Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

David (Jiří Macháček) má jediný úkol: vyšetřovat paranormální případy. Jenže jemu se nechce. Tam venku jsou 80. léta a spousta otravných lidí, kteří jeden druhého oslovují „soudruhu“. A on stejně na žádné paranormálno nevěří. Raději sedí v pohodlí své kanceláře, tváří se, že pracuje na výzkumu satanistických odkazů v západní hudbě a užívá si poslechu elpíček, která nikdo jiný v republice nemá. Svět by byl krásný, ale ředitel Ústavu paranormálních jevů, jeho nadřízený, mu do kanceláře nasadí nového kolegu Vojtu (Jan Cina). A tento přemotivovaný nováček má mnoho řečí: jak je potřeba posouvat hranice lidského poznání, bla bla, věda prý ještě nemá odpovědi na všechny záhady světa, bla bla, a jak ho hrozně inspiruje nejnovější výzkum profesora Kogana s hypnotizéry na leningradské univerzitě. Tato nesourodá dvojice nemá na výběr a musí spolupracovat při vyšetřování bizarních případů, na které jsou všechny ostatní bezpečnostní složky ve státě krátké. A aby to neměla zbytečně lehké, na záda jí neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková (Anna Fialová) a zlatíčko Hora (Leoš Noha). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Xspy k tomuto seriálu (3)

Ostře sledované UFO (2024) (E01) odpad!

Když už po prvním dílu víte , že scénaristé dokonale zahodili šanci využít plně potenciál látky kterou zpracovávají .Místo pseudo dokumentu o působení psychoenergetické laboratoře profesora F.Kahudy na pražské vysokoškolské půdě, který by zaručoval fakta i humor se autoři vrhli do prachsprosté parodické fikce . Důvody proč se má děj tohoto paskvilu odehrávat v reálném komunismu člověk těžko hledá ,zvlášť když tvůrci odmítají akceptovat i drobná dobová fakta.  Osazenstvo laboratoře je pak panoptikum samo pro sebe a parodická dvojice bratří výzkumníků či bengálského studenta na výměnném pobytu co neumí česky  tu parodují spíš dnešní realitu , než něco čeho jsme byli svědky tehdy . Tragédie je i bezbřehý angažovaný optimista J.Ciny citující encyklopedické poznámky k probíhajícím případům ... Inu vše by se dalo odpustit při troše chytrosti obsahu ale jak je vidět doposud se vše drží jedné šablony a jen se mění prostředí a výrazové pomůcky .... Popravdě vidět tohle u tvůrců letní filmové školy ,asi bych zatleskal .Ovšem tady za tím stojí profesionalové a rozpočet hrazený českou televizí .....a to už pak nevysvětlíte soudruzi ()

Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (E02) 

Forma v tomhle díle zvítězila nad obsahem .A asi bude problém ,že jsem v osmdesátkách vyrůstal a takovou haciendu plnou kýčů  tehdy neměl ani ten největší kolotočář co se u nás usadil .A docela mne štvala forma a rychlost rozuzlení pointy .... ()

Copak je to za veksláka (2024) (E03) 

Jestěd měl potenciál , i když bych řekl že polovinu interiérů natočili opět v ústředí parapsychologické organizace .Veksláci jako protivníci také nebyl nápad od věci ,ale ta omáčka kolem co měla emulovat děj a jakýs příběh ? .....A neříkejte, že  Macháček přijde zase s jasným rozuzlením deset minut před koncem dílu ... Viditelně nejlépe jdou scénáristům scénky z rodinného života aby ne "Ulice" je prostě česká škola kterou nezapřete :/ ()

Reklama

Reklama