Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele donnovann k tomuto seriálu (12)

Afrika (2001) (S03) 

Každá řada Survivoru má něco do sebe, zde se mi určitě vryl do paměti Lex, Ethan a vtipný vztah mezi Frankem a Brandonem. Každopádně je škoda že v budoucích epizodách už se nevidí ten pravý boj o přežití jako zde, např. 48 hodin bez vody atd. ()

Markézy (2002) (S04) 

Mastermind Rob Mariano poprvé na scéně, i když tady jsem ho ještě tolik nemusel jako celou tuto řadu. Rozhodně se mi zde líbily soutěže, a hráči jako Sean nebo Kathy byly též přínosem. Ale celkově 75% ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

SPOILERY: Po prvním shlédnutí jsem byl z této řady velice zklamaný a naštvaný z chování určitých hráčů, proto jsem se na tuto řadu po dlouhé době podíval podruhé abych měl objektivní názor a tady je. Co se týče castingu neměl jsem s ním žádný problém snad možná Alicia se moc nehodila ale jak všichni víme zajímavých hráček v této show opravdu není mnoho. Celou řadu naprosto ovládal Boston Rob a přesvědčil mě (a to i v dalších jeho sériích), že právě on patří mezi ty nejlepší hráče a to po všech stránkách. SABOGA: Ethan - Byl ve špatném kmeni kde převládal názor "vítězové zde nemají co dělat pryč s nimi." pak už se nestačil chytit. Tina - Hodně mimo, bez chuti hrát, téměř bez šance i kdyby přežila první kmenovku. Jerri - Pro mě překvapení, viděla víc do hry a hlavně bavila. Škoda že vypadla těsně před sloučením. Rupert - Pomalu upadající pirát kderý měl bavil v PI ale tady takticky hodně mimo, může děkovat Robovi za 4. místo a divákům za mega. Jenna L - Od začátku chtěla hrát a její názory dávaly smysl pro ní škoda toho přešlapu ve finále, bůh ví jak by to dopadlo. Rudy - Klobouk dolu, v jeho věku takovou fyzičku? Rudy byl zde samozřejmě kvůli jeho oblibě, šance na výhru byly od začátku nulové. CHAPERA: Mariano - Tady neni co dodat, každého hráče využil tak jak potřeboval a všichni mu to baštili, a to, jak mu to všichni dali sežrat na FTC bylo k smíchu, jak řekl Richard "Its just a game"! Sue - Vyšinutá kamioňačka bez šancí na mega, nemám jí rád. Tom - Farmář, který neví která bije od začátku do konce se drží jedný taktiky a neumí se v průběhu hry hry přizpůsobovat a pak se hrozně diví = Looser. Amber - Ví že je hezká a umí s tím pracovat za to klobouk dolu, taktika výborná ale vyhrát měl někdo jiný a myslím že to i sama určitě ví. Rob C - Neměl vypadnout tak brzo mohl toho ještě hodně ukázat. Alicia - No coment Baby. MOGO MOGO: Lex - Každého podrážel, hrál hru a když mu to vrátil Mariano tak začne mluvit o hrdosti, kamarádství, o životě? wtf? Kathy - mě moc nebavila, v životě určitě super ženská ale pro hru nezajímavá. Jenna M - :/ Colby - vyhasnutá hvězda, v dalších řadách už se neměl objevit. Richard - ala mám to všechno v píči mě hodně bavil, pan rybář, pan hráč..prostě legenda. Shii Ann - obhájce Thajska se mi docela líbil skvělé nazory a postřehy které ale neuměla uplatnit. All Stars je kvalitní řada bohužel s přehnanou nenávistí vypadutých hráčů kteří neumí ocenit hru, to je jediná věc která mě zde mrzela. Celkové hodnocení - 90% ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Moje oblíbená řada má pomalý rozjezd jenže od doby kdy Oscar "ozzy" Lusth začne ukazovat svůj skill v soutěžích tak tato řada graduje víc a víc a i díky novinkám a zaslouženému vítězi dávám 98% ()

Fidži (2007) (S14) 

Fidži je jedna z těch slabších sérií, stupidní nápad rozdělení kmenů na "boháče a chudé" až na pár vyjímek nezajímavý casting, ale pořád je to prostě Survivor a najdou se i horší série :) ()

Čína (2007) (S15) 

Čína je jedna z těch povedenějších sérií, zajímavý casting. Prostředí - asi nejlepší série ve vnitrozemí. Rozhodně nejoblíbenějším hráčem pro mě jednoznačně Todd, SPOILER: který hrál perfektní hru a jeho argumenty na finálové kmenové radě - to prostě mělo hlavu a patu :) Dále se nesmí zapomínat samozřejmě na jeden z nejhloupějších tahů historie a objevení all star hráčů i když pro mě ne tak oblíbených - Jamese a Amandu. Celkově dávám 93% ()

Samoa (2009) (S19) 

Moje druhá nejoblíbenější řada díky samozvanému "králi" survivoru Russel Hantzovi. Na tomto hráči stojí celá řada, i když s malinkou pomocí produkce (brzké sloučení protože hrozil zánik kmenu kde byl právě zmiňovaný Russel) kraloval celé řadě. Bohužel jeho slabá sociální stránka vzala za své. Vynikající prostředí, jedny z nejlepších kmenových rad a tajné imunity stále v oběhu. Kmen Galu zde nedostává skoro žádný prostor ale celkově opravdu jedna z nejlepších řad vůbec! Dávám 99% ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

S přehledem nejlepší řada vůbec. Najdete zde všechno - to napětí mezi kmeny které panuje, ta touha po vítězství, kmenové rady, skvělé strategické tahy, super hráči (škoda že Ozzy se zde nechtěl zúčastnit), a taky musím dodat že jsem s vítězem nebyl spokojen ovšem když jsem se na tuto řadu díval podruhé zaměřil jsem se na toho hráče a hrál opravdu skvělou hru, vyhrál zcela zaslouženě. Prostě HVV dostává jasných 100% a myslím si že CBS tuto řadu už nepřekoná :) ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Jednoznačně nejhorší řada v historii Survivora. Když ani po 6 epizodách nemám komu fandit, naopak mám chuť nejradši všechny nakopat doprdele za to, že nepřišli hrát, pouze se ukázat v televizi ANO přesně takhle to na mě působilo. Vítěze sem teda viděl už i horší ale celkově Nicaragua opravdu veliké zklamání. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Neuvěřitelně hloupý nápad s ostrovem vykoupení, absolutně tím zanikla originalita zhasínání pochodní. SPOILER!!: Vítěz je jasný už po pár epizodách ale klobouk dolu, udělat si z hráčů takové ovečky se opravdu jen tak nevidí. Na druhou stranu sem zde viděl jeden z nejlepších odchodů hráče viz. Russel Hantz..odchod ve velkém stylu! ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Jak sem měl rád Ozzyho ve CI, jak sem měl rád Coache v Tocantins..oba dva se mi v této řadě přímo znechutili, ať už to byla Oscara neuvěřitelná arogance a nebo Coach jako manipulativní náboženské hovado. Zbytek hráčů snad radši ani nezmiňovat protože můžou být rádi že je vůbec nazývám hráči! S vítězem už vůbec nejsem spokojený ale když vezmu v potaz kdo zůstal ve final 3, tak budiž. Pořád je to ale survivor který na **** nikdy nesnížím. ()

Cambodia – Second Chance (2015) (S31) 

POZOR SPOILERY: Kdo by tušil, že 31.řada Survivora nám může nabídnout stále tolik zábavy? U mě na hranici top 10 díky velkému počtu lidí kteří chtěli hrát, nepředvídatelným kmenovkám a v neposlední řadě (skvělý nápad) skrytým imunitám v soutěžích. Vytas - Velké ambice bohužel totálně nevyužité. Pokud jeho hra měla nějaký určitý záměr, nepochopil jsem ho. Savage - Moc jsem se na něj těšil, o to víc mě zklamalo jeho přehlížení ostatních hráčů jakmile se cítil v dobré pozici, halóoo 31. řada Andrew. Terry - jednoznačně spojený se svým odchodem, klobou dolů i když toto byla povinnost každého otce. Woo - nebudu ztrácet čas nad člověkem, který se nepoučí a hraje opět jako ovečka, takový člověk by nesměl chybět v mé alianci. Spencer - S velkým štěstím (ovšem na to se nikdo ptát nebude) se dostal až nakonec a já mu to moc přál. Smart player, který se nikdy nevzdá. Po sloučení výborná sociální hra. Škoda že produkce nám ho vykreslila, že měl šanci na výhru. Joe - Golden boy, který neustál to že ho porazí 2x starší děda tak sebou radši švihnul. Já nejsem žádná svině ale jako sorry takhle člověk omdlévá? Podívejte se na to radši ještě jednou než se do mě pustíte. Jeff - Hodně lidí mu to přálo, hodně lidí bavil, mě k srdci ničím nepřirostl. Stephen - Další výborný hráč, kterého bohužel ovlivnil JT víc než jsem si myslel. Výborné přemýšlení, a hodně vtipných scén. Bavil mě moc. Keith - Velké plus za soutěže, bohužel survivor je dnes o něčem jiném. V prvních sériích by ho lidi milovali. Jeremy - Musím přiznat zasloužený vítěz, který nedělal chyby. Pro mě jedno malé mínus a to hra na city. Vím že velice dobře funguje zvlášť na Američany ale mě se to prostě nelíbí. Ciera - Moc tlačila na pilu, měla to výborně rozjetý, škoda fandil jsem jí. Kass - Nezapomeň se nazvat Chaoss Kass, mele to furt dokola stejnak to nikoho nezajímá. Monica - ehm ona tam byla? PG - moc toho neukázala přitom jsem si od ní díky Číně docela sliboval. Tasha - Dobrých hráček je v Survivoru málo ale Tasha mezi ně patří. I když tady šanci neměla. Kelley Went - Největší překvapení série. Excelentní hra bez jediné chyby opravdu škoda že nebyla ve finále s Jeremym by to byl jeden z nejlepších soubojů ever. Kelly Wig - Nedostala žádný prostor tak co o ní mám napsat. Na to že byla v porotě, hrozně málo prostoru na takovou legendu. Kimmi - Zkoušela hrát to určitě bohužel ke konci přetaktizovala. Shirin - Hra začíná hned jak přijedete na ostrov, Shirin to začla hrát 3x rychleji, to jí poslalo ke dnu. Abi - Moje milovaná brazilka se malinko poučila od Filipín, bohužel šance na výhru stále nulové. I tak mě jako vždy neskutečně bavila. Za mě 90% a teď čekat do Února. ()

Reklama

Reklama