Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele AntonG. k tomuto seriálu (13)

Kdo přežije (2000) 

Tady musím rozdělit hodnocení reality show jako celku za všechny sezóny (viz. výčet herců) a hodnocení 1. sezóny (viz. alternativní název. Pokud jde o hodnocení za všechny sezóny, tak je to jasných 5*, žádná jiná reality show jako celek se mi tak nelíbila a i po 20ti sezónách mne stále baví (i rozčiluje).____ Pokud jde o 1. sezónu, Borneo, tak dávám jen 3*. S odstupem času musím říct, že začátek byl poněkud slabší. Evidentně se tvůrci teprve rozkoukávali a tak některé věci tu jsou poměrně krkolomné. Jednak se tu neustále vše vysvětluje, některé aspekty hry nebyly ani zdaleka plně vytěžené (hlavně v první půli totálně debilně sestříhané a zrežírované soutěže, některé rady byly poměrně zmatené než Probst získal půdu pod nohami), soutěže docela nevyrovnané (ta s těmi kamerami byla snad nejhorší v historii soutěže) a vyhlášení vítěze bylo přímo zmrvené. Ale jako pilot to ušlo:) Nicméně proč se k tomu i po letech vrací mnozí k jako k nejepší sezóně upřímně nechápu. ()

Afrika (2001) (S03) 

Samotný Jeff Probst tuhle sérii nemá zrovna v lásce, ale dle mého zas tak špatná není. Jedna z mála sérií, kde mne neiritoval výherce. Oblíbenci: Ethen, Lex, Tom Neoblíbení hráči: Brandon Kočka série: Kelly ()

Markézy (2002) (S04) 

Tradičně mne naštval vítěz, ale ani další finalista mne nijak netěšil. Poprvé se ukázal Rob, dle mého tedy nepředvedl moc dobrý výkon (jak ve výzvách, tak v taktice... a to že je to namyšlenej hajzlík ještě nechávám stranou). Oblíbenci: Kathy, Gina, Paschal Neoblíbení hráči: Rob, Shean, Sarah (ta se mi znechutila už při příjezdu k ostrovu, rekord:D) Kočka série: Gina, Neleh nebo Tammy? Teď už si nejsem jistý. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Další série, co jsem viděl už před nějakým časem a moc dobře si ji nevybavuji. Nicméně je fakt, že obsazení tentokrát bylo poměrně slabé, nenašel se nikdo, komu bych fakt fandil. S vítězem a finálem vůbec jsem relativně spokojen, i když popravdě, ty prachy nepotřeboval:D Oblíbenci: hmm...hmm...asi mi nevadil Brian, Ken a Jake Neoblíbení hráči: Shii Ann, Kočka série: asi nic dle mého gusta:/ ()

Amazonie (2003) (S06) 

Fajn série, ale jako obvykle, finále jsem nezachápal a vítěz mne naštval. Ach jo, proč to vždy vyhraje ten, komu jsem to vůbec nepřál?:( Smekám před Christy jak si se soutěží poradila i jako hluchá, a kromě toho to byla i s přehledem nejsympatičtější postava série. Btw. všichni tu chválí Roba a jeho strategické schopnosti... no, dle mého si to naopak místy podělal, protože v poslední třetině soutěže začal zbytečně zmatkovat. Oblíbenci: Christy, Butch Neoblíbení hráči: Jenna, Rob, Heidi Kočka série: Jenna ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Jedna z mála sérií, kde jsem nebyl zhnusen vítězem. Sice mohlo to být lepší, ale v rámci možností to ještě dopadlo dobře. A tématické ladění do pirátských válek mělo taky něco do sebe. Oblíbenci: Rupert (na první pohled na mne zapůsobil spíše ve smyslu WTF, co je to za divného hipíka, ale pak se pro mne stal legendou soutěže na úrovni Yau-Mana), Sandra, možná i Darrah a Andrew, Neoblíbení hráči: Jon Fairplay (není co řešit...), Osten (osvalený ustrašený slaboch), Lilian (tady je to u mne poněkud sporné, protože místy měla mé sympatie... ale čím dál víc mi ke konci lezla na nervy. Navíc nikdy nedokázala uvolnit atmosféru, vše brala hrozně vážně a osobně, ještě jsem v Survivoru neviděl nikho, kdo by byl tak šířil depresivní náladu) Kočka série: Darrah ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Nejméně oblíbená řada moderátora soutěže, Jeffa Probsta. Roba a Amber už jsem znal ze dvou řad Amazing Race, takže zde jsem se jen utvrdil v tom, že Rob je mi extrémně nesympatický hajzlík. Nicméně přiznávám, že ve výzvách tady neměl konkurenci, naprosto jim dominoval. V závěrečné třetině soutěže mne i štval, že se na těch málo radách, kdy se mohli zbavit těch silných, radši zbavili těch slabých. To mi hlava nebrala. Jednu hvězdu dolů dávám za opakování soutěží z minulých řad. Ach jo, to fakt nejsou schopni nic nového vymyslet?:/ Jinak mi přišlo zajímavé, že lidé, kteří byli silní ve svých předchozích řadách tady byli dost slabí (např. Ethan) a naopak (takový Rob ve své minulé řadě rozhodně nezářil a tady to bylo úplně jiné kafe). Vítězem jsem byl tradičně zklamán, nicméně tady už jsem předem věděl, kdo bude ve finále, takže jsem se s tím dokázal jakš takš vyrovnat:) Jinak tu máme asi nejzbytečnější finální kmenovou radu v hitorii soutěže. Ale zase jim to alespoň dali sežrat:D Oblíbenci: Rupert!!! (pro mne legenda soutěže na úrovni Yau-Mana), Lex Neoblíbení hráči: Rob (tohohle maníka fakt nemám rád už od Amazing Race, kde jsem ho viděl dříve), Jerri, Richard Kočka série: Amber ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Zvláštní série... nebýt finálové rady, tak by mi ani moc nevadil vítěz, ale tam si mé sympatie nezískal/a, právě naopak. Oblíbenci: Chad Neoblíbení hráči: Eliza, Ami Kočka série: těžko říct... Eliza? ()

Palau (2005) (S10) 

Celkem fajn série, s docela zaslouženým vítězem. Popravdě, kdyby vyhrála ta osoba, co nakonec skončila na 2. místě, tak už bych asi na Survivora zanevřel... Nicméně o dost více jsem to přál osobě, co skončila 3. Ale bohužel, během posledních 2 dílů se dopustil úplně zbytečných chyb, důvěřoval nepravé osobě...Jedna ze sérií, kde se casting vydařil. Oblíbenci: Ian (především), Tom, Angie, Stephanie Neoblíbení hráči: Coby, Katie, James Kočka série: Jenn ()

Panama (2006) (S12) 

Hmm, popravdě už si tuto řadu moc nevybavuji. Snad jen že jsem fandil Terrymu a že Shanovi sem tam pořádně hrabalo. Oblíbenci: Terry, Austin Neoblíbení hráči: Cirie Kočka série: Misty nebo Danielle, už si nevzpomínám:) ()

Fidži (2007) (S14) 

Nechápu nižší hodnocení, přinejhorším druhá půle má grády. A jak se na to tak zpětně dívám, tak jedna z mála řad, kdy jsem byl, v rámci možností, spokojen s vítězem. I když můj největší oblíbenec to nakonec nebyl. Oblíbení soutěžící: Yau-Man, Earl, Neoblíbení soutěžící: Dreamz, Cassandra ()

Čína (2007) (S15) 

Tahle řada se mi moc nelíbila...prostředí mne nezaujalo a soutěží byli snad až na jednu, dvě výjimky nesympatičtí. A vítěze jsem nepochopil...vždyť ten soutěžící vůbec nic neměl pod kontrolou, ačkoliv to furt říkal. Naopak udělal přinejmenším jednu z nejméně logických věcí v historii soutěže (SPOILER ať si říká co chce, ale dávat Jamesovi odměnu, když on si mohl v pohodě zajistit i tu druhou, což ostatně udělal, byla stupidita nejvyššího rázu. Prý tím získal nad hrou kontrolu, no OMFG LOL...KONEC SPOILERU). Oblíbení hráči: Amanda, James, Frosti Neoblíbení: Courtney, Todd, Peih-Gee, Jean-Robert ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Nejoblíbenější hráči: Amanda, Yau-Man, James .Neoblíbení hráči: Fairplay, Alexis, Jason SPOILER Ach jo, ona to snad nikdy nevyhraje. Nepochopil jsem to v Ćíne, nepochopil jsem to ani nyní. Je mi ji už docela líto...:( KONEC SPOILERU ()

Reklama

Reklama