Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Mr.Ripley k tomuto seriálu (9)

Kdo přežije (2000) 

Pokud bych měl hodnotit první řadu - Borneo - tak by to bylo za silné čtyři hvězdy (roztomilé dramaturgické nedotaženosti, nervózní a přeříkající se Jeff, spousta soutěží či zpovědí od kterých se do budoucna upustilo, ale především silná a ikonická sestava). Ovšem pokud bych měl brát tento profil jako souborný pro celou reality-show tak za jasný pět. Survivor nemá a pravděpodobně nikdy ani mít nebude protivníka. ()

Austrálie (2001) (S02) 

Řada s jedním z nejlepších castingů vůbec. V které z pozdějších slabých řad se sejde manipulativní Cruella, sobecky chladný kovboj, tichá, leč vypočítavá mamina či Mad dog? Tady není třeba co dodávat. Pět hvězd a klobouk dolů před zaslouženým "vítězem". ()

Afrika (2001) (S03) 

Afrika je poměrně atypická série, ať svým zasažením či castingem. Zásadním problémem bylo vystřílení veškerých zvratů a napětí v první polovině, následující půlku jsem musel dojet čistě ze setrvačnosti. Vítěz? Nic moc. ()

Markézy (2002) (S04) 

Poměrně nevděčná série. Navnadí silnými charaktery a hráči, aby v následující polovině rozčarovala vyřazením nejzajímavějších soutěžících vedoucích k uzoufání nudné finale dvojce. Po právu jedna ze slabších sériích. Vzhledem k unikátnímu prostředí (kam se producenti v budoucnu nikdy nevrátili) a drsným pravidlům si zaslouží silnou 3*. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Nejvíc sexistická série s převážné většiny protivným castem. Markézská série byla slabá, ale narozdíl od Thajska nebyla protivná. Korunu tomu nasazuje finálová čtyřka a vítěz, kteří patří mezi to nejhorší v celé soutěži. ()

Panama (2006) (S12) 

Intrikářská Casya; Soutěživá La Mina; Ctižádostivý Aras; Šílený Shane; Otravná Courtney; Poslední Mohykán Terry; Moudrý Bruce; Dobrosrdečný Austin; Boží Cirii (Jejíž místní nepochopení by mělo být trestné!); Velký dík patří nejmenované české televizi, která tuto legendu přivedla zpět na obrazovky. P.S. VAROVÁNÍ - Kvalitní nekotrolovatelný žrout času. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Semknutá Aitu; Bojovná Raro; Krásná Candice; Zamilovaný Adam; Prořízlá pusa Parvati; Slizká krysa Jonathan; Godfather Jul; Ledová královna Becky; Ctižádostivý Ozzy; Dobrosrdečná Sundra; Shrnout veškeré pocity, které jsem prožíval při sledování této kontroverzní řady by vydaly na několik stran. Přitom Cook Islands to se mnou neměli příliš lehké. Na počátku sem si je nedokázal pustit k tělu, avšak díky šťavnatým intrikám a zvratům v druhé polovině sem svůj původní názor změnil. A udělal jsem dobře.___ P.S. Z Jonathana mi bude zle ještě hodně dlouho. ()

Fidži (2007) (S14) 

Po fantastických dobrodružstvích na Panamě a Cookových ostrovech docela zklamání. Výběr soutěžících je místy šablonovitý, ale především neustále hnání vztahů do extrémů vytváří, až nesnesitelně nepříjemnou atmosféru. Ač napínavou, místy sem váhal nad čtyřmi, ale vítěz mě utvrdil na tři. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Bez debaty nejlepší z dosud viděných sérií! ()

Reklama

Reklama