Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Pethushka k tomuto seriálu (7)

Kdo přežije (2000) 

Ano, jistě že mě to baví. Konečně reality show, která za něco stojí, člověka o něco obohatí a pořádně zaujme. Kvalita sérií navíc nepadá, jak už tomu jinde bývá zvykem. Částečně to bude jedinečností a částečné také tím, že každá série má něco nového, nový příběh... ()

Markézy (2002) (S04) 

Tahle řada podle mě byla takový průměr. Nijak mě nenadchla, ale ani nezklamala. Bylo v ní několik zajímavých hráčů, ale kromě Roba na většinu z nich časem asi zapomenu. Výzvy taky patřily k těm slabším. Oblíbený kmen: Maraamu. Oblíbení: Rob, Sean. Neoblíbení: Sarah. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Amazonie je originální především díky rozdělení na kluky a holky. Jeden by nevěřil co taková "maličkost" může udělat. Obě pohlaví se začala chovat úplně jinak. Soutěžící se kvůli tomu zpočátku moc nesoustředili na hru a vypadalo to spíš jako nějaká dohazovací show. Ale časem atmosféra zhoustla a jelo se pěkně naplno. Další série, ve které mi nikdo nevadil. Oblíbený kmen: ani jeden. Oblíbení: Deena, Jenna. Neoblíbení: nikdo. 4* ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Perlové ostrovy mě zrovna nenadchly. Výzvy byly strašně nudné a nezáživné. Navíc tu bylo až moc slabých a jednoduchých soutěžících. Jediný, kdo to zachraňoval, byl Rupert. Taky se tu objevil hráč, který mi lezl na nervy jako nikdy nikdo v Kdo přežije. Na druhou stranu tu bylo pár zajímavých zlomů a pravidel. Oblíbený kmen: Drake. Oblíbení: Rupert, Sandra, Christa. Neoblíbení: Jon. 2,5* ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Tahle řada se mi zatím líbila asi ze všech nejvíc. Nejen, že tam docházelo k docela pěkným zvratům, ale taky jsem se u toho dost nasmála. Výborné a často dramatické byly i výzvy, zejména ty ve vodě. A s vítězem jsem maximálně spokojená, jelikož vyhrál vyrovnaný člověk, který to měl v hlavě v pořádku. Překvapující je, že mi tam vlastně ani nikdo extrémně nevadil. Oblíbený kmen: Puka. Oblíbení: Yul, Becky. Neoblíbení: nikdo. 5* ()

Tocantins (2009) (S18) 

Soutěžící v téhle sérii mi až tak nesedli. Bylo tu pár výjimek, ale oproti Ostrovu vykoupení, který jsem viděla předtím, to pro mě bylo po této stránce docela nezáživné. Z celé série mě nejvíc bavily první díly, kdy to ještě vypadalo na velkou hru. Také finále bylo moc hezky udělané, vítěze bych na začátku tipovala jinak, ale zasloužil si to. Oblíbený kmen: Timbira. Oblíbení: Sierra. Neoblíbení: Debbie. 3,5* ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Tahle série mě bavila svým pestrým obsazením soutěžících. Minimálně polovina z nich měla silný či alespoň zajímavý charakter. Na druhou stranu, výzvy a život tam mi přišel docela pohodlný. Žádné pojídání hmyzu, žádné extrémní podmínky. Proto se soutěžící soustředili hlavně na taktiku, kterou ovšem s nadhledem ovládal pouze jeden člověk. Ostrov vykoupení byl rozhodně zpestřením. Oblíbený kmen: Ometepe. Oblíbení: Rob, Matt, Andrea, Stephanie. Neoblíbení: Kristina. 4,5* ()

Reklama

Reklama