Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Man With The Golden Gun" je druhým filmovým počinom v sérii Jamesa Bonda v podaní Rogera Moora. Ale rovnako ako jeho predchodca aj tento film zápasí s tými istými problémami ako jeho predchodca. Myslím si, že najlepším Bondom od Guya Hamiltona bude Diamonds Are Forever. Pretože potom ide jeho réžia v tejto sérii skutočne dole vodou. Pôsobí to miestami až ako kreslený animák, než ako seriózny film. Opäť sa tu stretneme s otravným šerifom Pepperom, komédia je miestami fajn a miestami mimo a hlavne charizma je v tomto filme kdesi stratená. A je tu dosť scénok, ktoré sa mi nepáčili. Chýba mi tu akcia, chýba mi dynamika a akosi by som chcel, aby sa Sean Connery vrátil do svojej role. Ale Christopher Lee ako zloduch je v tomto filme skvelý. Konečne zloduch, ktorého som si mohol užiť. A jeho plán mať silné laserové delo na slnečnú energiu beriem. A aj jeho malý pomocník je veľmi zapamätateľný. V tomto smere film funguje. Dokonca v prvej polke je aj celkom sledovateľný. Ale potom je z toho opäť nuda tak ako naposledy. Neviem ani čo viac by som povedal, proste mám z filmu o niečo lepšie pocity než z Live And Let Die, ale to moc nič nevypovedá. Dúfam len, že The Spy Who Loved Me konečne vráti sérii potrebné čaro, ktoré zúfalo začína potrebovať. Hodnotenie: C ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Poslední část filmu se mi líbila snad ze všeho nejvíc. Počínala honičkou, pokračujíc převtělením auta v letadlo, následná pronásledovačka hydroplánem k překrásným ostrovům, končíc geniální sluneční továrnou a úprkem z ní. Na jednu stranu pobavily studentky karate, kterak zvládly zmydlit dva tucty chlapů a na druhé straně se člověk kochal krásnými asijskými scenériemi. Koho mohli tvůrci vynechat byl až neuvěřitelně protivný, tlustý, uřvaný a sebestředný turista s plnou pusou čehosi. Jestli to mělo působit jako odlehčující kulturní vložka s dávkou humoru, tak to se tedy skutečně nepovedlo a minulo se účinkem. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to už přes 40 let, co nejspíš moje nejoblíbenější bondovka předchozího tisicíletí spatřila světlo světa...Neuvěřitelné, že i dnes to funguje stále stejně a Man with the Golden Gun zraje jako víno...Není snad lepšího filmu (alespoň pro mě ne), jak uctít památka sira Christophera Lee než právě tato bondovka! PS : Sean Connery sice vede i u mě, ale Moora taky můžu...80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-9 James Bond zde tentokráte čelí vážně skvělému protivníkovi, jehož si s chutí zahrál legendární Christopher "Saruman" Lee. Co se ale protivníkových motivací týče, tak nyní mi to celé přišlo až moc šroubované a celkově mi to do snímku moc nesedělo. Za zmínku zde ale stojí například Scaramangův přetechnizovaný ostrov, westernový souboj muže proti muži či třeba základna tajných služeb ve vraku lodi RMS Queen Elisabeth. Co se vozového parku týče, tak nyní James Bond usedne za volant nádherného AMC Hornet pronásledujíc protivníkův AMC Matador, které se následně transformuje na malé letadlo. (HBO GO) „A duel between titans. My golden gun against your Walther PPK. Each of us with a 50-50 chance.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Žít a nechat zemřít. Postava jižanského policajta nabírá na trapnosti. Jeho neustálé blbé kecy mě dost vytáčely, kdykoli se objevil. Roger Moore tentokráte mnohem více okouzlující a vtipný. Rovněž přidal na bitkách. Filmu hodně pomáhá skvělý záporák a dostatečně napínavé závěrečné zúčtování. Určitě jeden z těch lepších Bondů Rogera Moora. 70% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Zápletka epizody byla inspirována energetickou krizí v roce 1973, která trápila Británii ještě během premiéry filmu. (Colonist)
  • Natáčelo se v Thajsku, Hongkongu, Číně a Anglii. Točilo se od 18. dubna do 23. srpna 1974. (M.B)
  • Bondovo auto je AMC coupé. (Ruuzha)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama