Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele inmax k tomuto seriálu (3)

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Perfektní série. Navíc to tentokrát vyhrála osoba, co si to opravdu zasloužila. Oblíbení hráči: Ozzy, Yul a Jonathan. ()

Fidži (2007) (S14) 

Slabší začátek, jedna z nejlepších kmenových rad vůbec, snad nejlepší soutěžící ever. DÁLE SPOILERY. Rozdělit soutěžící na ty žijící v luxusu a ty obyčejné (mačeta, kotlík, bez ohně) byl jednoznačně krok špatným směrem. I když se chudý kmen stmelil a snažil se, byl na soutěže prostě moc slabý a poztrácel jednoho člena za druhým. Škoda Michelle, která vypadla na nečekané kmenové radě. Byla sympatická, navíc první v soutěži vůbec, kdo rozdělal oheň bez pazourku. Po spojení jednoznačně posun k lepšímu a snad ten nejlepší Survivor. Díky zradě Dreamze vůbec nejlepší rada. Bohužel následky pocítil hlavně Yau-man, když bylo posléze prozrazeno, že má skrytý symbol imuniti, stal se tak terčem číslo jedna. Jeho nabídka výměny auta za imunitu považuji za nejgeniálnější tah v soutěži, stejně tak za najšílenější, když se dohodl s člověkem, který do té doby zradil snad každého. Škoda, že se nedostal do finále, zasloužil si to jednoznačně nejvíc. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Obsahuje spoilery této řady. Byl jsem nadšen, když jsem zjistil, kdo v této řadě bude účinkovat. Nadšení postupně upadalo, když byli vyřazeni moji oblíbenci Yauman, Johnatan a Ozzy. Naštěstí zůstávala Amanda, tak bylo aspoň komu fandit, když se rozhořel naplno ten slepičinec. I ta Cirie mi nepřipadala až tak hrozná (hlavně poté, co jsem ji proklínal za zorganizování vyhazovu Yaumana). Finále jsem přál spíš jí než Parvatti, která vleze do postele komukoliv jen aby jí to posunulo dál ve hře. Amandě jsem vítězství přál, bohužel si sama podklopla nohy.. jak výběrem protihráčky, tak některými svými odpovědmi ve finále. Málem bych zapomněl na Natalie... z epizody, kdy se začala poprvé výrazně projevovat (tuším ta, kde vypadl Ozzy) se mi chtělo zvracet. Takovou mírně řečeno nánu a feministku Survivor nezažil, opravdu děsná ženská. ()

Reklama

Reklama