Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele char_t k tomuto seriálu (19)

Austrálie (2001) (S02) 

Druhá série Survivora. Lepší než ta první, konečně se objevují aliance mezi hráči a pořádné intrikaření. ()

Afrika (2001) (S03) 

Slabší třetí série jinak parádního Survivora. Prostředí bylo tentokrát tak kruté, že téměř nedošlo na pořádné intriky, škoda. ()

Markézy (2002) (S04) 

Lepší než Afrika, hráči se poprvé museli opravdu postarat sami o sebe, bez všech berliček v podobě hromady zásob. Jen to obsazení nebylo nic moc, zvlášť ti co se dostali nejdál. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Jedna z nejlepších sérií Survivora - už jen dvojka Jenna+Heidi by utáhla celou sezónu ;-) ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Pro mě nejlepší z prvních 20 sérií Survivora. Rupert vs. Jonny Fairplay, zábava, intriky, reality show jak má být :) ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

První návratová série, která zrodila nejsilnější pár v historii Survivora. ()

Palau (2005) (S10) 

Možná až moc klidná a pohodová série. Ale aspoň vyhrála sympatická postava, to se moc nestává :-) ()

Panama (2006) (S12) 

Cirie hodně zábavná, pánové z La Mina zas pořádní frajeři :-) ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Jedna z nejzábavnějších řad Survivora. Ozzy, Parvati, Jonathan, Cao Boi, paráda! ()

Čína (2007) (S15) 

Obstojná řada Survivora. Vítěz a jeho aliance si tentokrát zasloužili dostat se takhle daleko, takhle krásně zmanipulovat celou skupinu, to se jen tak nevidí :) ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Špičková série. Fanoušci versus Favoriti, parádní aliance a ještě lepší zvraty. ()

Gabon (2008) (S17) 

Řada s nejkrásnějším prostředím - aspoň pokud už máte jako já dost tropických ostrovů a podobných pobřeží. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Nemůžu si pomoct, ale vítěz je tu vítězem jen proto, že je z finálové trojice nejmenším a nejpasivnějším zlem, měl vyhrát někdo z ostatních dvou. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Nejlepší taktická hra v historii soutěže, vítěz byl jasný už od poloviny... Ale i tak byla zábava, hlavně díky tajnému agentovi :-) ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Tak jako v minulé řadě dospěl Boston Rob, tentokrát nám pořádně vyrostli Coach a Ozzy a oba sehráli perfektní hru. ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Asi nejslabší řada Survivora. Takhle hloupou skupinu (hlavně mužskou část) jsem ještě neviděl... ()

Caramoan (2013) (S26) 

Zajímavý výběr "favoritů" (uvozovky jsou na místě), ze kterého se doufám producenti poučí do budoucna - cca půlka hráčů byla v sestavě jen jako "zajímavost" a herně byli naprosto na nule, zatímco jiní se ukázali jako hodně zajímaví a pro soutěž rozhodně hodnotní (Andrea, Cochran, podle očekávání Malcolm, ale i ten otravný Phillip...). Doufám, že finále půjde ještě nahoru, abych si tyhle 4 hvězdy líp obhájil :-) ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Zatím sedm dílů, a pořád nic. Možná nástupce Thajska na pozici nejslabší série? Člověk by řekl, že se za těch 14 let naučí vybírat aspoň trochu zajímavé a zapamatovatelné lidi, ale evidentně i mistr tesař se občas solidně utne... ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

Ve všech dosavadních řadách (včetně All Stars) vždy "hrálo" pár jednotlivců, zatímco ostatní se více či méně vezli v jejich aliancích a postupně odpadali. Vítěz pak byl buď šéf aliance, machr na soutěže o imunitu, nebo náhodný šťastlivec, pokud se šéfové vymlátili mezi sebou. V Second Chance ale poprvé hrají bez výjimky všichni, a hře to dává úplně novou dimenzi. Aliance se nekonají, spojenectví se přelévají ze strany na stranu... Pro diváky je to bomba - pořád je co sledovat, málokdy na začátku epizody odhadnete, kdo vypadne... Ve dvou třetinách sezóny dávám 100% a troufnu si říct, že ať vyhraje kdokoli, bude to zasloužené. ()

Reklama

Reklama