Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Točiť paródie na JB je zbytočné, pretože najlepšie paródie na JB sú filmy JB. O Mužovi so zlatou zbraňou to platí dvojnásobne. Či je toto lepšia alebo horšia bondovka ako tie okolo, je pre mňa bezpredmetné, pretože stále je to tá istá zábavná blbosť. Moore je však skôr elegán ako fyzický akčný typ, tak mu tie jeho unavené kopance a pravé háky príliš neverím. Eliminácia Leeho bola síce vtipná, ale trochu nehodná tejto série. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Poslední část filmu se mi líbila snad ze všeho nejvíc. Počínala honičkou, pokračujíc převtělením auta v letadlo, následná pronásledovačka hydroplánem k překrásným ostrovům, končíc geniální sluneční továrnou a úprkem z ní. Na jednu stranu pobavily studentky karate, kterak zvládly zmydlit dva tucty chlapů a na druhé straně se člověk kochal krásnými asijskými scenériemi. Koho mohli tvůrci vynechat byl až neuvěřitelně protivný, tlustý, uřvaný a sebestředný turista s plnou pusou čehosi. Jestli to mělo působit jako odlehčující kulturní vložka s dávkou humoru, tak to se tedy skutečně nepovedlo a minulo se účinkem. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Roger Moore se vrací a rozhodně v lepší formě,je škoda,že se k němu nepřidal i scénář.Moore se už oprostil od Bonda Seana Conneryho,jeho postava se už nesnaží být macho,ale přichází s na sebe mířeným sarkasmem,který jeho agenta příjemně oživuje.Christopher Lee by mohl jako hlavní záporná postava charisma rozdávat a pořád by mu dost zbývalo a to je druhý důvod,proč i přes citelné slabiny a druhou účast Cliftona Jamese(nechápu proč?),dávám 4*. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Druhá Bondovka s Rogerem Moorem a já jsem i po letech stále nadšen. Dokonce ještě víc, než kdysi, kdy jsem přeci jen starší díly o 007 moc nevyzdvihával. Muž se zlatou zbraní je prostě špica a 1 ze 6 mých TOP 100% hodnocených dílů! Hlavně je to příjemné osvěžení oproti předchozí a první Moorovi Bondovky Žít a nechat zemřít, která mě moc nechytla, ale neurazila. Tohle není asi typická část, především proto, že tu máme záporáka, který jede sólo, takže nepotřebuje x kompliců tvořící tým nepřátel. Francisco Scaramanga má skvělou zápornou postavu a rovnocenného Bondova protivníka. Christopher Lee jeho roli zvládl vskutku výborně. Z té postavy vzbuzoval i patřičný respekt. Roger Moore je zde ve svém druhém díle téhle éry lepší a lepší. Jeho smysl pro humor a hlášky, které často pronáší v různých situacích, nám dává příjemný nadhled. Nesnáším výroky některých diváků, že Moore dělá z Bondovek komedie. Ostatní herci jsou v pohodě, hrající postavy jako je například Jamesova posila Goodnight, která zde hraje agentku, ale spíš bych jí věřil jen tu úlohu klasické bondgirl. Nechybí tu ani M, Q a Moneypenny. Nejvíc mě potěšil asi šerif Pepper, který mě pobavil už v předcházející části. Zde snad byl ještě bláznivější a vtipnější. Jeho hlášky typu: „ Co to má znamenat mladej? Dyť ten most je támhle!“ byly k nezaplacení. ;) K záporným postavám ještě nesmíme zapomenout na Nick Nacka (zákeřného liliputa). Akce je klasicky na tu dobu rozmanitá, najde se tu pár solidních kousků, nechybí ani naháněčka člunem, kterou jsme tu měli už v předchozí části, automobilové honičky, párkrát se tu Bond popral, ve finále tu máme zajímavý souboj Bond vs Scaramanga na jeho ostrůvku, kde uvnitř jeho tajného komplexu číhá jeden labyrint za druhém. Už jen ten úvod mě bavil, kdy tu Scaramnga zneškodní jiného agenta. Titulní píseň je solidní a o to víc je lepší soundtrack od jedinečného Johna Barryho, u kterého se nemohu rozhodnout, v jaké Bondovce mě jeho OST baví víc. Zde to bylo úchvatné, emocionálně vyvážené, prostě klasicky opakující se hudební motiv z titulní písně, který se nám tu promítal po celém rozsahu filmu. Film nenudí, nemá hluchá místa, tempo je docela solidní. Každý v tom nemusí shledat pecku jako já. Ale za mě je to klasika; třetí Bondovka, kterou jsem viděl (a první s Rogerem)! Co k tomu více dodávat? Má to pohodovou atmosféru a vždy mě ten snímek uvolní, takže asi tak. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jediný, co je v Bondovkách ke koukání, jsou všechny ty ženský, který tam James Bond frézuje. Tady navíc byly i nějaký asiatky, což mě potěšilo. Jinak je to všechno stejný. James Bond každejch 5 minut unikne jistý smrti, řekne nějakou cool hlášku a navrch vošuká nějakou babu. Samotnej scénář je ovšem taková blbost, že to nemá obdoby. Točit parodii je zbytečný. Tento film paroduje sám sebe. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Christopher Lee, hrajúci muža so zlatou zbraňou, pôsobil v britskej tajnej službe počas 2. svetovej vojny. (ČSFD)
  • The Man with the Golden Gun je podle velkého přehledu internetového serveru IGN.com z roku 2006 nejhorší filmovou bondovkou, která kdy byla natočena. (Colonist)
  • Scéna, kde 007 přeskočí autem točitý most, se obešla bez zvláštních triků. Broccolli ji chtěl natočit znovu, protože první záběr mu připadal moc dokonalý, ale kaskadér odmítl. (Sonnery)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama