Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Janie. k tomuto seriálu (15)

Kdo přežije (2000) 

Asi jediná reality show, která mě nikdy nepřestala bavit. Pamatuji se, jak jsem to jako malá sledovala, když to poprvé běželo na nějaké české televizi a zamilovala se do toho, což přetrvalo dodnes, jak jsem zjistila, když to nedávno začala vysílat Prima Cool :) Na tom, jak se všichni neustále podrážejí a intrikují je prostě něco chytlavého :D A pak je tam samozřejmě taky ta nádherná příroda. PS: Vítězství Yula v Cook Islands bylo snad první, které jsem kdy někomu přála. Ten kluk to fakt uměl :) ()

Austrálie (2001) (S02) 

Tuhle řadu jsem viděla jako malá :) Colby je borec. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Jedna z mála sérií, kde se neutvořila žádná pořádná silná aliance, následkem čehož bylo, že výsledek téměř každého z posledních dílů byl překvapením (a občas to byl s těmi dočasnými aliancemi i pořádný zmatek). To se mi na téhle sérii moc líbilo. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

All Stars a paradoxně banda tupců. Člověk by řekl, že když jsou tam podruhé, tak aspoň nebudou dělat starý chyby... ale samozřejmě se našly výjimky. ()

Panama (2006) (S12) 

Cirie a Aras jsou nejotravnější dvojice v dějinách Survivora. A nejmíň sympatičtí. Navíc mi celou dobu strašně vadila Arasova arogance. Ale o to víc jsem fandila Terrymu, protože to, jak se tam dokázal udržet skoro až do konce přesto, že ho tam nikdo z těch zbývajících pitomců nechtěl, opravdu stálo za to. Opravdu nespravedlivé, že kvůli jediné prohře nemohl vyhrát. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Moje nejoblíbenější řada, hlavně kvůli Aitu čtyřce. Co ti dokázali, to je naprosto neuvěřitelný. A navíc v jednom z mála případů vyhrál člověk, co si to zasloužil nejvíc (no dobře, a kterému jsem navíc i fandila :D). ()

Fidži (2007) (S14) 

Dvě hvězdy pro Yau Mana, zbytek obsazení teda děs. Dali by se vlastně rozdělit na krysy (Dreamz!!), pitomce (Lisie, ehm) nebo šedý myšky. Asi moje nejmíň oblíbená řada z těch, co jsem zatím viděla. A přitom Yau je jeden z mých nejoblíbenějších... škoda, že skončil zrovna tady. ()

Čína (2007) (S15) 

Příšerná finálová pětka, i když docela zajímavá řada. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Až do momentu, kdy zůstala jen dívčí aliance, opravdu povedená řada. Pak už se na to ani někdy nedalo dívat, jak se tím pořád vytahovaly... A Cirie je strašně přeceňovaná. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Boston Rob! Aneb když jednu řadu totálně, ale naprosto totálně ovládne jediná osoba. Bonusem je naprostý mimoň Phillip, protože to, co tam předváděl, to se jen tak nevidí. ()

Caramoan (2013) (S26) 

Tři hvězdičky za poměrně zajímavou sérii s pár hluchými místy, jedna za skvělého vítěze. ()

Cagayan (2014) (S28) 

Před posledním dílem si už dovolím hodnotit. Ať už to dopadne jakkoliv, Cagayan je bezpochyby nejlepší řada za několik let. Výsledek téměř každého dílu byl díky paranoie a labilitě některých účastníků překvapením a konečně se přihlásili taky lidé, co se tuhle hru nebojí hrát. Jen tak dál, Survivor má očividně pořád co nabídnout. UPDATE: po posledním dílu: můj favorit Spencer sice nezvítězil, ale vzhledem k tomu, jak měl Tony celou sérii víceméně pod palcem, je to vítězství zasloužené. Hlavně že to nebyla ta šílená Kass. ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Vítěz dobrý, ale tolik nesympatických debilů na jednom místě, to aby člověk pohledal. Will, Rodney, Dan... Po tomto zážitku se docela těším na příští sérii s All Stars, a to mám normálně raději ty s nováčky. ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

Po dlouhé době opět po všech stránkách výborná série, vlastně až na jednu věc - jen vítěz zamrzí. Ne, že bych to Jeremymu před finále nepřála, hrál výborně, ale proboha copak měl zapotřebí to citové vydírání při jury speech? A proč, proboha, mu to všichni sežrali? Tohle opravdu kazí dojem z celé řady a je to velká škoda. Jinak to totiž bylo výborné. ()

Reklama

Reklama