Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (447)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjá, čerti se nepitvoří, byla tahle pohádka vůbec natočena u nás?! A jde to, ne že ne. Taky satirický tón není v českých pohádkách nic nového (S čerty nejsou žerty, Co takhle svatba, princi?), nemluvě o písničkách, které tady byly navíc trhlé a parodické. A k tomu konečně hrůzný i lidský Lucifer Ondřeje Vetchého a jeho varování před těmi, co nám slibují ráj na Zemi. Ještě si to tak, pánové Najbrte, Geislere a Hodane pamatovat, ale i tak díky za nejlepší českou pohádku minimálně za deset let! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čím delší, tím horší. 1) Zpočátku jsem zajásal. Pojetí pekla, herecké obsazení a pěkné písničky jsem bral jako závdavek na pouti za lepší pohádkou. Bohužel druhá půlka už nepřinesla nic nového a jen nudila a nudila._____ 2) Pokud jde o nápady i realizaci, má pohádka tak padesát let zpoždění. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Všichni tam v podstatě byli jako pitomci, to si nejsem jist, jestli je ten spávný pohádkový motiv. Zpívaný části, kterých sice nebylo tolik jsem protrpěl. Politické jiskření je tady do očí bíjící a ač rozumím tomu, že pohádka v sobě něco takovýho může mít , tak já bych si v současný situaci alespoň o vánočních svátcích odpočinul od politický najlevárny, ale bohužel není mě souzeno, ale tak alespon, že radek99 je nadšen. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedenějších českých nových pohádek přidala i špetku politické satiry, ale i v dalších ohledech má celkem solidní scénář. Obsazení je výborné, takže mě bavilo sledovat i většinu vedlejších postav a nakonec vlastně ani ty písničky nevadily. Celé je to i pěkně svižné, takže jsem vánočně přimhouřil oko (70%). ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Doprkennýohrady, proč se tam zase zpívá? A proč to má hudební podkres jako z éry němýho filmu? Proč ke všemu ty punk-rockový riffy? A kdo se rozhodl obsadit do role Bonifáce Honzu Cinu? Nic ve zlým, Honzo, ale stejně jako já bych nemohl hrát superhrdinu, vy nemáte somatotyp, vy jste ektomorf (já endomorf) a do rolí princů, zachránců krásných děv a ochránců světa se prostě nehodíme. Naštěstí Judit, Vetchý a jemnounká připomínka toho, že ať už peklo bylo či nebylo... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. (ZHODNOTITEL)
  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama