Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 006)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bourne ví, že nic neví. Pořád. V podstatě triviální špionážní historka zabalená do dynamického obalu těkavé ruční kamery, dramatické hudby a střihu o frekvenci mávání kolibřích křídel. Bezpochyby stylové, ale klobouk smeknu spíše před těmi, kdo dodají filmu adrenalin i energii tradičními postupy staré školy. Nemohu si pomoci, ale jako mýtus se mi tak spíše jeví sám Greengrass a jeho gloriola nadčasového režiséra vytříbené formy. Čtvrtá, už docela pochroumaná hvězda, je za úsporný výkon sibiřsky chladného moloďce Urbana. Ty moskevské taxíky vydrží víc, než Kostěj Nesmrtelný.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Bourne Supremacy - druhý díl série (třetí díl je nasnadě, i vzhledem k fantastickým tržbám v USA - aktuálně přes 170 milionů) je parádní .Akčními momenty, jako jsou souboje, klasické přestřelky a automobilové honičky (žádný strach, jedna naprosto úžasná na konci tady je:o), se zde sice hodně šetří, v podstatě všechny jsou vidět buď celé, nebo naznačené, v dlouhém traileru, ale to vůbec nevadí. Bourne Supremacy je sám o sobě jedná velká akce, celý film by se dal lakonicky shrnout do věty "Bourne pátrá a nahání agenty a agenti nahánějí Bournea :o). Příběh po úvodních deseti minutách nabere veliké obrátky, působí dojmem rozjetého stroje, který se ani na chvilku nezastaví a tenhle dojem umocňuje i fantasticky našláplý soundtrack, který poslouchat sám o sobě je veliký zážitek. Mattu Damonovi jsem věřil každou sekundu, co byl na plátně, vynikající byl i Karl Urban coby ledově klidný zabiják. Jedinou malou výtku bych měl ke kameře, na můj vkus byla místama až příliš roztěkaná, ale dalo se na to zvyknout. Celkově vzato bezchybná podívaná a jeden z nejlepších filmů roku....A opakovaným shlédnutím se zážitek umocňuje :o) ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bohužel jsem nikdy nebyl velkým fanouškem Paula Greengrasse. Zběsilé akční scény sice umí, snad jako jediný na světě v nich umí prodat jednotlivé záběry tak, aby se v nich člověk tolik neztrácel, pořád to ale nezakrývá fakt, že tenhle styl mi nikdy příliš neseděl a nebýt ještě stále silného scénáře, který obzvlášť v úvodu filmu parádně staví na tom, co jsme v prvním díle opustili, aniž by něco z toho mazal nebo popíral, už bych se fakt tolik neradoval. Přidejte skvělého Karla Urbana a zajímavé prostředí a máte pořád skvělý akční thriller, k němuž se s radostí můžete rok co rok vracet. Proč ne - The Bourne Supremacy 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Paul Greengrass zachoval strhující a intelignetí zápletku, a obohatil ji o neuvěřitelně dravou režii a novátorský, až lehce dokumentární přístup (který se mu tak osvědčil v Letu č. 93). Výsledek je doslova brilanntí. Matt Damon už zdaleka nepůsobí tak joudovitě, je cool a zároveń křehký, zranitelný a vnitřně zlomený. A Extreme Ways od Mobyho už nikdy nebudou znít tak jako dřív! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V pokracovani som sa opät dostal k dalsim detailom ohladom Jasona Bournea, ktore ma zaujimali, ale bolo citit trosku inu, ale rovnako dobru reziu, ako v jednotke a to od talentovaneho rezisera Paula Greengrassa, ktory ma cit pre realitu, ci uz pri bitkach alebo autonahackach, aka bola hlavne v zavere filmu v Moskve. Jasona Bournea opät chce niekto zabit a vzdy sa z kazdej situacie vyvlecie velmi obdivuhodnym sposobom a Karela Rodena stoji za to vidiet v takom velkom hollywoodskom projekte, akym je prave tento film. Taktiez sa mi opät pacil soundrack od Powella, ktory sa so znamou hudbou este viac pohral a pridal nieco navyse, co sa mi moc pacilo. Po opätovnom pozreti 10.05.2015 zvysujem na plne hodnotenie, bol som spokojny. Paul Greengrass okrem ineho natocil aj dramu o teroristoch z 11. septembra LET CISLO 93 (2006) alebo vojnovy thriller opät s Mattom Damonom ZELENA ZONA (2010). _________ Matt Damon - (Jason Bourne) +++ Franka Potente - (Marie) +++ Brian Cox - (Ward Abbott) +++ Julia Stiles - (Nicky) +++ Karl Urban - (Kirill) +++ Joan Allen - (Pamela Landy) +++ Karel Roden - (Gretkov) +++ Gabriel Mann - (Danny Zorn) +++ Michelle Monaghan - (Kim) +++ Produkcia: Doug Liman, Frank Marshall, Patrick Crowley, Paul Sandberg +++ ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Na scénáři se podílel i Brian Helgeland, třebaže jeho jméno v titulcích nenajdeme. (imro)
  • Původně se agent Jason Bourne jmenoval David Webb a narodil se 15. 4. 1971. Jeho představitel Matt Damon je o zhruba půl roku starší (8. 10. 1970). (klukluka)
  • V Moskvě Jason Bourne (Matt Damon) používá pistoli Sig Sauer PRO, jeho protivník Kirill (Karl Urban) má k dispozici Walther P99. (HellFire)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama