Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Může to působit jako obrovský riskantní projekt. Asi ano, ale pouze v době, kdy se natáčela první série. Protože po odvysílání Pilotu se strhla lesbická lavina a každá čekala na další a další díly. Stala se z toho celosvětová závislost po ženách, co žijí sice v LA a mají, co chtějí, ale přesto to jsou ženy, co řeší problémy jako každá z nás. Řeší problémy mezilidských vztahů, nejenom lesbických. Je to typická ženská drbárna, kterou každá z nás potřebuje a když jí zrovna nemůže mít, podívá se na ní v televizi. Seriál skončil, jak víme, docela otevřeně, ale skončil. To je nejdokonalejší závěr seriálu - aby se o něm stále mluvilo a řešilo se - kdo jí teda zabil?! Tento seriál se stal kultem, není nadnesený, nepovyšuje se, je lidský, pravidelně protkán sexem a hlavně je, jako každý seriál, extrémně návykový! ()

KuZd 

všechny recenze uživatele

Pripomina mi to tak trochu serial Big Love. De facto se to toci okolo podobnych schemat, je to na podobne "brdo", akorat svet polygmamniho manzelstvi vystridal svet homosexualnich zen - a to je vlastne to jhlavni, co je odlisuje. Zatimco prvni rada byla celkem dobra s ucelenym dejem a mela spad. Druha rada byla velmi slaba - nic poradneho se tam nedelo, jenom hlavni hrdinky obcas vypluly na nejake teple lodi, nebo se zucastnili pochodu za prava teplousu, ale to asi tak vsechno. Hlavni dejova linie druhe rady byla co se tyka rozahu obsahla asi jako 3 dily prvni rady. Nejhorsi na druhe serii byla Jenny a jeji slzave oci v kazdem dilu umocneno jejimi trapnymi spisovatelskymi vizemi... Komu je serial urcen? Prvni rada je urcena urcite sirokemu publiku nezahrnujici jenom lesby a nadrzeny chlapy oproti tomu druha rada je bohuzel uz jen prave pro ne. Dals rady jsem uz radsi nesledovala. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Serial moderniho strihu z prostredi "jinak" orientovanych zen, urceny pro divaky bez predsudku... Predevsim pak vyzdvihuju pusobeni Kariny Lombard, ktera me osobne uvadi do naprosteho chaosu... :-) A jako nejkrasnejsi vyhodnocuju jednoznacne Lauren Lee Smith. Na tu se kouka jedna basen... A jeste upozornuju na perfektni soundtrack... Tak, a to je vsechno. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, protože je to možná jediné co z tohoto seriálu uvidím. Není to vyloženě špatný seriál a své fanoušky si určitě najde (nebo spíš už našel...), ale mě kombinace Sexu ve městě, Melrose place a třeba Californication, okořeněná "úžasným a strašně moc originálním" motivem lesbiček, nepřijde nijak oslnivá...ba naopak, je to jen další průměrný seriál řešící vztahy v prostředí (zkaženého) Los Angeles. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Moje nízké hodnocení nemá nic společného s faktem, že v tomto seriálu jsou (téměř výhradně) ženské hrdinky, že je primárně o vztazích ani s tím, že jsem chlap (naopak, pak by mě někdo tuplem mohl obviňovat z toho, že L Word protežuju kvůli lesbickým scénkám… a že už jsem na internetu taková obvinění vůči jiným viděl). --------------- Pro mě u NIKOHO nestačí jenom to, že je "homosexuál". Oscar Wilde byl teplý, ale byl to literární a jazykový (narážka nezamýšlena) génius. U většiny lidí je jejich homosexualita spíše vedlejším dodatkem v biografii - navzdory tomu, co se nám totiž snaží sdělit většina těch "pochodujících za gaye", sexualita člověka nijak nevymezuje. Mezi homosexuály je stejné množství chytrých i debilů jako kdekoliv jinde. To ale znamená, že sama sexualita člověka ani nijak nedefinuje. Nemůže. --------------- Věřte mi, i když to zní absurdně, v L Word je "pozitivní" charakteristika hrdinek víceméně jenom ta jejich lesbičnost ("pozitivní" v uvozovkách, protože sexualita by měla být naprosto neutrálním atributem) a když se projevuje nějaký jejich charakter, buď šustí papírem nevypsaného scénáristy (Shane - Bůh ví, že jsem ji zpočátku měl rád, ale od jejího drastického stočení směrem ke klišé a k "navenek-nic-nedávající-najevo-ale-stejně-podivuhodně-ukňourané drsňačce" jsem na ni získal skoro alergii) nebo jsou otravné ("manželské" duo Betty/Tina) nebo jsou to naprosto nejhorší a nejotravnější postavy v americké televizi, horší než Meredith, horší než kdokoliv. Ano, Jenny. NIKDY jsem k fiktivní postavě nezískal takový neskutečný odpor, takovou nechuť, takovou touhu po jejich rakovině… až zde. Jenny, "hlavní" postava seriálu, je upištěná, "procítěná", "rozervaná", pseudoumělecká štětka, která mě naplňovala nejen bytostným odporem, ale pocitem, že scénaristi tohoto seriálu jsou snad nejvíc misogynní lidé na světě. --------------- V průběhu skoro tří sezón se nic neděje (dál jsem to nevydržel). Tím, že je seriál v kategorii "drama", má v americké televizi danou tříčtvrtěhodinovou stopáž… jenže děje je v každém dílu tak na dvacet minut. Zhustit, zhustit, zhustit. A přidat skutečné, dobře napsané ženské charaktery, takové, které nebudou dělat ženám a lesbám zvláště špatné jméno. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Znělku seriálu vytvořila skupina Betty, jež má na oficiálních soundtracích několik skladeb a objevily se i v seriálu. (ČSFD)
  • Leisha Hailey se jako jediná z hlavních postav přiznala veřejně ke své homosexualitě. (ČSFD)
  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama