Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

Poryv 

všechny recenze uživatele

John Travolta, Horečka sobotní noci (1977) versus Pavel Trávníček, Taneček přes dvě pekla (1982). Vlnícím se čerticím v upnutých, blyštivých sakumpacích chybí v pekle už jen barvy měnící parkety a nad hlavami pořádná diskokoule. Pavel Trávníček se v tomhle harému ocitá sice za trest, ale jak pravil klasik: “Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“. Zábavná nedělní studiovka, která dokonale plní účel = spokojeně trávit vepřo, knedlo a komparovat přítelkyni s Janou Paulovou. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tahle pohádka mi nabídla jeden z nejsyrovějších a nejděsivějších pohledů na Peklo. Je progresivně rozdělené podle genderu. V tom ženském bez ustání hraje disco, nebo televize s pořady, vedle nichž i Ordinace v růžové zahradě vypadá jako něco od Kubricka. V tom mužském vládne tupá byrokracie a všichni čerti se chovají jako idioti a mluví jako Pavel Liška, když idiota hraje. Chvilky čirého děsu vyplňoval zoufale mizerný Pavel Trávníček. Většina ostatních herců se s tou bídou svezla. Tak špatného Petra Nárožného jsem ještě neviděl a myslím že už ani neuvidím. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Vesnický mládenec Kája Fousek (Pavel Trávníček) je tak nafoukaný, že na tancovačce odmítá všechny dívky. A tak ho na tanec vyzve čertice Mefiska (Naďa Konvalinková) se kterou se protančí až do pekla... Taneček přes dvě pekla je vlastně docela povedená hudební pohádka se všemi klady a zápory, které k tomu patří. Vzhledem k tomu, že se jedná o televizní produkci, tak prostředí ve kterém se děj odehrává opravdu není bůhvijaké, takže co se výpravnosti týče, tak by takhle pohádka celkem pohořela. Naštěstí tady máme celkem slušný příběh o mládenci, který se postupně dostane do pekla I. kategorie (čertice) a poté do pekla II. kategorie (čerti). Ale zatímco první polovina filmu zaujme především svou disko atmosférou 80. let, tak ta druhá polovina odehrávájící se mezi poctivými českými čerty už stojí za to. Velkou zásluhu na tom má čertovské osazentsvo tvořené pěticí skvělých českých herců (Josef Větrovec, Josef Dvořák, Petr Nárožný, Viktor Preiss a Ota Jirák), kteří snímku dodávají, jak humor, tak chytlavé písničky ("Tak se čerte snaž"). Tím však nechci říct, že by představitelky čertic (Naďa Konvalinková, Jitka Molavcová, Jana Paulová a Karolina Slunečková) nebo samotný Pavel "Kája" Trávníček své párty odflákly, to rozhodně ne, ale čerti jsou holt čerti. Taneček přes dvě pekla je tak snímkem, který (jako každá správná pohádka) umí nabídnout slušnou porci zábavu, ale také ponaučení. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

rozhodně jedna z těch lepších studiovek a z ranku švihlých pohádek. Dokonce jsem ve zdraví přežila, že se tu tak mohutně zpívá, i když to disko je fakt šílené a i když Trávníček dost děsně přehrává. Ačkoli peklo první kategorie stojí za to, to pravé přijde až v kategorii druhé, neb "všichni" čerti (slovy čtyři plus jejich poněkud tupý šéf, který má ale zase nejlepší hudební číslo ("Haló, tady je Lucifer"), byť s mizerným textem) jsou výborní. Obzvláště mile překvapil Viktor Preiss - jednoho při tom až zamrzí, že takto komediálně střižených rolí měl docela málo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama