Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Martin_W k tomuto seriálu (14)

Markézy (2002) (S04) 

Nebýt toho velkého twistu, tak jsou Markízy nejlepší řadou vůbec. V téhle sérii jsem měl nejvíce oblíbenců, ale hlavně jsem se zamiloval do Tammy. Jediné co nechápu je to, že má v oblíbenosti nejvíce hlasů Rob, kterého jsem nemohl vystát nejvíce. Hned za ním by se mohli postavit Sarah, Sean a Neleh. No a s vítězem.. Jsem docela spokojený. 9/10 ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Komentář obsahuje spoiler/y. Zpočátku bezpochyby nejlepší série (jedu je od první bez přeskakování), ale po tom, co se ze tří kměnů staly dva, to šlo z kopce.. Fandil jsem od začátku mogo mogo. Hlavně Shi-ann a Richardovi, později i Ethanovi. A na většinu hráčů jsem změnil názor. Např. Lex neměl v Africe u mně žádné sympatie. Naopak Ruperta a Roba jsem neměl rád už z minulých sérií. Pořád nechápu co na nich mnozí vidí, ale co už. Bývalý kmen Chapera byl naprosto blbý a nechal se naprosto lehce přehrát od Amber a Bostona, ikdyž měli tolik šancí se z jejich nadvlády dostat. Nakonec to vyhrála Amber, které jsem to z posledních tří přál nejvíce. 7/10 ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Komentář obsahuje spoiler/y. Zřejmě první série, kde jsem měl pouze jednoho favorita, a to Julii. Ostatní hráči jsou naprosto nesympatičtí, otravní a mnohdy i hloupí. Naprostou averzi jsem měl na Twilu a později i na Chrise, kterého jsem v posledních dílech nemohl vystát. Nejhorší finálová dvojice vůbec. Výhru jsem i přesto více přál Twile. 4/10 ()

Palau (2005) (S10) 

Komentář obsahuje spoiler/y. Jedna z dosavadních nejlepších sérií. Zpočátku jsem fandil Ulongům, měli zajímavější hráče. Prďola James, který si hrál na největšího tvrďáka mě snad bavil mnohem více než Fairplay Johny. :-D Moje srdce si zasloužila Angie, která měla vydržet do sloučení.. Vůbec jsem nepochopil na co byl kmenu již zmiňovaný James. Před sloučením jsem se zaměřil na Steph, která byla jednou z nejlepších přeživších všech sérií. No a posledním koňem, kterému jsem fandil byl Tom, který si výhru pracně vybojoval. Naopak mi vadili Coby, Caryn, Ian a Janu. Ian mě svou blbostí nejednou pobavil a ukázal, že jeho strategie stojí za velké kulové. Hodnotím - 8/10 ()

Guatemala (2005) (S11) 

Komentář obsahuje spoilery. Zatím snad nejlepší ročník vůbec. Milovaná Stephanie je zpátky a je přesným příkladem toho, jak se má hra hrát. Lepší hráč v Survivoru prostě nebyl a sám jsem byl překvapený jak geniálně Steph zvládala i "otázky na tělo" při finále. Nepochopím jak mohla porota vybrat Danni, jako vždy se řídila pouze svými komplexy nad tím, jak je Steph přelstila.. Ach ti američani.. Kromě Stephanie jsem si ještě oblíbil Judda, který byl sice nehorázný idiot, každopádně měl něco do sebe. Ikdyž v této sérii nebylo moc oblíbenců, Guatemala se pro mě stává nejoblíbenější sérií Survivora vůbec. 10/10 ()

Panama (2006) (S12) 

Komentář obsahuje spoilery! Ale jo, hodně povedená série. Nechápu nač se rozdělovaly kmeny na čtyři, když se hned zase spojily. Kdyby je takhle drželi alespoň další dvě epizody, bylo by to mnohem zajímavější. STEJNĚ jako u minulé série se moje největší oblíbenkyně dostala na druhé místo, přál jsem ji to ze všech nejvíc, byla nejsympatičtější, nejkrásnější a strategii měla taky dobře vymyšlenou. Terryho jsem rád neměl,nemít tajnou imunitu, šel by pryč mnohem dřív. Ať už vypadal jako největší sympaťák mnohdy šlo poznat co za namyšleného blbce to je. Druhý a poslední oblíbený člověk, které jsem si oblíbil byla Cyrie, ta ikdyž byla z těch nenápadnějších, dokázala pobavit a nepřipadala mi, že by si na něco hrála. Nejvtipnější byli bezpochyby Shane a Courtney. Naopak jak už jsem zmíňil neměl jsem rád Terryho a dále taky Courtney, Bobbyho a Austina, ostatní mi nějak značně nevadili. Hodnotím 8/10 ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Komentář obsahuje spoilery! Zajímavá a hlavně zábavné série. Rozdělení lidí do skupin podle ras byl skvělý nápad, jen škoda, že to jako minule nevydrželo dlouho. Asijci Yul a Jenny mě štvali od začátku, Yul měl velké štěstí, nebýt tajné imunity a správných lidí letěl by už dávno a kromě znovu-získání Jonathana nic velkého neudělal. Naskytlo se hodně vtipných momentů, nejvtipnější bylo snad dělání ohně v duelu mezi Jenny a Sundrou, to se nedalo nesmát, jeden z nejvtipnějších momentů za celých 13 sérií. Oblíbenci: Jonathan (velký sympaťák, kterého jsem měl rád úplně od začátku), Ozzy (Jeden z nejlepších hráčů vůbec, škoda toho jednoho hlasu ve finále) a Parvati (Kráska, která uměla očarovat ostatní). Naopak jsem neměl rád - Natea, Yula, Jenny a Cao Boie. Jonathana mi bylo hodně líto, protože to slízl snad jako ještě nikdo jiný v historii ikdyž hrál jako většina před ním. 9/10 ()

Fidži (2007) (S14) 

Komentář obsahuje spoilery! Průměrná série s málo sympatickými hráči. Svého favorita (možná poprvé jsem měl jenom jednoho) jsem si našel až v druhé polovině série. Boa. Ten se nesnažil o žádné velké podrazy, hrou proplouval bez velké námahy a došel, na to že byl velký ousider, hodně daleko. Naopak se tady našlo hodně protivných lidí. Opět jsem si znelíbil velkého favorita u ostatních - Yau-Mana, imbecila Dreamze a Earl mi taky nepadl do noty. Každopádně z finálových tří to nakonec vyhrál ten nejlepší. 6/10 ()

Gabon (2008) (S17) 

Málo sympatických a chytrých lidí. Až ke konci jsem si někoho oblíbil, a to Sugar. 5/10 ()

Samoa (2009) (S19) 

Komentář obsahuje spoilery!Ne, takhle série mě nebavila. One man show Russela přestala bavit zhruba v polovině série a ukrytí tajných imunit mi přišlo absurdní a moc jednoduché.. První dvě ještě pochopím, ale u třetí jsem už kroutil hlavou. Russel nebyl sympaťák a vůbec nechápu jak mu lidi mohli od počátku tak věřit. Na reunion show jsem se ale naopak jeho vystoupením bavil. Oblíbenci: Brett, Monica, Laura. 4/10 ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Komentář obsahuje spoilery! A mně se tahle série dost líbila. Počátek byl sice slabý, celá situace ohledně Coltona byla směšná, až po jeho vyřazení série nabrala obrátky. A vítězovi jsem to přál ze všech nejvíc. Oblíbenci: Kim, Jonas, Monica. 6/10 ()

Filipíny (2012) (S25) 

Komentář obsahuje spoilery! Série stejně dobrá jako přechozí One World. Tvůrci potěšili s nasazením starého známého Jonathana P. Oblíbenci: Jonathan, Peter, Denise. 6/10 ()

Caramoan (2013) (S26) 

Docela nuda, ikdyž taková kmenovka se 3 Amigos byla nejlepší ze všech sérii. Oblíbenci: Corinne, Michael, Eddie, Brenda, Malcolm. Z poslední trojky, která byla opravdu otřesná, to nakonec vyhrál ten nejlepší. Zklamala mě Reunion show byla přehnaně zaměřená na favority, takový Michael nedostal ani zmínku.. Doufám, že Cochrana, Phillipa, Dawn a Brandona už neuvidíme, ale to by samozřejmě nemohl být Survivor. .5/10 ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Oblíbenci:Caleb, Monica. 4/10 ()

Reklama

Reklama