Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Dienzenhofer k tomuto seriálu (37)

Borneo (2000) (S01) 

Dirk je totální hlava vymletá, maximálně se v ní nachází nějaký náboženský kecy a nebyl ani dost chytrý na teologa, takže dement jak má být. Joel sexista a despota, nic víc, nic míň. Gretchen, nechápu proč se tam hlásila, když neměla v úmyslu uzavírat spojenectví WTF.  Gregg, vyhulenec, úchyl a blázen, ale mě docela bavil a mluvil občas docela rozumně. Jenna L. pěkně otravná kráva, plačka, vyďeračka, ale asi největší stratég z Pagongu. Gervase také sexista, ale byl místy vtipný a mluvil docela někdy rozumně. Colleen není zrovna nejbystřejší a její popularita je mi záhadou, ani nebyla moc hodná byla docela tvrdohlavá a občas lstivá, jako Jenna L. Sean je ze začátku dement, ale byl docela sympaťák a upřímně jeden z nejrozumnějších lidí co byli na ostrově. Susan totální vidlák a blázen, velký pokrytec, hysterka a má očividné problémy s hněvem- potřebovala by prášky. Rudy je baller a jemu bych ten milion přál nejvíce, dodržel vždy své slovo, ze začátku outsider, ale později se vyšplhal na vrchol potravního řetězce, také velmi strategická hra na tu dobu. Kelly velká huba, holé neštěstí, ikdyž ten milion skoro vyhrála, díky bohu že ne, pokrytec a docela lempl v některých aspektech, hlavně její sociální hra byla levná, však našli se hlupáci co jí na to skočili. Richard klobouk dolů, jeden z nejlepších vítězů co tu kdy byl, skvělá sociální hra a skvělá osobnost, smysl pro přežití, byla se na něj radost koukat.  TOP150: Richard, Rudy, Sue, Colleen, Kelly Wigl., Gervase, Jenna L., Greg ()

Austrálie (2001) (S02) 

Kimmy- šílená vegetariánka, ikdyž má velký kozy, tak svoji agresivitou a radikálností všechny otrávý, ale je nutné říci, že oproti jiným řadám je to ještě klidný člověk. Michael, mešuge už byl tehdy a upřímně nepřekvapuje mě, že je pedofil, když byl ještě reverend. Jeff, zábavný, charismatický, byl to taky zdatný manipulátor a měl hru pod palcem, však měl smůlu, naštěstí tenhle koncept hlasů co Jeffa vyřadil, se změnil. Alicia horká hlava, však tělesně zdatná a poměrně silná osobnost, což právě komplikovalo vždy její strategii, taky jsem nemohl uvěřit, že jí bylo 32. Jerri, taky horká hlava, co jí zlomilo vaz byla její osobnost a tvrdohlavost, však oproti jiným záporákům je jako Matka Tereza. Nick, realně pamatuje si tohohle týpka někdo? Já vím že byl pěkně líný a nevírazný. Amber absolutně nevýrazná a nijak zapamatovatelná, však v All Stars ukázala, že dokáže být velmi silná a dominantní, ale její účast jsem teda nechápal. Rodger hodný starý rybář Santiago, měl asi největší smysl pro přežití společně s Colbym. Elizabeth roztomilá mladá dáma, však co se týče přežití, moc to nezvládala, ale ve výzvách byla platná, škoda že se nikdy nevrátila, ale má miliony, dobře pro ní, jí jsem ten milion přál nejvíc. Keith, neumí uvařit rýži, ale hlavně že je pan kuchař, asi jeden z nejhorších hráčů v TOP 3, strategie sama o sobě dementní, takže vlastně žádná. Colby, fyzicky dominantní, strategicky příšerný, ale sympaťák, měl dobré srdce a zasloužil si to víc vyhrát než druhý finalista. Tina, méně mě blízká strategie, Rich byl agresivnější a ráznější, vítězka proklouzla, ale vlastně díky ní vznikl nový styl taktiky a udala směr v příštích řadách. Oblíbenci: Elisabeth, Rodger, Colby, Alicia, Jeff- Antagonisté: Jerri, Mitchell TOP150: Jerri, Colby, Tina, Elisabeth, Amber, Alicia, Jeff V., Kimmy, Skupin ()

Afrika (2001) (S03) 

Silas- ultrasviňák, který je pěkně nechutný a otravný, jsem rád že mu zatli tipec tak brzo. Lindsey- otravná malá holka, která jen bulí a neustále si na něco stěžuje, hlavně mě bavila ta jejich skupinka dementů se Silasem. Clarence- sežere konzervu a ještě se to nestydí hodit na polomrtvou účastníci a ještě se ho pak banda dementů jde zastávat, hlavně že to byl Tiny favorit, to je asi nejvýznamější co udělal, že vlezl do prdele Tyně před natáčením. Kelly pěkně šáhlá, podle ní je introverce nemoc, spíš ona by potřebovala pilulky a nějaký vzdělání. Brendan zrádce a pěkněj otrava, toť vše. Frank baller a docela sympaťák, však kmen byl na trochu jiný vlně. Kim P. pěkná holka, ale nic jinýho si nepamatuju. Teresa poměrně populární, ale mě nijak extra neoslnila, hlavně kvůli tomu, že hodila Franka přes palubu. Big Tom asi můj nejoblíbenější účastník, mám rád že řekne všechno na rovinu a jeho tanečky, však aliance ho měla za hrozbu. Lex totální psychopat, kterého rozhodí dva hlasy a začne hon na čarodějnice a ta jeho falešná upřímnost, to mě na něm sralo nejvíc. Kim J. finalistka a vlastně nevím co udělala, kromě očerňování Toma na konci, fakt geniální strategický plán urážet člověka, který ti má dát milion. Ethan prostě borec, čestný, upřímný, ale ne naivní, dokázal poměrně i někdy strategicky kličkovat. Oblíbenci: Ethan, Tom, Frank, Kim P., Teresa, Lex- Antagonisté: Silas, Brendan, Kelly, Lindsey TOP150: Tom B., Lex, Ethan, Teresa ()

Markézy (2002) (S04) 

Gabriel naivní a absolutně šílená strategie, sám se popravil. Gina milá holka, však měla extrémní smůlu, ale mě se vždy líbila víc než Kathy, ale co už. Boston Rob v téhle sezoně totální had, ale načrtnul, jak by se tato hra měla hrát, však Tagia Aliance Vol 2 ho dostala. John=Richard Hatch leader, ale docela manipulátor, ublíženec a hysterka. Zoe=Kelly W. zráde a začal ostatním podlézat, však nikoho neobelhala. Tammy=Sue babochlap, s nervama a nečekanými výbuchy vzteku, navíc s velkou dávkou pokrytectví. Rob D.=Rudy čestný chlap, který dodržel vždy své slovo, však bohužel si ho nikdo nepamatuje. Sean R. pokrytec, hysterka, uplakánek, strašně mě sral a neustále, když měl jít, tak vždycky musel mít dramatické výstupy, tak otravný...... Paschal velmi dobrý taktik, ale kameny mu zlomily vaz, takže bohužel nevyhrál, ale nebýt těch kamenů, tak je jasný vítěz. Kathy, měla štěstí narozdíl od Giny, ale hrála taky velmi strategicky, však měla problém zachovat chladnou hlavu, taky založila alianci, která převzala moc a ne Vecepia. Neleh docela nepopulární, ale mě bavila, i přes některé divné momenty s bonbonem, však rozhodně, lepší než druhá finalistka. Vecepia absolutně nejhorší vítěz, otravná, nudná, přelétavá ani ne moc dobrá diplomatka, však uraženost poroty dosáhla nebeských výšin v čele s Tammy. Oblíbenci: Paschal, Kathy, Gina, Neleh- Antagonisté: Rob(kokot z Bostonu), Sarah (plastická držka), Sean(uplakánek) TOP150: Rob M., Kathy, Sean R., Vecepia, Paschal, John C. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Stephanie pěkná holka, ale extrémně mrzutá, takže to jí stálo krk. Robb zloděj banánů, horká hlava a docela pobavil svojí demencí, ale potkat bych se s ním nechtěl. Shii Ann asi jeden z nejdementnějších tahů všech dob, hlavně nechápu čím si zasloužila být v All Stars. Erin velký kozy, všechno co si pamatuju. Ken hlavní rival zloděje banánu, taky nechápu proč mu tleskali , když řekl že je policista, jakože to je nějaké úctyhodné povolání. Penny spekulátorka a příživník, bylo jasné že  zradí svůj kmen, proto nechápu proč šla Erin a ne Penny, celkově Suuk Jai banda dementů. Jake asi jeden z nejhorších vůdců, pro mě nepochopitelně nejpopulárnější účastník sezony, nikdy jsem nechápal jeho logiku a taky jeho protěžování Penny. Ted hašteřivý, agresivní a ublížený, hlavně teda v porotě, kde extrémně záviděl Brianovi a Clayovi, nedokázal přiznat chybu, ale byl aspoň docela pracovitý. Helen agresivní mariňačka, která byla docela sympatická a člověk jí sem tam fandil, však iluze se rozplynula, když byla v porotě, víc ublížený projev jsem neviděl, i v Reunionu byla napružená a ublížená, že se někdo nedokáže přes svoje ego přenést po 6 měsících, tak potěš koště. Jan zmatená, chodila po ostrově jakoby měla otřes mozku, však vydržela hodně dlouho, ale byla spíše jako příživník, co je nejhorší, že kdyby byla ve finále, tak by to pravděpodobně vyhrála. Clay lenoch a nemakačenko, však někteří lidé mají automaticky v hlavě, jakmile vlastníš restauraci, tak máš miliony viz. Helen a Ted, takže být tam s těmahle kokotama, tak se na práci, taky vyseru. Brian, jeden z nejlepších a nejkomplexnějších vítězů a ať si porata říká co chce a jeho osobnost je taková jaká je, však rozhodně sympatičtější než Parvati nebo Todd. TOP150: Brian, Shii-Ann, Helen ()

Amazonie (2003) (S06) 

TOP150: Rob C., Jenna M., Heidi ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

TOP150: Rupert, Sandra, Jon, Savage, Burton ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Nejhorší TOP 3, Richard je bůh, Rupert je borec, Mariano a Amber škoda slov. ()

Vanuatu (2004) (S09) 

TOP150: Eliza, Ami, Chris, Rory, Twila ()

Palau (2005) (S10) 

TOP´150: Stephanie, Tom W., Bobby Jon, Ian ()

Guatemala (2005) (S11) 

TOP150: Rafe, Judd, Danni ()

Panama (2006) (S12) 

TOP150: Cirie, Shane, Danielle, Terry, Arras ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

TOP150: Parvati, Ozzy, Jonathan, Yul, Candice ()

Fidži (2007) (S14) 

TOP150: Yau-Man, Dreamz, Earl ()

Čína (2007) (S15) 

Fakt ne, kde na takový kokoty chodí??? Todd je pěkný had... Amanda ani nemluvím, typická svině pro kterou lidi jsou jenom služby, ale v dnešní době jsou takové svině populární a lidi jako James a Rupert jsou linčováni za to jaký jsou autentičtí a skuteční, falešná píča je asi lepší no.... Courtney byla po celou dobu velmi nesympatická, však na konci ukázala charakter a byla z té trojky nejsympatičtější..... PG je otřesný člověk, který je nesmyslně populární, jenom její hlas ve mě vyvolává tlak. Erik typický patolízal, který bude lézt všem do prdele aby se zachránil, opravdu příšerná vlastnost. Ještě mne překvapuje že někdo neměl rád pana Kuře, doslova ten týpek tam byl jeden díl a sotva něco řekl, tak jak do prdele může si na základě toho vytvoři názor a upřímně si myslím že člověk z takovýmto názorem je trochu jednouší. Jamie se hrabe v cizích věcech, i tak je populární, komukoliv byla sympatická, tak je u mě podprůměrná existence.  TOP 150: Amanda, James, Courtney, Todd, PG ()

Mikronésie (2008) (S16) 

2. rage quit pořadu. TOP150: Erik, Nathalie, Jason ()

Gabon (2008) (S17) 

Nejlepší vítěz, kterého si můžu přát, tento pocit mne bude dlouho hřát. PS: Randy je frajer TOP150: Sugar, Randy, Kenny, Corinne, Bob ()

Tocantins (2009) (S18) 

TOP150: Coach, Tyson, JT, Stephen ()

Samoa (2009) (S19) 

Vítěz WTF. Russell je největší hráč v historii Survivora, nechápu jak někdo jako Tom Riddle, může tohle převrátit o 180 stupňů WTF brácho. TOP150: Russell H., Laura M., Nathalie W. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Za 1. ujasněme si jednu věc Johnny Fairplay, Russell > Sandra- vždy vyhrála naprosto omylem. Parvati zajímavý hráč, ale byla tuhle sezonu spíše příživník. Rupert je sympaťák, ale je jasně loutkou Sandry, která ho donutí vždy udělat to co chce ona. Russell je frajer, ale tady byly momenty kde mě trochu zklamal. Trochu mě štve že nedokázal přijmout prohru, ale porota byla extrémně ublížená v čele s Rupertem a Danielle. Chyběl mi starý Coach, ale ten nový je sympatičtější. Jerri dobrá holka a docela sympaťačka, ten hate byl v minulých sezonách docela neoprávněný. Vítěz je takový jaký je, ale lepší než Parvati. ()

Reklama

Reklama