Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z pitvoření diblíka z povolání Jitky Molavcové mě berou všichni čerti i jindy, kulisy mi nepřišly papundeklové, ale přímo umakartové (však taky 1982) a televarietní tanečky i pekelně estrádní přehrávání všech ďáblic mě dost štvaly. Nemluvě o již tenkrát spolehlivě otravném Trávníčkovi. Ale za tu „hlavu vyčouzenou“ (pan herec a pan čert Petr Nárožný) a taky za pár originálních hlášek typu: „No to snad není možné! Čert nese čerta do pekla!“, nakonec budu milosrdný a ze dvou tfujtajbl hvězd vyčaruju, hajdula-pajdula, hvězdy tři. Ať mají čerti čím platit ty své dluhy (viz Čert mi to byl dlužen!) A jako správný gentleman se se čtenářkami komentáře rozloučím slovy klasika, Josefa Dvořáka v roli čerta Bohouše: „Kopyta líbám, dámy!“ :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel...tahle pohádka má sice ambice zabodovat u dětí, o čemž svědčí množství malovaných kulis a písniček, ale nedaří se. Ani by nevadilo, že jednotlivé songy mají infantilní text. Horší je, že to nejsou vyloženě pohádkové songy a pro děti dost těžkopádné. Písnička do pohádky musí být jednoduchá a hlavně veselá, což se daří asi tak z poloviny. A pak ty kulisy. Prosím, hezky malované obrázky děti zaujmou, ale tady chybí poličky, kotel, skříňka na knihy, to vše mají nahrazovat namalované kulisy. A navíc chybí pořádná dějová linka. Tohle je spíše nějaké čertovské rošambo. Hajdula pajdula! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch tuctovějších studiových osmdesátkových "pod hodinu" pohádek obložených papírovými kulisami a proložených spoustou písniček, které jsou podstatně slabomyslnější a nevýraznější než třeba v Co Takhle Svatba, Princi. A kriticky vzato, i ty písničky jsou spíš do hudby mluvené slovo. Za zapamatování nestojí skoro nic, kromě toho, že tu moderní čertice trsají na disko hudbu, a že tu Jitka Molavcová, Naďa Konvalinková a Jana Paulová vypadají velmi mladě (však taky 1982;)) a nosí vcelku přiléhavé overaly:) Není to nic, co by uráželo, a ve své třídě je to čistý průměr, takže asi 50%. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama