Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající úroven Bondovek stále pokračuje, ikdyž mě bondovky s Seanem Connerym přijdou nejlepší. Bohužel tento díl je kapku až moc. Je to taková nekonečná hra a jde jen o to kdy se tvůrci rozhodnou, že majstro Blofeld nebude o krok před Bondem.... Tímto dílem se jistě lehce inspirovalo Zlaté oko, které je však mnou považováno za nejlepší bondovku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy Conneryho navrat k Bondovkam. Bohuzial medzitym sa Bondovky zmenili a z elegantnych filmov o spionoch sa stal blaznivy akcny blockbuster, cize styl, ktory je typicky pre väcsinu Mooreovych Bondoviek, ktore som mal sice rad ako maly chlapec, ale dnes ich uz nepovazujem za poriadne bondovky. Miestami nemaju daleko k parodiam. Zapletka tohto filmu nie je nejak prepracovana. Prilis dlho to vyzera ako nesurody sled komedialnych a akcnych scen. Nastastie väcsinou velmi zabavnych a akcne sceny su tiez vydarene. Za pozornost stoja hlavne bitky, ktore Connerymu isli vzdy velmi dobre. Tentoraz tu ma fantasticku bitku v obmedzenom priestore vytahu. Na svoju dobu je dostatocne drsna. Zato nahanacka s vesmirnym vozitkom alebo nahanacka s policajtami su natolko blaznive, ze mi uz pripadali, ze prekrocili hranicu serioznosti, ktora k Bondovkam patri. Az v poslednej tretine dôjde film konecne k nejakej pointe v ktorej prekvapivo ide Blofeldovi znova o prachy. Aspon ze ho v tomto diely Bond niekolkokrat zabije. V jednom pripade aj dost brutalne. Ale ako vieme z dalsich dielov, tak nie definitivne. Holt Blofeld je jak jeho hnusny kocur. Ma minimalne devät zivotov. Tentokrat si ho zahral Charles Gray, ktory sa sice na Savalasa nechyta ale je lepsi ako trapny Pleasence. Connery ako Bond je stale skvely. Sice uz evidentne starsi ale zvadzanie zien a bitky mu idu skvele. Len uz tento novy blaznivy styl nie je pre neho a je dobre, ze seriu opustil, kym mala uroven. Bondgirl je celkom pekna ale povahovo trochu otravna. Skvela je ale dvojka gay zabijakov, ktori dodavaju filmu obrovsku davku humoru. Az mi bolo luto, ze na konci chcipli a neobjavia sa uz v dalsich dieloch. Prvykrat sa mi pacila aj pesnicka z uvodnych titulkov, takze som ich vydrzal bez pretacania. Takze vysledkom je dobra akcna komedia ale slaba spionska Bondovka. 7/10. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

What The Fuck Was That? Totálně divná bondovka ve které nedává smysl vůbec nic a z níž jsem měl pocit jako by celý štáb byl při natáčení permanentně na tripu. Včetně navrátivšího se Coneryho marně nahánějícího svůj šarm pseudovtipnými hláškami, které smutně dávají vzpomenout na jeho předchozí šmrnc a eleganci. Napětí v nesmyslném ději existuje jen ve stopových prvcích, stejně jako akční scény s příšernými triky (ale naštěstí už ne tak příšerným střihem jako předchozí díl s Lazenbym)... a bohužel to jediné co je v tomhle divném mrdníku ujeté dostatečně vtipným způsobem jsou ti záporáčtí teplí bratři. 4/10 ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Falešné otisky prstů, které používá James Bond, ve skutečnosti existují. Roku 2004 byl díky nim vykraden finanční dům v Japonsku. (M.B)
  • Škorpión použitý na zabitie pašeráka diamantov patrí do rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva, nemá čo robiť. (Z0oMb3E)

Reklama

Reklama