Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Larushka k tomuto seriálu (36)

Kdo přežije (2000) 

Líbilo se mi, jak lidi ještě pořádně nevěděli, do čeho jdou a jak hru hrát. Casting bezproblémovej, nikdo mě vyloženě neštval - nejméně oblíbená však byla Sue. S vítězem jsem celkem spokojena. Měla jsem docela ráda Sonju, na ostrově bych ji nechala, aby mi zpívala. :) Survivor: Gabon - Earth's Last Eden ***** Oblíbení hráči: Matty, Bob, Sugar///// Kdo přežije: Palau *** Oblíbení hráči: Stephanie, Tom///// Kdo přežije: Vanuatu ** Oblíbení hráči: Serža, Julie, Chad, Scout, LeAnn///// Survivor: Tocantins - Brazilian Highlands *** Oblíbení hráči: J.T.///// Survivor: Samoa **** Oblíbení hráči: Natalie, Brett //// 1: Kdo přežije: Borneo **** Oblíbení hráči: Greg, Colleen //// 2: Kdo přežije: Austrálie **** Oblíbení hráči: Elisabeth, Rodger //// 3: Kdo přežije: Afrika **** Oblíbení hráči: Ethan, Lex, Theresa, Tom //// 4: Kdo přežije: Markézy *** Oblíbení hráči: Paschal, Gina //// P.S. Dne 7.11. se mi konečně zdálo o Jeffu Probstovi, dokonce jsem i soutěžila, ale úkol byl strašně složitej a překombinovanej, že jsem ho prostě nezvládla. :)) //// Kdo přežije: Thajsko *** Oblíbení hráči: nikdo //// Kdo přežije: Amazonie ***** Oblíbení hráči: ?, Matt //// Kdo přežije: Perlové ostrovy **** Oblíbení hráči: Rupert, Andrew, asi i Sandra //// Kdo přežije: Návrat hvězd ***** Oblíbení hráči: Richard, Ethan, Lex //// Kdo přežije: Guatemala **** Oblíbení hráči: Steph, Rafe, Gary, Danny, Brandon //// Kdo přežije: Panama **** Oblíbení hráči: Sally, Dan, Bruce, Austin, Cirie, Terry //// Kdo přežije: Cookovy ostrovy ***** Oblíbení hráči: Yul, Parvati, Ozzi //// Kdo přežije: Fidži *** Oblíbení hráči: Yau-Man, Edgardo, Earl //// Kdo přežije: Čína **** Oblíbení hráči: ? Kdo přežije: Mikronésie ***** Oblíbení hráči: Parvati, Amanda, James, Ozzi //// Survivor: Heroes vs Villains ***** Oblíbení hráči: Parvati, Rob //// Kdo přežije: Nikaragua **** Oblíbení hráči: (Brenda), (Fabio) //// Kdo přežije: Ostrov vykoupení **** Oblíbení hráči: Rob, Matty //// Survivor: South Pacific **** Oblíbení hráči: Sophie, Whitney, Keith, Dawn, (Ozzi), Coach //// Survivor: One World *** Oblíbení hráči: Kim, Kat, (Chelsea) //// Survivor: Philippines **** Oblíbení hráči: Malcolm, Skoopin //// Survivor: Caramoan - Fans vs. Favorites **** Oblíbení hráči: Brenda, Malcolm, Andrea //// Survivor: Cagayan *** Oblíbení hráči: (Tasha), (Spencer) //// Survivor: San Juan Del Sur *** Oblíbení hráči: Josh, Natalie, Jon, (Jacelyn) Survivor: Worlds Apart **** Oblíbení hráči: Survivor: Cambodia – Second Chance ***** Oblíbení hráči: Kelley, Joe, Woo, Keith ()

Austrálie (2001) (S02) 

Austrálie byla dobrá. Líbí se mi kontrast s Afrikou - v Africe měli vody nedostatek. Tady se ukázalo, že je to silný živel, se kterým nejsou žádné žerty - byl to silnej zážitek, stejně jako popálení Michaela. S vítězem moc spokojená nejsem, mimojiné nejsem fanda silikonů. Alicia vypadala jako Michelle Rodriguez a byla stejně vostrá. :) Pobavilo mě chytání kobylek. Oblíbení hráči: Elisabeth sluníčková, Rodger. Neměla jsem ráda Keitha, Tinu. ()

Afrika (2001) (S03) 

Pamatuji se, že jsem kousek jednoho dílu viděla v TV asi před deseti lety a přišlo mi to fakt drsný - zranitelní lidé, které od predátorů dělilo jen nanošené trnité chroští. Teď už jsem to neprožívala tolik, ale stejně - v noci bych tam být nechtěla. Tahle série byla pro účastníky navíc hodně intenzivní, prakticky vše se odehrávalo na několika čtverečních metrech - žádné lovení/sbírání potravy, které by jim alespoň trochu ukrajovalo z toho společně stráveného času. Interní rozdělení jednoho kmenu na pracovité "staříky" a lenošné mlaďochy bylo fakt tristní. Neuvěřitelně protivná byla Lindsey, Brandon, kterému nebylo nic dost dobré (získává titul nejnesympatičtější gay světa), vyčůraný Silas, z Kim Powersové se na konci vyklubalo zlatíčko, Kelly byla taky převelice charakterní osoba, nepochopila jsem šerifku Jessie - na svoji funkci teda moc dobrá nebyla. Naopak sympatičtí byli: Ethan, Lex, Theresa, Tom. S vítězem celkem spokojenost. ()

Markézy (2002) (S04) 

Spoilery: V téhle sérii mi přišli od začátku sympatičtí skoro všichni. Časem se to však změnilo. Jinak uvažující Kathy se stala nesympatickou Kathy. Nejnesympatičtější pro mě byli určitě: Líná kozatá Sarah, Sean a Robb - protivní macho muži, mrcha Zoe. Vyhození Huntera mě mrzelo. Holt tihle lidi to tam mají těžké. S vítězem spokojená rozhodně nejsem. Každopádně jsem si uvědomila, jak moc mi chybělo moře. ()

Thajsko (2002) (S05) 

V téhle sérii jsem měla velký problém vybrat někoho, komu bych mohla fandit. Zdálo se, že jedinými kandidáty mohou být Shii Ann nebo Tanya. Ghandia tu hru hodně pokazila, když vůbec nezvládla situaci; Teda mi bylo hodně líto, i když o něm samozřejmě nemám žádné iluze. Tahle soutěž je dobrá v tom, že těm mladým trochu srazí hřebínek, a že si třeba do života odnesou nějaké ponaučení či pokoru. Co se týče Helen, vždycky mě hrozně pobaví, když lidi nedokážou přenést přes srdce "zradu" a taky to, že se pak nechají uchlácholit slabým a neupřímným vysvětlením, jen aby tu hroznou trhlinu ve svém srdci mohli zacelit ... Bože, je to hra. Lidi tam jdou, aby vyhráli, ne aby se kamarádíčkovali. Mimochodem, když nechci, aby mě lidi posuzovali podle koz, tak si je sakra nenechám udělat, ne? - tolik k Erin. K vítězi nemám výhrady: z toho, co bylo k dispozici, to asi lépe vybrat nešlo. ()

Amazonie (2003) (S06) 

Amazonie byla zábavná. Rozdělení na muže a ženy ukázalo, že samotné ženy toho nezvládnou tolik jako muži, i když co se týče výzev, to bylo naopak. Soutěž v hádání kosmetických propriet + trhání/přenášení masa byly jedny z nejvtipnějších v Survivoru. Dlouho jsem nevěděla komu fandit, sympatický se mi zdál Dave, i když ke konci to bylo spíš naopak. Matt většinu času působil, jako by byl z jiného vesmíru - tím mi byl asi blízký a proto jsem mu začala fandit. Jeffova závěrečná jizda s urnou mě fakt bavila. :) Každopádně poměr finálových hlasů byl velmi překvapující, myslela jsem, že to dopadne opačně. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Taky výborná série. Mým favoritem byl kmen Drakeů, už kvůli borci Rupertovi. Malý Jon byl hroznej, ale bez něj by to asi byla nuda. Jsem ráda, že jsem mu na špek neskočila a celou dobu mi bylo jasný, že si tu historku vymyslel. Osten byl hrozná herečka, a pro takové v Survivoru místo není, tak je fajn že vypadnul. Andrew byl sympatickej. Bylo by zajímavé, kdyby byl s Rupertem od začátku v jednom kmeni. Nej hláška z Perlových ostrovů - Jon: "V All Stars by mohl umřít můj děda." :) S vítězem nemám problém, kdyby vyhrál vyděděnec, tak bych problém měla. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Netradiční rozdělení na tři kmeny. Jak jsem Roba neměla v předchozí sérii ráda, tak tady jsem k němu hlavně díky vztahu s Amber našla cestu. Vyloučení Lexe mě však mrzelo, o to víc, když jsem se dozvěděla, že jsou vlastně mimo hru kámoši. Leč je to hra. Shi-Ann jsem minule omlouvala, ale asi na její neoblíbenosti něco bude. ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Ve finále dva naprosto odporní lidé (jasně, je to jen hra...). O nejvtipnější moment se postaral Jeff:" Julie, pojď se mi posadit na kládu." :) a znovu Jeff: "Pojď Twailo, otoč se, vím, že to chceš." K srdci mi tahle série rozhodně nepřirostla. Rozdělení kmenů na muže a ženy, není nic pro mě. Twaila s Chrisem mě děsně rozčilovali. Bych to USA a ty jejich bělený zuby a implantáty zakázala. :) Takový britský "Kdo přežije" by mě lákalo o dost víc. ()

Palau (2005) (S10) 

Oproti Gabonu byla tahle série nudná, nikdo ze soutěžících mi k srdci nepřirostl. Samozřejmě smekám před Steph, ta byla skvělá. ()

Guatemala (2005) (S11) 

Oh yeah, drsné, nemoci se ochladit ve vodě, aniž by člověk riskoval kousnutí krokodýlem. :) Návrat Steph potěšil. Do chudáka Cindy se kvůli autu pustili, pokrytci. ()

Panama (2006) (S12) 

Rozdělení na 4 kmeny, ostrov vyhnanství, tajná imunita - bylo toho hodně. Jasného favorita jsem si mezi soutěžícími nenašla, sympatických tam bylo více lidí, ale ti bohužel postupně vypadli, až zbyla stupidní dvojka. Díky téhle sérii jsem si uvědomila, že dabing dělá opravdu hodně, jestli mě to ale přesvědčí k sledování v originálu, to zatím nevím. Zajímavé bylo, že jsem ze začátku Cirie fakt nemusela, ale musím uznat, že hru hrála velmi dobře. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Rozdělení do 4 kmenů podle etnik je sice zajímavé, ale víc mi vyhovuje tradiční dvoukmenové. S poslední čtyřkou jsem byla spokojená, jejich jízda byla opravdu neuvěřitelná. Těšilo mě, že je v pořadu Sundra, protože mi hrozně připomíná Angelinu. :) Co se týče soutěží byl Ozzi fakt pašák. Docela jsem měla ráda Parvati. Vítězství jsem vítězovi jednoznačně přála. Každopádně by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby došlo ke shodě hlasů 3:3:3, to by se pak pro veliký úspěch znovu rozdělával oheň nebo co? :) ()

Fidži (2007) (S14) 

Fandila jsem podivnému mužíčkovi, ve zbytku castu jsem jiného favorita nenašla, snad jen Edgarda, jemuž ale bylo věnováno zatraceně málo prostoru. Ano, pád Michelle byl libovej - od inkriminované výzvy mi celkem přirostla k srdci. Rozdělení mi opět nevyhovovalo, ale tak jasně že chápu, že se pořad snaží co nejvíc ozvláštnit. Dreamz byl taková sketička, i jeho úsměv mě iritoval. ()

Čína (2007) (S15) 

Čajna was fun. Lovení ryb pomocí ochočených, ale podvázaných opeřenců, bylo fakt nezapomenutelné. Od začátku jsem měla spadeno na Courtney, protože se vůbec neúčastnila výzev, při návštěvě v čínském klášteře protáčela oči a když nedokázala přesekat lana, tak jsem měla fakt radost, protože něco takového opravdu potřebovala zažít, oči měla krásný a velikánský, ale zbytek těla byl děsivej. Todd byl v pohodě, byl to sice velkej stratég, ale nikdy mi nepřišlo, že se chová vyloženě jako had. Na Amandu jsem taky změnila názor, finální verze je, že mi prostě přijde blbá. Denisin krutý úděl, mě opravdu nezasáhl, tyhle sociální věci jdou mimo mě, ale jsem ráda, že dostala ty prachy, aspoň přestane svejm dětem vařit/kupovat sračky, snad, a děti třeba klesnou na přijatelnější váhu. Od Ashley jsem očekávala hodně, ale bohužel. Peih-Gee mě štvala, i když aspoň byla relativně rozumná. James byl vcelku sympaťák a to tělo! HMM! Leslie mě zklamala, tyhlety vztahy s Ježíšem bych zakázala. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Tolik blindsidů tu snad ještě nebylo. Rozdělení na fanoušky a favority mi přijde nespravedlivé; vždyť ti nováčci nemají proti ostříleným harcovníkům sebemenší šanci. :) Proti ženskému spolku jsem neměla výhrady, navíc Parvati jsem měla ráda i minule. Amanda byla s tou přecitlivělostí poněkud otravná. Chett byl opravdu poděs, tyhle typy gayů vůbec nemusím a ne, nejsem homofób. Dala by se napsat ještě spousta věcí, protože tahle řada byla opravdu výživná, leč nenapíši je a dávám za pět. ()

Gabon (2008) (S17) 

Moje první, kompletně viděná série. Zatím se mi líbila nejvíc. :)) ()

Tocantins (2009) (S18) 

S vítězem jsem spokojená, byl to sympaťák každým coulem. Sierra mi vůbec nevadila, averze vůči ní mi přišla fakt zvláštní. Tysonovo ego bylo fakt neuvěřitelný, byla jsem ráda, když vypadnul. A Coach? Díky němu přestávám věřit, že se jedná o reality show, připadá mi to, čím dál tím víc naskriptované. A teď vzhůru na Samou. ()

Samoa (2009) (S19) 

Russell mě hned v prvním díle tak rozčílil, že jsem skoro skončila se sledováním. V dalších dílech jsem to začala brát jako hru a bavila se. Shambo byla naprosto otřesná a hloupá. Jinak je ale fakt škoda, že produkce neměří všem stejným metrem, je to nefér. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Zatím nejlepší série ever, hlavně proto, že všichni soutěžící se už v minulosti hry účastnili. Hned při první výzvě jsem teda byla dost zaražená a říkala si, že takhle to nechci, ale naštěstí se to spravilo (nemám ráda zraňování). Moji největší oblíbenci byli - Queen of Survivor Parvati a Rob. S vítězem jsem naprosto spokojená, hlavní je, že nevyhrál Villain number one. :) Lara Croft (Amanda) se v týhle sérii moc nepředvedla, děsně mi lezla na nervy a její přetahovaná o nápovědu ke skryté imunitě byla fakt trapná a zoufalá, Daniellu sice taky ráda nemám, protože její prsa a rty sou fakt děsivý, ale aspoň se nechovala jako totální kráva. Na Sugar jsem se těšila, i na Stephanii, ale osud chtěl jinak. James hodně zhovadovatěl, takhle zpětně mě mrzí, že jsem k němu v Mikronésii chovala sympatie, vlastně jsou si dost podobný s Russellem. Nevím, jak se mi bude dívat na další sérii, protože nějak nemám chuť poznávat nové Survivory. Mezi nejlepší momenty určitě patřilo upálení Russellova klobouku, J.T. milostný dopis, Parvati používající dvě imunity, blinsidy na kmenové radě. Oblíbený komentář: Tom Riddle, Djoker. ()

Reklama

Reklama