Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

David (Jiří Macháček) má jediný úkol: vyšetřovat paranormální případy. Jenže jemu se nechce. Tam venku jsou 80. léta a spousta otravných lidí, kteří jeden druhého oslovují „soudruhu“. A on stejně na žádné paranormálno nevěří. Raději sedí v pohodlí své kanceláře, tváří se, že pracuje na výzkumu satanistických odkazů v západní hudbě a užívá si poslechu elpíček, která nikdo jiný v republice nemá. Svět by byl krásný, ale ředitel Ústavu paranormálních jevů, jeho nadřízený, mu do kanceláře nasadí nového kolegu Vojtu (Jan Cina). A tento přemotivovaný nováček má mnoho řečí: jak je potřeba posouvat hranice lidského poznání, bla bla, věda prý ještě nemá odpovědi na všechny záhady světa, bla bla, a jak ho hrozně inspiruje nejnovější výzkum profesora Kogana s hypnotizéry na leningradské univerzitě. Tato nesourodá dvojice nemá na výběr a musí spolupracovat při vyšetřování bizarních případů, na které jsou všechny ostatní bezpečnostní složky ve státě krátké. A aby to neměla zbytečně lehké, na záda jí neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková (Anna Fialová) a zlatíčko Hora (Leoš Noha). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mnx k tomuto seriálu (3)

Ostře sledované UFO (2024) (E01) 

Jestli to má mít úspěch, tak už proboha ne upištěnou Fialovou, které jsem většinou nerozuměl ani slovo, a která se hodí tak do infantilních hovadinek na Primě. A ani Macháček mi v té roli úplně nesed. Už teď je jasné, že vedle jiných českých komediálních scifi (anebo spíš detektivek?) se to mohle moc vyjímat nebude, ale zkusím dát ještě šanci dalšímu dílu. ()

Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (E02) 

O něco lepší, než minule. Zmizela troška trapnosti a zbytečných scén, přibyla Addamsova rodina, ale stejně jsem moc vtipu nepostřehl. Tak aspoň nějaká okopírovaná artovost, i když zdaleka ne vymazlená. A taky záhada s poletující dcerou, která aspoň udrží diváka trošku v napětí, co se z toho vyklube za kulišárnu. ()

Copak je to za veksláka (2024) (E03) odpad!

Dobrý, stačilo. Macháčku, ten vtip si představuju asi úplně jinak. ()

Reklama

Reklama