Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozorne si prečítajte obsah a pozrite galériu, aby ste vedeli, do čoho idete. Ešte si to pre istotu zdvojnásobte, aby ste aj tak neboli prekvapení. Crowe je v tomto filme totálny magor a prenáša to na celú svoju brainwash partiu. Boj za rasovú čistotu Austrálie je intenzívna, krutá, nekompromisná jeden a pol hodinová brutálna bitka na nože, ktorá by mala otvoriť oči všetkým rasistom po celom svete. Ona by ich ale v ich vyčínaní možno ešte viac podporila. Neviem. Po 10tich rokoch sa na to chystám znova, mám DVD. VIDENÉ ZNOVA: Australian history X a Mechanický klokan v jednom, možno trochu menej okázalom a komornejšom vydaní. Scenáristicky nie príliš dotiahnuté, kde zmizli napríklad číňania? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poselství? Těžko. Brutální sonda do života těch nejméně nebezpečných pravicových extrémistů? Bezesporu ano. Sonda velmi výživná, přes hodinu a půl na okraji společnosti...přesněji na pravém okraji společnosti. Herecké výkony povedené, příběh patřičně vyhrocený, výborný protipól hereckého rozsahu Jacqueline McKenzieové v porovnání s milující matkou, kterou hrála v apokalyptickém dramatu Na Břehu. Takže, má v sobě tenhle film něco hlubšího, jako třeba American History X nebo je jeho cílem jen a pouze šokovat? To kdybych věděl...nerozhodnost hodná Merkurova znamení strikes back:) ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O skinheadech si myslím svý. Podle mého je to banda rváčů, kterým nejde o nějaké ideály, ale pouze o to porvat se a někomu dát přes držku. "Romper Stomper" to tak taky ukazuje. Celá banda holohlavců jde slepě za svým guru Hondem, kterému možná jde o něco víc, než o rvačku. Z celého filmu je cítit, že není pro prachy. Za to tvůrce chválím, ovšem nedokáži popřít určitá fakta. Diletantská kamera, která připomíná spíše amatérské video pouličních rvaček, než regulérní film. Herecké výkony kromě Russela Crowea a Daniela Pollocka - mrazivých a přesvědčivých, jsou toporné a značně ochotnicky amatérské. Nechápu pouze zdejší přirovnávání Croweova Honda k jeho poldovi z "L.A. Confidential". Ten je sice drsný a práva se domáhá někdy dosti nezákonných prostředků, ovšem je to férový chlap a určitě postava více kladná než záporná. Ovšem jeho Hondo je dobytek se vším všudy, zákeřný, krutý a podrazácký hajzl a nejtemnější postava celé Russelovy kariéry. Do poloviny filmu chybí příběh, který má však zajímavé vyústění. Konec je nejspíš na filmu to nejlepší. Přesně takto jsem si přál aby to skončilo. A nechápu rovněž to přirovnání k "Mechanickému pomeranči". Ten sice překročil ve své době značné tabu co se týče násilí a nahoty, je však spíše filozovickou výpovědí o člověku, jež se stal obětí systému. Kdežto "Romper Stomper" je sice dobrá, drsná, syrová a zábavná podívaná, ale není to nic jiného, než brutální sonda mezi skinheady z jednoho Melbournského předměstí. Nic víc, nic míň. 65%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film s velice drsně vyhlížejícím Crowem. Pořád jsem slyšel že je to trochu jako Mechanický pomeranč, ale nenechte se mýlit Romper Stomper má do brutality pomeranče dost daleko. Jasně že tam ty bitky jsou a ze začátku jsem extrémně fandil Vietnamcům až pozdějc se jaksi šlo trochu ztotožnit s hrdiny (to už bitky vymizely z příběhu) a říkám vám že Daniel Pollock zahrál výborně (jenže Crowe má holt to cool tetování na ruce a vypadá fakt drsně). Pokud vám nevadí že, si půlku filmu přejete aby hlavní hrdiny už konečně někdo zabil mohu Romper Stomper doporučit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Předobrazem Handa (Russell Crowe) byl vůdce Melbournských skinheadů Dane Sweetman, který si v době natáčení odpykával ve věznici Pentridge doživotní trest za vraždu. (ČSFD)
  • Proti londýnské premiéře protestovala Anti-nacistická liga. (pornogrind)

Reklama

Reklama