Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Exorcist z roku 1973 je jedním z nejlepších hororů a musel ho vidět každej hororovej fanoušek. Dvojka je téměř odpadová záležitost a možná i proto jsem se do trojky nikdy nepuustil. O víkendu jsem ale na internetu četl článek. Cituji ,, Hororová streamovací platforma Shudder momentálně vydává dokumentární sérii 101 Scariest Horror Movie Moments. U této příležitosti padla na twitterovém účtu Shudder otázka, který jump-scare je podle uživatelů tím nejlepším. Přes dvě stovky lidí z řad hororových fanoušků a fanynek přispěly do diskuze, v níž se některé tituly – a především pak jeden konkrétní – opakovaly dost často na vyvození jasných závěrů. Lidé vyděšeně nadskakovali například u Čelistí, konkrétně u slavné scény, kdy se v děravém lodním trupu zjeví hlava zesnulého rybáře. Velmi účinnými lekačkami podle hlasujících disponují také první Vetřelec, Pátek třináctého, Věc, Kruh, found footage horor REC, Sinister, Insidious či seriál The Haunting – Dům na kopci. Všechna tato díla, jejichž názvy se zmiňovaly opakovaně, se ale musí sklonit před Vymítačem ďábla 3. Zde se odehraje legendární a po právu oceňovaná lekačka, která ve zmíněné diskuzi ukořistila více než čtvrtinu hlasů a v cinefilních kruzích jí rovněž náleží výsadní postavení".  Samozřejmě tam bylo i video té konkrétní scény (lekačky). A tak jsem se rozhodl, že třetího exorcistu risknu. Navíc i zdejší hodnocení naznačovalo, že by to nemusel být takovej průser jako dvojka. Teď už k filmu. Kdybych nevěděl že jde o The Exorcist 3 tak si myslím, že koukám na nějakou detektivku. Až na tu zmiňovanou lekačku a posledních pár minut to nemělo s hororem skoro nic společnýho. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Jak známo, druhý díl Vymítače ďábla, byl opravdu slabou kaší oproti mistrovskému originálu! A dal by se označit i za zcela zbytečné pokračování... Třetí díl však již navazuje na díl první, kde ďábel přebývá v těle otce Karase, který po svém obětavém činu, kdy převtělil ďábla z Regan na svou osobu a poté vyskočil z okna a kutálel se po dlouhém schodišti se po 15 letech komatu, probouzí ke svým další brutálním činům! Za začátku tedy není jasné, zda-li je to opravdu on nebo jen nebezpečný psychopat uvězněný v cele, avšak sám později vyzradí svůj počin o ozdravení skoro mrtvého těla otce Karase, kterému ovšem nikdo nechce věřit! Atmosféra je zde opět velmi tíživá, naprosto šokující momenty zde nechybí a samotná scéna vymítání je opravdu děsivá stejně jako oči ďábla ve svém novém těle! Úctyhodné pokračování... 90% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět jako v případě dvojky se jednalo o nastavovanou kaši, kdy zaměření bylo jen na jinou postavu z kultovní jedničky. Kromě skvělé scény, kdy babka leze po stropě a charismatickému Georgei C. Scottovi Exorcista III nepřináší nic. Ani napětí, ani zábavu a už vůbec ne pocit strachu. Kromě zmíněných dvou bodů mě potěšila v úvodu jen ústřední melodie a přítomnost Brada Dourifa. Jinak jde i zbytečnost a mělo zůstat jen u jedničky, která ve své době byla geniální. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem přeskočil a nemám v plánu jí někdy vidět a po dlouhém zvažování jsem si řekl, že ta trojka vypadá fakt zajímavě a tak jsem to s ní riskl. Zajímavá zápletka a jméno W. P. Blattyho u režie i scénáře by přeci jen mohla být záruka jistě kvality. Ovšem nakonec jsem byl zklamán. Na začátku sice zazní legendární hudební téma jedničky a natočeno je to docela dobře, zbytek ale pokulhává. Strašlivě dlouho se tam nic neděje a když se tam konečně něco dít začalo, přistihl jsem se, že už mně to vlastně přestává zajímat. Je tam sice pár dobrých momentů, jako třeba důchodkyně lezoucí po stropě a všechny scény s Bradem Dourifem (výslechové), který opět předvedl parádní výkon a v těchto chvílích má film i vcelku solidní atmosféru. Jinak je to ale dlouhé a totálně nezajímavé. Jako detektivka je to nudné zklamání a vymítání jsem žádné nepostřehl. Ale těch pár momentů to docela vytáhlo, škoda, že jich nebylo víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)
  • Tento film bol zapnutý v apartmáne sériového vraha Jeffreyho Dahmera krátko pred útekom jeho poslednej (takmer) obete menom Tracy Edwards. Edwards bol prvou osobou, ktorá prežila jeho útok. Po úteku priviedol do apartmánu políciu, ktorá Dahmera zatkla. (Marceloo)

Reklama

Reklama