Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Attta k tomuto seriálu (24)

Kdo přežije (2000) 

Po zkouknutí téměř všech (téměř) 27 sérií, přepisuju komentář a rozepíšu se k pořadu a všem jeho sériím obecně. Především je třeba říct, že tohle je geniálně vymyšlená soutěž a díky vyváženému propojení všech faktorů v seriózním měřítku je téměř jediná svého druhu (pokud vynecháme slabší remakey z jiných zemí, co odkoupily práva od CBS). Po celou svou dobu (možná pár vyjímek mezi sériemi bylo, ale to je zanedbatelné) si drží vysokou kvalitu už přes 10 let. Moderátor je kapitola sama pro sebe. Jeff Probst, který jak každý skalní fanoušek dobře ví, je prostě nenahraditelný. Většinu sérií jsem viděl dvakrát a stále mě to po těch několika letech baví pořád stejně. ()

Austrálie (2001) (S02) 

Drhá série mě hodně překvapila. Nejen že změna prostředí byla hodně znát, ale sešla se i vcelku zajimavá banda, kterou postihlo mnoho nečekaných věcí, které si myslím že měly hodně vliv na průběh hry. Poslední dva finalisté byli opravdu chytří, ale oproti první sérii hráli zcela jinak a tak pro někoho může být tato série nudnější, protože se zde tolik neintrikuje a většina hráčů to nehrála s takovým nasazením oproti například R. Hatchovi. ()

Afrika (2001) (S03) 

Výborná série, která pro mě z hlediska všech dosavadních sérií patří do top 10. Tvrdá divočina se podepsala na všech a šlo vidět že soutěžící mají k této překrásné krajině respekt. Soutěže byly standardní a výhry taktéž. Našeptávačů moc nebylo, ale za to tam pěkne někteří zaperlili. Zamíchání kmenů zde bylo myslím poprvé, ale zde mi to vůbec nevadilo ba naopak. ()

Markézy (2002) (S04) 

Boston Rob poprvé, zpočátku pobavili někteří soutěžící, ale celkově bych celou sérii hodnotil jako podprůměrnou. Sociální stránka hry mě vůbec nezaujala a stále nudila. Soutěžící hru dovedli do až takové "poctivé" stránky na kterou si stejně jenom hráli. Poslední dvojka byla strašná a ta jejich falešná víra byla něco hrozného! ()

Thajsko (2002) (S05) 

Určitě tato série nepatří mezi ty lepší, ale taky nemůže být každá série super. Většina ze sutěžících jsou intrikáni a magoři, ale alespoň to občas byla sranda pozorovat. Některé momenty byly dobré, ale většina fakt stáhla za nic - nakonec celkově podprůměr. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Pro mě jedna z nejlepších řad survivora vůbec. I v očích zarytých fanoušků Survivora po celém světě se tato série řadí do top 10, a tak koho tato show alespoň trochu baví, určitě by si měl udělat čas i na tuhle třešničku na dortu. Vynikající rozdělení týmů ukáže hodně věcí a hlavně šíleně dobře pobaví. Mladé osazenstvo je v mnoha ohledech komické až jsem se kolikrát chytal za hlavu. Jeff Probst si tuto sérii vyloženě užil a kolikrát nevěřil svým očím! ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Jedna z nejzajimavějších sérií. Plno nezvyklých zvratů a novinek, neobvyklý začátek a zajimavý Rupert. Tuhle řadu považuju společně s all-stars, první řadou a amazonkou za nejlepší. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Výborná série plná známých tváří z předešlých řad, které si nenechají nic líbit! Pro mě legendární okamžiky, které nikdy nezapomenu. Tahle tlupa prostě ví jak tahat za provázky tak aby to bylo i zábavné. ()

Palau (2005) (S10) 

Tak ten závěr jsem si opravdu užil. Celá jejích sociální hra byla velice pestrá a v kombinaci se zálesáckým hasičem Tomem, který si troufl na žraloka a podobnými parádami jsem se opravdu bavil. ()

Guatemala (2005) (S11) 

Výborná řada plná zvratů, zážitků a všeho co pořádná série survivoru má mít. Pěkné prostředí, drsné podmínky a výborní a zajímaví soutěžící. Velmi podceňovaná řada! ()

Panama (2006) (S12) 

Velice vyvážená řada a pro diváka určitě dost zajímavá. A i když si nedokážu představit v žádné jiné to, že by skrytý symbol imunity šel vytáhnout až po hlasování, tak tady mi to teda vůbec nevadilo už jen z důvodu že mi tam udržel mého oblíbence. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Tahle série je velice zajimavě pojatá. Soutěžící jsou rozdělení do 4 etnických kmenů, což je zajimavý sociální experiment. Navíc jsem rád, že je tato série opět u moře a tak jsem se opět mohl kochat přírodou. Zvratů a sympatických lidí tu opravdu není málo a našeptávačů ještě více:) ()

Fidži (2007) (S14) 

No tak tahle série se od zbytku sérií hodně liší a to se mi na tom líbilo. K hráčům je sice příliš shovívavá, ale celkově mě bavila po celou dobu. Hodně tuto sérii zachrálnili soutěžící jako Yau man a Earl a dohoda s Dreamzem apod. Opět skvělé přímořské prostředí, které mě nikdy nezklame. ()

Čína (2007) (S15) 

Zajimavá sére, ale nemůžu dát více hvězd kvůli prostředí a také protože krom asi 3 nebo 4 hráčů tam byli samí nesympatičtí lidi. Prostě jsou zde daleko lepší a zajimavější série než zrovna tahle. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Tak tohle byla opravdu vydařená série, plná zvratů, výborných lidí, plno našeptávačů atd. Krásná příroda a k tomu inovace v podobě těchto dvou kmenů, byla výborná. Velice atraktivní série. Vítěz byl pro mne utrpením, ale nevadí! ()

Gabon (2008) (S17) 

Velmi zajimavá série. Mnoho podfuků, podrazů a našeptávání. Plno zvratů podrazů skrytých imunit a to mě bavilo. PS: Randy je borec! ()

Tocantins (2009) (S18) 

Skvělá série plná zajimavých lidí. Couch byl magor, ale ve správném slova smylslu a velice mě bavil. Výherce si to jednoznačně zasloužil a Sierra byla totální kráva, nechápu jak mohla být v top 3 nejoblíbenějších hráčů. Každopádně jedna z nejnapínavějších posledních kmenových rad a vůbec uplně nejlepších reunion show co byly! Doporučuji! ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Začáteční rozvíření vod Jeffovými otázkami a následná soutěž o odměnu dala jasně najevo že půjde o obrovský boj, ale přitom šanci jak si užít patrně poslední survivor pro naše staré známé a časem trochu otřískané trosečníky. Rivalita a známé tváře v kombinaci s pěknou přírodou mi nedaly spát a tak trochu jsem si zavzpomínal na ty nejlepší okamžiky survivora za těch přibližně 10 let kdy už běží. Ty skryté imunity ve hře byly už trochu přehnané, ale za to to bylo o HODNĚ zajimavější a pestřejší. Člověk opravdu nemůže na nic spoléhat pokud jde o survivora a je jasné že není nic jistého natož když svezete ty nejvychcanější a nejchytřejší hráče na jeden ostrov. Pro mě jasných 5 hvězd za to našeptávání a nesmrtelnou rivalitu některých hráčů!!!! ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Tato série patří k těm slabším, ale zase taková hrůza to není. Zajimavé soutěže s několika zásadními zvraty a zajimavou novinkou. Plno magorů a tak jsem se u toho dost bavil. Trochu čistokrevných stratégů chybělo ale na odpad to fakt není protože idioti se vždy postarají o zábavu! PS: Není nad to uchránit oheň dřevěnými bednami půl metru od přístřešku a odejít na soutěž. :D ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Tato série je absolutně výjmčná strategickou hrou Roba, která byla zatím jedna z nejlepších a nejpreciznějších! Začátek série jsem neskutečně bavil a byl skvěle vyvážený a byl hlavně pestrý. Redemtion island je si myslím zajimavou novinkou, ale přesto si myslím že mám blíže k starému konceptu této hry. Soutěže vynikající, avšak jsem postrádal soutěže v moři (alespoň jenou mohli dát nějakou s loděma). Docela mi chyběly odměny typu spaní na luxusní jachtě a podobně. Jediné faktory, které tuto sérii dělají tak úspěšnou jsou Rob, Russell, Philip a Jeff Probst, který zvládl tuto sérii perfetně i přes mnoho neshod mezi soutěžícími. Série je skvělá, ale jednoznačně musím říct, že pokud by tam nebylo takové obsazení (rob, phil, russell) jaké bylo a skvělý začátek tak se série propadně hodně nízko a nikdo by si ani nevzpoměl, která pak to sezóna to byla. Konec rozhodně nebyl tak napínavý jako začátek a tak za tohle ubírám hvězdu a ještě za to, že jsem z toho neměl ten typicky survivorský pocit jako u těch prvních řad. PS: Pro ty co čtou tento komentář. Nehleďte na to že jsem ubral jednu hvězdu a určitě tuto sérii zkoukněte, je to jedna z nejlegendárnějších sérií survivora. Všechna čest mistrovi Bostonskému Robovi! ()

Reklama

Reklama