Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele blazma k tomuto seriálu (33)

Kdo přežije (2000) 

Málem by jsem zapomněl ohodnotit a okomentovat pro mě nejlepší reality show a pořád všech dob. Zkrátka a jednoduše je to fantazie a já to miluju. Každou řadu, každou epizodu ani nedokážu spočítat kolik snů jsem měl o tom jak tuhle soutěž hraju. Je to prostě neskutečná fantazie, pro mnohé se postupem času vytratilo to kouzlo a já to chápu, přeci jen máme za sebou famózních 40 řad!! to máte plus mínus něco kolem 800 různých lidí, různého vyznání, etniky, názoru a přesvědčení. Je to stále nádhera. Mohl by jsem jít a každé řadě dát hnedka 5 hvězdiček a rozepsat slohovku, ale asi bude stačit jenom tahle jedna a každý hned pozná, že ať je to jakákoliv řada, pokaždé to pro mě je zábavná srdcovka. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

První řada sestavená z navrátilců a vypadalo to famózně. Bohužel mi přišlo, že tam nikdo nehrál jako pravý navrátilec až na Boston Roba a Lex. Boston R. to zvládl daleko lépe, jenže on byl tak nadčasový hráč, jelikož v té době byl survivor hodně o emocích a přátelstvích než aby nakonec hráči ocenili hru a nebyli tím ukřivdění. kdyby se Hatch dostal do poroty, tak by jako jediný ocenil hru Bostona Roba, jinak chudák dostal roast. ()

Palau (2005) (S10) 

Nejvíc debilní rozdělení kmene. To bylo největší zklamání hned na začátku a bylo co dělat, aby to zbytek řady napravil. Naštěstí se povedlo díky šílenému průběhu a mega sympatickému castu. Stephenie LaGrossa jedna z nejvíc top hráček a Ian Rosenberger je asi nejvíc sympatický týpek, který už dávno měl dostat další šanci hrát znovu. ()

Guatemala (2005) (S11) 

Tato řada mě vůbec nebavila, zkouknul jsem to jen díky Stephenie a jejímu návratu a byla tak blízko a zároveň tak daleko. ()

Panama (2006) (S12) 

V Panamě jsme dostali pár ikonických hráčů, jen škoda že tato série nebyla tak průbojná a dynamická. nic méně pár jmen tady zkrátka vyčnívá i po takové době, Shane Powers, Cirie Fields, Terry Deitz, Danielle DiLorenzo, Aras Baskauskas. Asi nejvíc zvučná jména, které si po takové době pamatuju a i pár dalších kteří skončili dříve a už nedostali další možnost. Od Misty, Courtney až po Bruce či Austina. Poprvé jsme viděli i Ostrov vyhnanství a byl to fajn nápad. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Pro mě osobně, nejlepší řada všech dob. Ten perfektní mix naprosto unikátních a skvělých, sympatických hráčů se už zkrátka nikdy neobjevil. Nebudu jmenovat všechny, protože by jsem nenapsal asi jen tak 3 jména z celé sestavy. Nejvíc ikonické Ozzy, Parvati, Yul, Penner, Candice. Prostě fantazie. Miluju to řadu. ()

Fidži (2007) (S14) 

Asi se mi to nelíbilo, kvůli toho prostředí a atmosféry. Cast byl půl na půl a taky nedělal tak dobrý dojem. Zkrátka když mě jedna epizoda nadchnula, ta další mě zase zklamala a bylo to celou dobu na houpačce. Z hráčů topovka Rocky, Michelle, Boo, Earl a Yau-man. Ti co mi lezli na nervy Dreamz, Anthony. ()

Čína (2007) (S15) 

Opět jsme dostali né moc zajímavé prostředí, ikdyž z názvu každý očekával něco epického. Naštěstí nám to cast zachránil a dostali jsme spoustu skvělých lidí. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Velmi originální nápad postavit skupinu mega fanoušků, proti oblíbeným hráčů. Narovinu vybrali producenti nejlepší skupinu navrátilců. Románky co se tam formovali, trochu ten pocit ze hry kazili. Favoriti tady prostě zaváhali a Parvavi s Amandou toho využili. Nakonec to však byla jedna z nejpovedenějších řad, co nám Survivor přinesl. Jen z fanoušků se nikdo moc neprosadil. ()

Gabon (2008) (S17) 

Strašná slabota. Africká lokalita Gabon vypadala fantasticky a rozhodně lépe než původní Africká řada. Jenže ten cast lidí byla hrůza. Naprostá hrůza. ()

Tocantins (2009) (S18) 

J.T., Coach a Tyson... Nic jiného tady zajímavé není. Mě osobně natchla ta Sierra, první den nemocná a drobná, ale bojovala a fakt se mi líbila. Každopádně nic jiného než ta trojice tam zkrátka nezaujme. ()

Samoa (2009) (S19) 

Jako nevím, jestli jenom Russell Hantz byl zajímavý v této řadě, to mi prostě nestačí. Ženský Jagr a tento pacholek to prostě pro mě neutáhly. Jasně bavil jsem se, ale jen kvůli jednomu člověku a jeho zákeřnosti nemůžu hodnotit lépe. Protože si nepamatuju nikoho jiného z castu. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Legendární řada u které jsem rád, že produkce ani Jeff Probst, nechtějí tuto řadu opakovat a chtějí ať zůstane takto originální a unikátní. Kombinace hráčů byla famózní. Villains měli zvučnější a zajímavější cast. Jenže ono je lehčí hrát hajzla a upoutat na sebe pozornost než naopak. Nějak podobně to řekl u Rupert. Hrát jako podrazák je lehké, hrát jako dobrák je ten pravý oříšek. Strategii padoucha vevnitř, ale dobráka napovrchu zdokonalil až Boston Rob a taky Sandra. ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Po jedné z top 3 řad ever, bylo logické, že nejspíš spadne kvalita o hodně dolů. Jenže kdo mohl čekat, že o tolik dolů. Dvojité vzdávání hry je prostě naprosté fiasko a ty holky ani neměli dostat pozvánku do poroty a nebo na reunion show. To prostě byla hrůza. Já si neumím představit jak náročné to musí být, ale tohle byla prostě hrůza. Jediný kdo mě držel nad vodou je Fabio. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Nejvíce očekávaný souboj Bostona Roba a Russella Hantze. Byla to krasojízda prvně jmenovaného a že to opravdu vzal pevně do rukou. Měl jediné štěstí a to že si vybral kmen který si vybral. Být to naopak, věřím že by tím vítězem byl nakonec i ten Russell. Nový prvek, v podobě ostrova vykoupení, byl za mě docela fajn nápad. Nové tváře jsou úžasné, nejvíc mě oslovila Andrea, pro mě nejlepší ženská hráčka, která je zkrátka taková hrozba že má strašně malou šanci vyhrát. ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Podle mě jsme dostali jedny z nejvyrovnanějších kmenů a epické souboje. Návrat Ozzyho a Coache bylo mega překvapení a hodně potěšilo. Ostatní hráči taky byli mega sympoši. Sophie pro mě jedna z top vítězek, Cochran je ikona podceňovaných hráčů, jenže co ta Dawn. Nechápu jak mohla dostat ještě jednu šanci. Fakt hrůza. ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Když jsem viděl ukázky, řekl jsem si tohle bude fantazie. Tohle bude krása a přitom to byl mega propadák. Jako by producenti vybrali nějaké super modely, herce a řekli jim jaké charaktery mají hrát. Hlavně myslím mužské obsazení. Co to jako bylo? Matt, Bill, Michael, Jay.. To byl jeden šašek vedle druhého, co čekali že sundají trika a jsou ve finále? nebo jako co to bylo za tragédii? Nebudu se ani vyjadřovat ke Coltonovi, protože to je kapitola sama o sobě a kdyby Jeff Probst chtěl říct kdo z lidí bylo pro něho největší zklamání a kdo ho nejvíc z hráču nasral, byl by to asi Colton. Ten člověk dvakrát zhatil šance lidem kteří na takovou šanci čekají celý život a on to vzdá. No hrůza. Obraťme list, přejděme k ženskému obsazení protože to bylo famózní, snad každá ženská tady byla mega sympatická a jenom ony držely tuto řadu nad vodou. Než se k nim dostanu, je třeba i zmínit oba Tarzany, Leif a Jonase, jediní chlapy co nemysleli pérem, ale hlavou. Tak teď teda ženské. Málem jsem breček, když se hloupě v prvním díle zranila a skončila Kourtney, protože ta bylo před začátkem řady moje favoritka. Nakonec to pro mě jasně táhly ty které se dostaly nejdále, Monica, cvok Kat, Christina, Nejvíc krásná Chelsea no a Kim. ()

Filipíny (2012) (S25) 

Naprosto mega nápad. Vrátit tři hráče, co museli předčasně skončit kvůli zranění. Škoda, že mezi nimi nebyla i nějaká žena, ale nevím jestli krom Kourtney z předchozí řady, co vypadla jako první kvůli vlastní chybě, tak jestli se tam nějaká jina žena zranila natolik že musela opustit hru. Každopádně. Penner je můj ultimátní favorit, který prostě si tu výhru zaslouží, ale má to strašně těžké, protože všichni vědí jak nebezpečný dokáže být. Russell byl trgédie, mohla za to smůla jeho kmene, ale i tak to byla tragédie a myslím že byli i lepší volby místo něj. Vidět znova Jamese z číny, to by bylo super. Skupin se chopil super pozice klauna, ale jako hráč naprosto špatné. Nové obsazení bylo však mega super. Malcolm je jasný favorit day one, Abi-Maria, Carter, Jeff Kent a RC, proč sakra jsme neměli možnost vidět RC i v dalších řadách, ta ženská dostat další šanci tak to vyhraje nebo se minimálně dostane do finále. ()

Caramoan (2013) (S26) 

Pokus číslo dva, který dostane studenou sprchu tím, že polovina Favoritů jsou asi takovými favoriti jako teletabíz. Jakože what? Francesca? Brandon? Sheppard? Dawn? na začátku i Cochran, který nakonec všechny překvapil. Pak tady je druhá strana mince favoritů. Malcolm! Andrea! Branda! Erik! Co se týče fanoušků, tak vypadali daleko sympatičtěji než první fanoušci, jenže o to víc méně se prosadili. Vůbec nejsou vidět, jenže si myslím že to byla chyba celkové produkce, která se víc zaměřila n favority. ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Jedna z nejvíce emotivních řad. Postavit na velmi těžké pozice hráče a jejich milované je super nápad a zkrátka vás to bude dojímat, jak těžké se původně jednoduché rozhodnutí můžou zdát. proč ale Candice musela jít do vyhnanství hned day one? :D ta holka má prostě smůlu. Jo a málem by jsem zapoměl, Coltone? naser si. Jseš největší pokrytec této hry. ()

Reklama

Reklama