super (jak já miluju vnitrozemské série). Zavérečná rada je dosti vyhrocená a totálně neunesená jedním hráčem. Vítěz je za mě dobrý. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Couchova bolest zad a jeho pobyt na Exilu NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Vyřazení Tysona NEJLEPŠÍ HRÁČ: Stephen Fishback NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Benjamin "Couch" Wade ()

Samoa (2009) (S19) 

SPOILER Samoa Samoa! Tahle série je u mnoho lidí známá kvůli Russelovi, ale u mě není v topce jen kvůlu němu. Samozřejmě když tam máte hráče, který první den lidem pálí ponožky a vylejvá vodu, sérii to zvedá. Řada velmi náročná kde tuším 20dní propršelo a vrcholem bylo kdy kvůli tomu Erik musel být dva dny jen v kmeni stromu. Máme zde historicky prvního hráče , co byl za svou surovost vyřazen ze soutěže. Ve sloučení hra jede na 100% a je zde neuvěřitelné otočení přesily 8:4, kde Russel Hantz zahrál strategicky skvělou hru. Sérii kazí vítěz, který je opravdu jeden z nejhorších ale zase nám krásně ukazuje, proč je survivor tak úžasný, můžete zahrát strategicky nejlepší hru ale když jste v sociální hře totální tragéd, hru nemáte šanci vyhrát. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Celá soutěž kde Ben nakoupnul hráče NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT:Zkolabování Russele Swana NEJLEPŠÍ HRÁČ: Russel Hantz NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Russel Swan ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

SPOILER: Vrchol všech fanouškovských snů. Tahle série je absolutní fan servise a nabízí to nejlepší ze zlaté éry. Jako byla All Stars, sérií těch nejlepších oldschool hráčů, tak HvsV je sérií těch nejlepších vůbec. Rozdělené kmeny na základě strategické hry je skvělý nápad ( ikdyž pár jmen je trochu diskutabilních). Hned úvod je epický, kdy v první soutěži jen o "pitomí" pytel rýže, jdou do toho hráči totálně na plno. Zlomený prst, vykloubené rameno a obnažená prsa vše v úvodní soutěži. Každý si může vybrat který kmen ho baví více, mě teda rozhodně Villans, kde už v kmenové části vznikl skvělý konflikt mezi Robem a Russelem. Hrdinové bohužel své takticky zdatnější hráče hned vyházeli ( Steph, Cirii a Tom) proto při sloučení byly fakt zoufalý, jak symbolické že se nejdál dostal Colby který to měl celou dobu těžce na párku, byla by fakt sranda kdyby to vyhrál. Nemůžu se zbavit dojmu jak by série vypadala kdyby Tyson nebyl tak hladový ale i přesto je to parádní série. Moje favoritka Parvatti se opět z totálního dna, dostala až na vrchol potravního řetězce a přesto že všichni kvitují Russela tak pro mě to byl opravdu jen její mazlíček, který za věčně běhal. Vítěz je za mě rozhodně zasloužený, přesto si troufnu říct že druhému hráči by "double" seděl více ale to je subjektivní názor. Russel rozhodně ne, měl obrovskou výhodu že ho nikdo neznal. Série kterou by si žádný fanoušek neměl nechat ujít, vrchol celého pořadu a pravděpodobně navždy moje jednička. A ne JT neudělal nejblbější tah historie, ale nejvíce riskantní a to se holt někdy nevyplácí. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Celá "sumo" soutěž, kdy hrdinové byly totálně přemotivovaný NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Neznalost hráčů Russela a Tysonův fail NEJLEPŠÍ HRÁČ: Sandra Diaz ( ale těsně :-) ) NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Parvati Shallow ()

Filipíny (2012) (S25) 

SPOILER Co tuhle séri dělá tak skvělou? Za mě je to rozhodně jedno z nejlepších složení kmenů co byl. Vidíme zde spoustu příběhů, ať už téměř mrtvý kmen, hráčku která si prošla všemi kmenovkami celé série nebo hru Jonathana Pennera která byla jako na houpačce. Hned počáteční rozdělení do tří kmenů slibuje skvělou zábavu. Jeden kmen je totálně tragický ale paradoxně má největší osobnosti ( Dennise a Malcom) kteří si skvěle poradí i s údájnou neochotou Russela být vůdce kmene. Ve druhém kmeni zase byla regulérní šikana, kde hlavní aliance v čele s Abi dávala menšině zabrat.. A třetí kmen pletichařil kde to jen šlo, Jeff Kent od začátku šel proti Penneorvi. V každém kmeni toho bylo až až. A to byla teprv ta " nudnější část", ve sloučení jsem si sérku hlavně užíval, díky krasojízdě Pennera, jen škoda že si jí tak zazdil. Ale jeho vítězná soutěž o imunitu mě fakt držela v napětí. Vítěz je dobrý a zasloužený. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Russelovo neunesení prohrané soutěže " Proč Pane? teda Jeffe" NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Pennerovo odmítnutí final three NEJLEPŠÍ HRÁČ: Dennise Stapley NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Jonathan Penner ()

Cagayan (2014) (S28) 

SPOILER: Pro Cagayan mám slabost. Když už jsem to kvůli nudným sériiím s pořadem zabalil, kamarád mě hecnul na tuto řadu se slovy " Je to jako dřívější série", no a měl pravdu. Tanhle série, mě totálně hecla a k pořadu jsem se po dvou letech vrátil..Už od začátku se zde jede naplno. Máme tu jednu z nejvíce šilených taktik ve hře. Byť se mnoha lidem zdá Tonyho hra paranoidní, já si stojím za tím že odehrál skělou hru, byť velmi riskatní ( 9/10 případů by mu nemusela vyjít) Rivalita mezi Tonym a Kass byla úžasná. Nejvíce mě bavil Spencer, jeho velká nespokojenost nad nemožným kmenem mě neksutečně bavila. Krásně se prokousával, celou řadou. Řada obsahuje i jeden z největších failů v historii, Woo to totálně neunesl. Vítěz je za mě jeden z nejlepších a rozhodně nejzábavnějších, jeho skrýše byly skvělé. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Tonyho přísáhání na odznak a následné vysmání že to jsou jen slova NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Přeběhnutí Kass NEJLEPŠÍ HRÁČ: Tony Vlachos NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Spencer Bledsoe ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

SPOILER Casting vytvořený na základě diváckých hlasů, sliboval hodně zajímavých jmen. A dočkali jsme se opravdu dosti hráčů, kteří se do toho pouštěly naplno. Téma druhé šance se neslo celou sérií a ambice všech hráčů vystoupit ze svého stínu, byly cítit každým dílem. Dočkali jsme se opravdu mnoho podrazů, zvratů a všeho co na hře milujeme. Nevím co mě bavilo více jestli Fishbakův komplex "Golden Boy", Terryho nadšení že je zpět nebo návrat "Chaos Kass". Za mě jsme se dočkali i jedné z nejlepších her v historii, tudíž vítěz je skvělý. Můj oblíbenec Spencer se dostal daleko, jen střih se zaměřil na jeho fiktivní sociální vývoj, raději bych vyděl opět nespokojeného asociála. NEJVÍCE ZAPAMATOVATELNÝ MOMENT: Spencerovo "vydírání" Jeremyho na předposlední kmenovce NEJKLÍČOVĚJŠÍ MOMENT: Spojení "Three witches" které pár silných hráčů sundali NEJLEPŠÍ HRÁČ: Jeremy Collins NEJOBLÍBENĚJŠÍ HRÁČ: Terry Deitz ()

Reklama

Reklama