Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (45)

Kdo přežije (2000) 

První série není tak skvělá, jako ty následující. Podvod a lži jsou v soutěži posuzovány, jako něco ďábelského. Naštěstí je tu velké množství sympatický postav v čele s nerudným Rudym, bláznem Gregem, či tlustým exibicionistickým teploušem Richardem Hatchem, o němž jsem bohužel věděl, že soutěž vyhraje, tudíž jsem si ji nemohl vychutnat tak, jak by bylo vítané. 2* ()

Austrálie (2001) (S02) 

Když víte předem, kdo soutěž vyhraje, tak není váš zážitek ani poloviční. Soutěžící mě totálně nezaujali. Scházel pořádný psychouš, kterému bych mohl fandit, ale stejně jsem věděl kdo vyhraje, takže bych to fandění dost šidil. Vážně mě tahle řada velmi nebavila. Jediným pěkným momentem byl malý problémek s ohněm, do kterého bohužel spadl člověk, který do té doby působil nejsymatičtěji. Mnohem raději mám novější série. 1* Jo, a pro ty kdo to neví, tak vyhrála Tina. Doufám, že jsem vám taky zkazil zážitek. ()

Afrika (2001) (S03) 

No jo, v roce 2001 byli lidé podstatně blbější, takže Afrika za moc nestojí. Jeden debilnější soutěžící než druhý a druhý blbější než třetí, a tak to pokračovalo. Nebylo tedy komu fandit. Sice jsem stihnul zhlédnout pouze přibližně druhou polovinu, ale nelituji toho ani v nejmenším. Novější survivory mám mnohem raději. Tohle byla nepěkná nuda. Prosím, nezlobte se na mě. 1* ()

Markézy (2002) (S04) 

Strašně debilní sestava a vypadávání zajímavých postav na úkor přežívání zbytečných čuráků udělalo z téhle série snad tu vůbec nejdebilnější. Já při sledování skutečně trpěl. Dobrých je jen prvních pár dílů. 1* ()

Thajsko (2002) (S05) 

O nejslabší sérii se pravděpodobně nejedná. Bohužel skutečně nemá moc co nabídnout. Účastníci soutěže jsou docela nezajímaví lidé a jediné štěstíčko je to, že soutěž vyhraje ten nejzajímavější z nezajímavých. Bacha spoiler, Brian. Soutěže jsou o ničem, výsledky hlasování znáte dopředu. Bohužel na více než 1* to nevidím. Snad bude příští série zajímavější a méně křesťanská. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Ale ano, tahle série měla docela šťávu. Soutěžící byli dostatečně agresivní a jeden byl master podvodník. Mírně mě zklamal/a vítěz/ka soutěže, protože jsem to přál spíše tomu druhému člověku z poslední dvojky. Ale co se dá dělat. Život jde dál. Slabší 3*. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Totálně pičoidní konec, kdy se ve finále střetly dvě totálně vypatlané a fyzicky naprosto ubohé ženy a dokonale tak zkurvily, do té doby, velmi solidní sérii. Bacha spoiler, sorry. Jinak se jednalo o sérii velmi pěknou. Bylo k vidění hned několik silných postav a charakterů, mnoho zajímavých zvratů a nejlepší a nejzákeřnější lež v historii soutěže, která rozhodně neměla krátké nohy. S odřenýma ušima to budou 3*. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Jedna z nejlepších řad, která brutálně začala a poté to bylo horší a horší. Až se nakonec došlo k nepochopitelné finálové dvojici. Soutěžící byli asi pořádní kreténí, když nevyužili mnoha šancí k rozdělení finálové dvojice. Ke konci tedy začala být soutěž brutálně nezajímavá. A moje hodnocení neovlivní ani věštecké schopnosti a následná smrt rodinného příslušníka jednoho ze soutěžících. 3* ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Na této sérii musím ocenit naprosto neočekávaného vítěze. Kdo by si býval pomyslil, že soutěž vyhraje dlouhovlasý tlouštík, který nebyl schopný dokončit první výzvu. Už si nevzpomínám, jak se jmenoval, protože jsem se na soutěž dodíval teprve včera, takže vám zážitek nepokazím. Vlastně pokazím. Tlouštík tam byl jenom jeden a nosil červené tílko. Na druhou stranu mu musím vítězství přát. Pochopil hru ze všech nejlépe. Ostatní měl dokonale přečtené a říkal každému co chtěl slyšet. Jinak to příliš slavná série nebyla. Nejzajímavější postavy ukončovaly svoji účast hned z kraje a soutěž byla nudnější a nudnější. 2* budou přiměřené hodnocení. Bacha na spoilery. Sakra, to mělo být asi úplně na začátku. ()

Palau (2005) (S10) 

Bacha na Spoilery. Čtěte pomalu a opatrně! Celkem solidní série, kterou vyhrál můj favorit - hasič Tom. Vůbec poprvé jsme byli svědky totální destrukce jednoho z kmenů, což bylo fajn. Některé výzvy byly opravdu velmi drsné. To bych se zapotil i já. Bohužel už se mi seriál takovým způsobem okoukal, že už asi jen těžko někdy vytáhnu více než 3*. Přesto se těším na další sérii. ()

Guatemala (2005) (S11) 

Taková typická americká Reality-show. A vzhledem k tomu, že kde je amerika, tam jsou peníze, tak se na to dalo i docela dobře koukat. Zajímavé prostředí. Rozmanité soutěže. A obrovské množství hrdých američanů, kteří by pro vítězství zašli kamkoli. Na každodenní podvečery optimální volba. * * * a nebojím se podívat na další série. Je to příšerně návykové. ()

Panama (2006) (S12) 

No tak mně osobně se tato série líbila mnohem více než Guatemala. Od naprostého začátku jsem držel palce Terrymu, který doplatil jednak na slabost svého původního kmene a druhak na finálové rozhodnutí, protože respekt ostatních zcela jistě měl. Strašně mi zde vadila ta černá vypočítavá bestie, která měla odejít někdy z kraje, protože mít v kmenu takové lidi je holé neštěstí. Velmi mě bavil Shane, který si přijel na ostrov na odvykací kúru z kouření a jeho stavy, které předpokládám, že byly uměle vytvořené mě několikrát rozesmály. Hlavně proto, že ostatní neměli pochopení a brali to zcela vážně. Takže mi nic zásadního nebrání udělit * * * *. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Další série silně návykové reality-show, tentokráte z ostrovů nesoucích jméno po slavném dobyvateli. Musím říct, že se zatím jednalo o sérii nejslabší, i když vlastně vyhrál jeden ze dvou mých favoritů. Toho druhého favorita porazil o jeden hlas. Měl bych být spokojený, ale nemohu. Série mi přišla značně nudná. Vyskytlo se zde jen několik fajn zvratů zásluhou židáka Jonathana. Soutěže už člověku začínají po zhlédnutí třetí sérii značně stereotypnět. Ještě dám 3*, ale to prvotní nadšení už začíná šumět někde v dáli. ()

Fidži (2007) (S14) 

Ale jo. Tentokrát se nám sešla zajímavá sestava na zajímavém místě. Budu asi mírně spoilerovat, takže kdo to ještě neviděl a chystá se na to, tak nechť můj komentář přeskočí. Vyskytl se zde vůbec nejlepší hráč v historii soutěže, který měl svoji cestu dokonale naplánovanou. Bohužel udělal životní chybu. Uvěřil osobě, která za svůj pobyt na ostrově zradila snad úplně každého. Earla, konečného vítěze jsem si oblíbil snad úplně na začátku a jsem rád, že se dlouho držel po boku Yau-Mana, kterého díky obrovskému štěstí v závěru soutěže porazil. Ostrov vyhnanství byl lepší než kdy dříve a do hry zasáhlo hned několik sošek imunit. Takže zůstanu v hodnocení na 3* a budu se těšit na další sérii. ()

Čína (2007) (S15) 

Tak další parta trosečníků nám podstoupí nelítostný souboj založený na lžích, podvodech, intrikách a troše té fyzické zdatnosti. V zájmu zachování alespoň nějaké délky komentáře se v jeho dalším pokračování bez spoilerů tedy neobejdu, takže kdo nechce znát průběh hry, tak teď ve svém nejlepším zájmu předstírá, že si ode mě nepřečetl, že ten zakrslý 4 % chlápek skutečně vyhrál. Tuším, že si sám říkal a od ostatních si nechal říkat Todd. Kdyby náhodou někoho zajímalo komu jsem tuto řádu fandil já, tak mu rád prozradím, že můj favorit byl James (hrobař(cca. 2m, lehce opálený)). Shodou okolností se dostal ke dvěma imunitám, které si chtěl asi vzít domů. Soudě dle toho, že je nehodlal použít. Počet postav mnou neoblíbených se nám v Číně sešlo snad více než za celou dobu co Survivor sleduji dohromady. Zmínil bych asi především tu strašně ošklivou asiatku. Přižemž naprosto nechápu, jak je možné, že se na ostrově nestala nějaká ,,nehoda" a nespadla jim třeba do toho krbu, co tam asi 3 dny stavěl ten lehce prošedivělý muž, který ze všeho nejradějí soutěžil nahý a kvůli protáhnutí doby stavění krbu nechal své soukmenovce značně vyhladovět. Rovněž jsem očekával, že se tam ta servírka, jejíž hmotnost po příchodu činila 43 kg, rozsype či umře na naprosté vyhladovění. Také se nestalo. Místo toho se na mě smála z finálové trojky. Celkově hodnotím Čínu, jako nic moc s několika zajímavými zvraty. 2* ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Docela pěkná série. Až na to, že ....a teď přijde na řadu pár spoilerů. ....že hned z kraje vypadli ti, kterým jsem již v minulých sériích držel tolik palce tedy, ten malý Číňánek, Ozzy, James a další sportovně nadaní jedinci. Ze skupinky fanoušků jsem si oblíbill hasiče Hulka, kterého brzy čekal totožný osud jako výše zmíněné. Brzy se tedy nebylo na co dívat. Je s podivem jak na mužské pokolení působí nedostatek sexu, jinak si jejich pochybení nedokážu vysvětlit. Museli na tom být skutečně velmi bledě, když se nechali jeden po druhém manipulovat čtveřicí strašně škaredých a s nejvyšší pravděpodobností i vysoce smradlavých žen a jedné africké gorily. Jediné pozitivum na tom všem bylo, že se jeden vůl s ovčí vlnou místo vlasů nechal zmanipulovat natolik, že poslušně odevzdal imunitu, aby ho bylo možné vyřadit a korunoval se tak na naprosto nejdebilnějšího soutěžícího v celé historii Survivor. Poté co vypadl už se bohužel nebylo na koho dívat. Omlouvám se, že naprosto nesnáším toho metrákového šimpanze ženského rodu. Ale já skutečně nezvládnu držet palce někomu, kdo je v 90% soutěží o imunitu brzdou, neumí plavat a za celý svůj pobyt na ostrově se nenanučí rozdělat oheň ani s použitím sirek(viz.dřívější série). Myslím, že taková opice do této soutěže mírně nepatří. Příhodnější by pro ni bylo přihlásit se do soutěže ,, Sedni si na gauč a za žádnou cenu už nevstávej.". Post scriptum: Škoda, že tak brzy vypadl Johnny Fairplay, největší vtipálek ze všech. 2* a nazdar. ()

Gabon (2008) (S17) 

Rozhodně se jednalo o jednu z lepších sérií. Kupa zajímavých a odlišných psychopatů je strašně super věc, pokud je dostanete na ostrov a donutíte je spolupracovat. Ačkoli jsem to v počátcích hry přál úplně někomu jinému, tak rozhodně nejsem vyloženě nespokojen. Mohlo to dopadnout i mnohem hůře. Vítěž mi postupně přirostl k srdci. Soutěž obsahuje mnoho pěkných zvratů a několik zásahů do hry. Boje o imunitu byly rovněž kreativní. Dávám zasloužené 3*. ()

Tocantins (2009) (S18) 

Jedna z nějlepších sérií. Favoritů jsem měl několik. Úplně nejvíce jsem přál vítězství Coachovi, protože to byl totální psychouš. Jeho historky a absolutně nepřesné předpovědi počasí neměly chybu. Nepamatuji si, že bych se u některého survivoru tolik nasmál. Celkový vítěz byl můj druhý oblíbenec, takže po této stránce jsem spokojen. Fajn vývoj, kdy se vyřazovalo od dementů, což bylo úplně neobvyklé, a proto jsem si mohl soutěžící, kteří za něco stáli užít až do konce. Fajn úkoly. Vítěz dostal poprvé všechny hlasy poroty. Hodlám zde napálit 4*. ()

Samoa (2009) (S19) 

Pozor na pár spoilerů. Ať pak nejste nasraní. Asi doposud nejlepší série, kterou zkazila pouze vítězka. Russell byl nejlepší hráč všech dob a netajil se tím. V soutěži neudělal špatné rozhodnutí. Hrálo se zcela podle jeho pravidel. Z naprosto bezvýchodné situace, která byla v soutěži mnohokrát on s bravurou a troškou štěstíčka vymanévroval. Vítězem se nestal pouze proto, že porota byla téměř plná hrdých a závistivých kokotů, kteří byli příliš blbí na to, aby se dokázali přenést přes to, že nebyli pouze přehráni, ale že byli absolutně potupeni. Popravdě to nebyl jediný důvod, Russellovi moc nepomáhala ani jeho arogance, kterou nijak neskrýval. Navíc byl Russell velmi vtipný a bavit se musel i divák, který přál vítězství nějakému kokotovi. V prvním díle, kdy uzavíral spojenectví s hloupýma blondýnkama, jak je nazval, jsem si uchcával smíchem. Když jednu noc vylil všechnu vodu a spálil negříkovi ponožky, tak kdybych byl o 70 let starší, tak už se asi počůrám. Vážně se zatím jedná o nejlepší sérii s nejlepším hráčem, který nevyhrál. Překonat ji může jedině série následující. Lepší 4*. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Velký pozor na spoilery. Rozhodně budou. Na úvod musím napsat, že jsem opět zklamán, že většina soutěžících jsou závistiví čuráci, tudíž opět nevyhrál ten nejlepší. Sandřino vítězství ovšem uznávám, protože skutečně hrála velmi dobře. Nebyla nejlepší, ale byla těsně pod nimi. Brutálně mě zklamalo, že nejzajímavější hráči vypadávali pěkně brzy. A trošičku mě zklamalo, že chyběl Richard Hatch a Johnny Fairplay. Dále už jsou moje dojmy pouze pozitivní. Rozhodně se jednalo o jednu z naprosto nejatraktivnějších sérií. Kmenové rady byly naprosto brutální. Zkrátka, kde je Russel, tam je zábava. 4* ()

Reklama

Reklama